Het geheim van Winterplas – een tweede deel in de serie Ruiters van de nacht

Na wat moeite te hebben gehad met Relikwieën van het verleden, was ik toch nieuwsgierig genoeg om ook aan Het geheim van Winterplas te beginnen. Ik hoopte in dit tweede deel op minder horror scènes en meer gewone spanning. En ik wilde meer te weten komen over deze dark fantasy wereld. Ging dit deel mij beter af en ben ik blij dat ik deze toch heb gelezen, na de moeite die ik met Relikwieën van het verleden had? En is het Mathias Maho gelukt om mij te overtuigen om straks ook deel 3 te gaan lezen?

Het geheim van Winterplas cover

Waar gaat Het geheim van Winterplas over?

Het vinden van de Relikwieën was slechts het puntje van de ijsberg…

Nu de voltallige Ruiters het Verboden Bos achter zich laten, worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. De Schemering hangt nog steeds over hun geliefde wereld en Tessy, directrice van het geheime genootschap Bureau Nul, heeft haar klauwen in Nick geslagen. Ontrafelende geheimen maken het moeilijk voor Nick om goed van slecht te onderscheiden en ook Suzie laat zijn emoties en gedachten op hol slaan.

Hun strijd tegen de Duisternis leidt hen naar een kleine gemeenschap van overlevenden. Maar zij zijn niet de enige die hun zinnen op de samenleving hebben gezet, gevaar loert vanuit elke hoek. De demonen die in deze nieuwe wereld leven, zijn gedreven door een gekmakende bloeddorst.

Waar magie eerst slechts sluimerde tijdens hun tocht, vestigt hij zich nu diep in hun wezen. Samen met hun Zielsdieren ontdekken ze de echte kracht van hun Ontwakening.

Het geheim van Winterplas achterkant

Mijn leeservaring van Het geheim van Winterplas

Ook bij Het geheim van Winterplas had ik wel wat moeite om door het verhaal heen te komen, maar het ging al een stuk makkelijker dan bij Relikwieën van het verleden. Dat komt vooral doordat ik deze wereld beter begon te begrijpen, waardoor het makkelijker leesbaar was voor mij. Wel blijft dit echt een serie waarbij je goed je aandacht erbij moet houden om alles goed te begrijpen. En ik geef toe: Af en toe heb ik mijn aandacht wat laten verslappen, waardoor ik een paar keer een stukje opnieuw heb moeten lezen.

Ik heb in Het geheim van Winterplas wel eenmalig een scene overgeslagen, want die vond ik echt te heftig om te lezen. Maar verder heb ik wel genoten van het verhaal en er zaten ook zeker heerlijk spannende stukken tussen, waarbij ik niet kon stoppen met lezen. Je wilt graag weten wat het geheim van Winterplas is, maar hier kom je op het einde pas achter.

Heeft Mathias Maho mij genoeg overtuigd om straks toch ook deel 3 te gaan lezen? Ik had het toen ik net in deel 1 begon niet verwacht, maar: ja!

Weerzinwekkend goed neergezet

Ook in Het geheim van Winterplas heeft Maho het hele verhaal sterk neergezet. Er zijn ook weer een aantal personages, dieren en elementen bij gekomen. En nog steeds weet Mathias Maho het voor elkaar te krijgen dat alle puzzelstukjes kloppen en goed in elkaar passen. De sfeer in het boek is heel goed beschreven. Naast magie heeft Maho ook veel spanning en actie verwerkt in het verhaal.

bladzijde proloog

Over Mathias Maho

Mathias Maho (oktober 1990) volgde de opleiding Kantooradministratie & Gegevensbeheer. Na lang twijfelen heeft hij zijn liefde voor dieren aangewakkerd door meerdere korte cursussen te volgen in het (onder)houden van dieren. Na een suggestief voorstel vanuit zijn vriendenkring besloot Mathias toe te geven aan een oude liefde: het schrijven. Als kind genoot hij er immers van om kleine toneelstukken uit te werken. Op zijn 21ste, begon Mathias aan de fundering van wat later zou uitgroeien tot de Ruiters van de Nacht reeks, een combinatie van zijn liefde voor dieren en de passie voor het schrijven.

Andere werken van Mathias Maho

Ruiters van de nacht

Gepubliceerde kortverhalen

  • Klauw tegen klauw. Dit kortverhaal valt in het genre dark-fantasy en is te lezen in de verhalenbundel Het kruispunt der verloren zielen. Deze is verschenen bij Uitgeverij Het Schrijverscollectief.

Specificaties Het geheim van Winterplas

Tweede deel in de serie Ruiters van de Nacht | Auteur: Mathias Maho | Uitgeverij: Zilverbron (label van uitgeverij Zilverspoor) | Dark fantasy / YA | September 2021 | 581 pagina’s | 9789463084093 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.