Relikwieën van het verleden – Een eerste deel in de serie Ruiters van de nacht

Relikwieën van het verleden is het eerste deel in de serie Ruiters van de nacht. Toen ik over deze serie hoorde, was ik gelijk nieuwsgierig. Ik ben niet zo van de (dark) fantasyverhalen. Maar ik hou wel van spannende verhalen. En ik ben dol op paarden. Daardoor sprak dit boek mij wel aan toen ik de achterflap las. Lees gauw verder als je wil weten of dit boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Waar gaat Relikwieën van het verleden over?

Wanneer Esprit, de Italiaanse draver van Nick, ziek wordt, worstelt Nick met een schuldgevoel. Tegelijkertijd is hij verwikkeld in een ingewikkelde relatie. Als er dan ook nog een magiebron in hem ontwaakt, weet hij niet waar hij het zoeken moet.

Als er plotseling een vreemde man Nicks pad kruist, gebeuren er de vreemdste dingen. De wereld raakt in de ban van een eeuwige Schemering. Het is aan Nick en Karel om de Relikwieën van het verleden te vinden, artefacten die sterk genoeg zijn om de schemering tegen te gaan.

Op jacht naar de verantwoordelijke voor de Schemering en Nicks verdwenen paard, is het aan hem om de harde waarheid te achterhalen over zichzelf.

Relikwieën van het verleden achterkant

Mijn leeservaring van Relikwieën van het verleden

In het begin had ik veel moeite met Relikwieën van het verleden. Er kwamen een paar heftige scènes voorbij in het begin. Deze heb ik snel gescand met mijn ogen, tot waar het stopte. Toen ben ik weer normaal verder gaan lezen. De reden dat ik een paar keer stukken snel heb gescand, is omdat het echt heftige stukken waren om te lezen. Ik ben een beelddenker dus kreeg het beeld niet van mijn netvlies af. Ik was eerst in staat om te stoppen met lezen, want ik vond het echt heftig. Wellicht was dit ook de bedoeling van Maho, om deze gevoelens bij de lezer op te roepen. Maar ik ben achteraf wel heel blij dat ik verder ben gaan lezen, want Relikwieën van het verleden is wel een mooi boek.

Wel vond ik het ook wat lastig lezen omdat ik normaal nooit fantasy lees en daardoor zulke boeken niet gewend ben. Ik struikelde in het begin vaak over namen die in het boek werden gebruikt. Maar naarmate ik verder kwam in het verhaal, ging het mij steeds makkelijker af en begon ik alles steeds beter te begrijpen. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar deel twee!

Proloog

Geweldig uitgewerkt door Maho

Mathias Maho heeft met Relikwieën van het verleden een heel goed verhaal neergezet. Relikwieën van het verleden is knap bedacht en uitgewerkt door Maho. Een zelf bedachte fantasy wereld, allemaal lastige fantasy namen en elementen… Mathias Maho heeft monsterlijke creaties en heerlijke personages neergezet. Niet alleen mensen en dieren zijn in de ban van de magie, maar ook de natuur en voorwerpen maken onderdeel uit van dit verhaal. Er komen ook huisdieren in voor, maar deze worden niet als huisdier beschreven, maar als Zielsdier en een gezelschap in hun avontuur. Deze Zielsdieren hebben ook magische krachten. De liefde voor dieren is heel herkenbaar in dit verhaal.

Als het ene geheim ontsluierd wordt, ontstaan er nieuwe vragen. Ook is het duidelijk dat het avontuur na Relikwieën van het verleden niet ophoudt.

Over Mathias Maho

Mathias (oktober 1990) volgde de opleiding Kantooradministratie & Gegevensbeheer. Na lang twijfelen heeft hij besloten om zijn liefde voor dieren aan te sterken, door in september 2018 te starten met een opleiding Dierenartsassistent-Paraveterinair via afstandsonderwijs. Na een suggestief voorstel uit zijn vriendenkring, besloot Mathias toe te geven aan een oude passie: het schrijven. Als kind genoot hij er van om kleine toneelstukjes uit te werken. Op zijn eenentwintigste begon Mathias Maho aan de fundering van wat later zou uitgroeien tot Ruiters van de nacht.

Andere werken van Mathias Maho

Ruiters van de nacht

Gepubliceerde kortverhalen

  • Klauw tegen klauw. Dit kortverhaal valt in het genre dark-fantasy en is te lezen in de verhalenbundel Het kruispunt der verloren zielen. Deze is verschenen bij Uitgeverij Het Schrijverscollectief.

Specificaties Relikwieën van het verleden

Eerste deel van de serie Ruiters van de nacht | Auteur: Mathias Maho | Uitgever: Zilverbron (label van uitgeverij Zilverspoor) | Dark fantasy / Young Adult | 465 pagina’s | maart 2019 | 9789463081436 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.