De magie van de verboden toren – een mysterieus verhaal

Ik ben gek op boeken die een beetje mysterieus zijn. Waarbij je jezelf afvraagt wat er nu eigenlijk precies speelt. Hoe zou het verhaal zich gaan ontwikkelen? Een tijd geleden heb ik het boek ‘Het mysterie van Winterhuis Hotel‘ gelezen, van Ben Guterson. Dat boek heeft zo’n indruk om me gemaakt, dat ik ‘De magie van de verboden toren’, dat ook door hem geschreven is, zeker wilde lezen!

De magie van de verboden toren

Geheimzinnigheid in ‘De magie van de verboden toren’

Een verboden toren
Een oude legende
Een magische spreuk
Eén jongen die het mysterie kan oplossen…

‘Ik zal niemand over deze plek vertellen,’ zei Ann. ‘Het is ons geheim.’
‘Ik ook niet,’ zei Zack. ‘Ons geheim.’
Geheim. Het woord echode de rest van de dag door zijn hoofd – want hij wist zeker dat Ann iets voor hem verborgen hield.

Zack is net verhuisd met zijn familie in het boek De magie van de verboden toren. Vlak bij hun nieuwe huis is een oude uitkijktoren. Zijn ouders verbieden hem er naar binnen te gaan, maar wanneer Zack een meisje de toren binnen ziet glippen, gaat hij haar achterna. Er waait een geheimzinnig briesje, alsof er iemand is die Zack niet kan zien. Samen met Ann vindt hij een medaillon, waarin vreemde letters zijn gekerfd. Wat staat daar? Wat is er waar van de verhalen die rondzingen over de toren? En waar komen die vreemde lichtflitsen in de donkere nacht vandaan? Het lijken wel boodschappen in morsecode… Kan Zack het mysterie ontrafelen?

De magie van de verboden toren

Een gevoelig en spannend verhaal

Jeetje, wat is dit boek smullen zeg! Het vorige boek van Ben Guterson heb ik met veel plezier gelezen, maar dit boek vond ik helemaal geweldig! ‘De magie van de verboden toren’ is echt een boek wat je het liefst meteen uit wil lezen (maar van de andere kant ook weer niet, omdat je er dan weer klaar mee bent…)

Dit is een boek dat niet alleen maar vermakelijk is, maar heeft ook meerdere lagen. Zack, de hoofdpersoon uit het boek, geeft zichzelf de schuld van het overlijden van zijn jongere zusje een jaar daarvoor. Hij vlucht weg in zijn kamer, alleen met zijn verdriet en zijn boeken. Maar in het nieuwe huis komt hij langzaam steeds meer buiten de deur. Zijn nieuwe vriendin Ann is raadselachtig, maar hij kruipt steeds meer uit zijn schulp. Er zit dus veel in dit boek De magie van de verboden toren: rouw, verdriet, vriendschap, familiebanden, mysterie en nog veel meer. Dat maakt het een boek dat echt iets in je losmaakt. Op het eind heb ik echt wel even een traantje gelaten.

Een prachtige kaft

Naast het mooie verhaal, met goed uitgewerkte hoofdpersonen, is het boek De magie van de verboden toren zelf ook fantastisch om te zien. Dat komt vooral door de mooie kaft, met stofomslag met uitsnedes. Zo neem je echt een kijkje in de verboden toren, en wordt je meteen al de sprookjesachtige wereld van het verhaal in getrokken. Het verhaal is al geschikt voor kinderen uit de bovenbouw, maar zeker ook geweldig om te lezen door oudere lezers. Ik kijk nu alweer uit naar het nieuwe boek van Ben Guterson!
Ben jij ook gek op dit soort boeken, dan kun je ook een kijkje nemen bij een aantal andere boeken van uitgeverij Leopold. Zij hebben namelijk een hele serie ‘magische boeken’, met meer van dit soort verhalen. Van deze serie heb ik ook de volgende boeken mogen reviewen:

Specificaties ‘De magie van de verboden toren’

Auteur: Ben Guterson | Vertaling: Imme Dros | Illustraties: Lobke van Aar | Uitgeverij: Leopold | 9789025883584 | 14 september 2022 | 272 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.