Ik zoek een kusje – Matthijs Kleyn

Ik zoek een kusje is een leuk en grappig prentenboek op rijm. Keesje is op zoek naar een kusje: zou de aap een kusje hebben? Of misschien wel de krokodil? Van uitgeverij van Goor

Ik zoek een kusje

Ik zoek een kusje: wie wil die geven?

Keesje krijgt graag kusjes van mama. Haar kusjes zijn zacht en fijn. Maar Keesjes papa heeft aan baard. Zijn kusjes zijn prikkelig en helemaal niet zacht en fijn.
Als Keesje met zijn papa in de dierentuin is, bedankt hij dat de dieren hem ook vast zulke fijne kusjes kunnen geven als mama. Als papa even niet oplet, gaat Keesje ervandoor. Hij vraagt de aap om een kusje, de olifant en de pinguïn. Zelfs de krokodil… Zou dat wel goed gaan?

Ik zoek een kusje

Alle dieren van de dierentuin

Keesje gaat de hele dierentuin door, en kijkt bij alle dieren of daar misschien een kusje te halen is.
In ik zoek een kusje kom je zo bijvoorbeeld de giraf, slang, zeeleeuwen en lama’s.
Het is leuk dat je op de achtergrond nog veel meer verschillende dieren langs ziet komen. Herkent jouw kind alle kinderen die er te vinden zijn?

kusje van een olifant

Grappige illustraties van Harmen van Straaten

De illustraties in dit boek zijn van Harmen van Straaten. De laatste jaren verschenen van hem al de leuke boeken ‘Hé, wie zit er op de wc?, ‘Alle wielen in de file’ en ‘Wat rijmt er op stoep?’.
Dit boek is een mooie aanvulling op die collectie prentenboeken. Opnieuw een boek met veel grappige illustraties van dieren.
De afwisseling in soorten illustraties in Ik zoek een kusje is ook heel leuk, soms heb je een paginagrote tekening van één dier, soms een kleinere tekening met juist veel wit. En dan weer een paginavullende tekening van een deel van de dierentuin.  

 in de dierentuin

Leuk prentenboek voor kleuters

Dit prentenboek vinden wij echt een aanrader voor kleuters. Zoals ik al beschreef zijn de illustraties echt heel erg leuk, en is het een lust voor het oog om naar te kijken. Terwijl jij voorleest, heeft jouw zoon of dochter heel veel te bekijken!
Het boek is op rijm geschreven, en leest heel prettig voor. Ik vond het ook fijn dat het boek wat meer tekst heeft. Vaak zie je dat prentenboeken wat weinig tekst hebben, maar dit boek is echt een boek om even fijn voor te lezen. Daarnaast is het ook echt heel grappig. En ‘Ik wil een kusje’ gaat over dieren, dat is ook altijd een succesonderwerp bij jonge kinderen. Zeker een aanrader dus, dit prentenboek!

Ik zoek een kusje harmen van straaten

Specificaties Ik zoek een kusje

Auteur: Matthijs Kleyn | Illustraties: Harmen van Straaten│Uitgever: van Goor │9789000370061 │juni 2020│32 pagina’s│Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

40 reacties

 1. Wat een leuk prentenboek is dit en zo fijn dat het op rijm is. Ik zal hier met plezier uit voorlezen aan mijn voorleeskindjes van de Voorleesexpress. Mocht ik het boek winnen. Ik volg je op FB en Instagram ?

 2. Dit lijkt me een uitgelezen boek voor mijn kleinkinderen Pepijn en Iris. Het zijn enorme knuffelaars en strooien rijkelijk met kusjes.

 3. Dol op boeken, voor deze leukerd is nog wel een plekje in mijn boekenkast op school.
  Ik ga je volgen op facebook en insta?

 4. Dat ziet er erg leuk uit dit prentenboek,mijn zoontje is dol op kusjes geven,ik geniet graag samen met hem van dit mooie boek

 5. Wat een mooi prentenboek erg leuk voor onze dochters.

  Mooie afbeeldingen en leuk om rijm is. Onze dochters geven graag kusjes en zullen dit boek erg leuk vinden om te gaan lezen.

 6. Prentenboeken zijn altijd leuk om voor te lezen. En als de kinderen wat groter zijn kunnen ze het zelf lezen. De prenten in dit boek zijn heel erg mooi. Ik doe dan ook graag mee om dit te winnen zodat ik straks uren voorleesplezier heb met mijn voorleeskindjes.

 7. Hallo,wat een pracht van een boek,doe graag mee om dit te mogen geven aan “Fleur” die supergraag in boeken snuffelt !!!!

 8. Mijn oudste dochtertje is de grootste dieren fan. Van alle lieve mensen die ik ken. Ze geniet ook al van documentaires op tv. En ik geniet daar met mijn jongste meisje ook van mee. Lieve dieren, zachte dieren en dieren die zo grappig zijn. Poezen honden paarden beren maar het liefst zijn giraffen en een konijn! Van gedichtjes houdt ik zelf enorm. Maar deze in het boek lopen ook vast storm. In huize leesgraag en kakelbont. Letters en plaatjes zijn immers gezond 😉 Elke avond voor het slapen gaan een boek erbij. Maakt de dames slaperig en blij. Dus doet Mama Charlotte graag mee. Voor beide prinsessen want alle twee. Zullen genieten van het boek met de kusjes. Een geweldig kado voor die twee zusjes!!! Kom maar op, ik ga ervoor. Groetjes, ik ga er nu snel vandoor 😀

 9. Wow! Dit lijkt mij een ontzettend leuk boek om samen met de kids van te genieten! Ze zijn gek op dieren dus dat komt goed uit. Ik doe graag mee voor hen.

 10. Wat een mooi prentenboek,ik lees mijn kleinkinderen er graag uit voor. Kusjes geven doen ze ook graag

 11. Wat een super leuk en mooi geïllustreerd boek!! Hier zou ik mijn dochtertje enorm blij mee maken, want ze is juist nu letterlijk op zoek naar een kusje van opa en oma. Door de corona tijd konden we helaas niet bij opa en oma op bezoek en die kusjes heeft ze opgespaard en gaat ze hopelijk binnenkort aan opa en oma geven. Hoe toepasselijk! Ik ga duimen…

 12. Ook al zo’n mooi boek ? Mijn dochter Anne-Sophie is (zoals elke peuter denk ik wel) een heuze dierenfan. Gaat ook echt niet slapen zonder al haar knuffels in haar bed ^^ Ik doe graag mee voor haar (en stiekem natuurlijk ook voor mezelf) want voorlezen is onze favoriete bezigheid ❤

 13. Ik houd van prentenboeken op rijm! Dit boek zou ik dan ook dolgraag in mijn kleuterklas voorlezen. Ik ga je direct volgen op zowel Facebook als mijn juffen Instagram 😀

 14. Zo een leuk boekje, wat zou dit leuk zijn om te winnen als pas afgestudeerde kleuterjuf! Dan ga ik het elk jaar aan vele kleutertjes kunnen vertellen! ❤

 15. Super leuk voor mijn meiden !!!! IK heb graag weer een reactie achter gelaten op facebook Jolijn koolske en instagram Jolijnjolijn18 🙂

 16. Echt super leuk, ons Dochtertje Anne houd van kusjes geven en dieren.! Een perfect boek voor haar en ons.! Ben al even aan het rondkijken hier, wat een mooie prentenboeken zeg.!!?

 17. Kusjes en knuffels <3

  Gereageerd op FB en Instagram.
  Volg op Bloglovin’ en Pinterest (@)TurtleBookwurm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.