De NEEhoorn en de Slangzaam – een nieuw deel van de NEEhoorn

De NEEhoorn is bijna 2 jaar geleden verschenen en was echt meteen een bestseller! In de boekhandel moest dit boek ook zeker meegenomen worden. En nu is er dan eindelijk deel 2: De NEEhoorn en de Slangzaam. Die werd hier thuis dus juichend ontvangen, want we kunnen eindelijk weer een nieuw avontuur van de grappige en beetje brutale NEEhoorn ontdekken.

De NEEhoorn en de Slangzaam

Wat ging er vooraf aan de NEEhoorn en de Slangzaam?

De NEEhoorn en de Slangzaam is een tweede deel over dit karakter. In het eerste deel maak je kennis met de NEEhoorn. Hij wordt geboren op een vredige, magische plek, waar alles heel lief en zoet is. Maar hij is ontzettend chagrijnig en zegt altijd NEE. Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!
Om dit deel hebben wij echt heel hard gelachen. Daarom wilden wij ook dolgraag deel 2 aan onze boekenkast toevoegen!

Een avontuur in de Dichte Donkere Jungle

De NEEhoorn en de WELLES-prinses hebben ruzie, maar eigenlijk weten ze allebei niet meer waarom. Als de KUS-m’n-KONT-hond zich er ook nog mee gaat bemoeien, is de NEEhoorn het zat en gaat hij ervandoor. Na een lange tocht belandt hij in de Dichte Donkere Jungle, waar de Slangzaam zich aan een tak hangt te vervelen. Wat de NEEhoorn ook voorstelt, de Slangzaam heeft er geen zzzin in…

Een nieuw hilarisch karakter

We hebben hier thuis weer smakelijk om dit boek kunnen lachen! Wat een heerlijke vertelstijl. Ben je gek op humoristische boeken, dan is de NEEhoorn echt iets voor jou! In de NEEhoorn en de Slangzaam kom je niet af en toe een grapje tegen, het hele boek is van begin tot eind supergrappig. Niet alleen voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Ik werk als leerkracht, en heb ook al meerdere collega’s heel enthousiast over het eerste deel van de NEEhoorn gehoord. Daar staan zoveel grapjes in die echt zo hilarisch zijn, dat je dit boek zeker een keer gelezen moet hebben.

Ook dit nieuwe deel is weer ontzettend grappig. De Slangzaam is een grappig nieuw karakter, die echt weer perfect bij deze dierengroep aansluit. De tekeningen zijn fantastisch! Als je alleen al naar die gezichtsuitdrukkingen van de karakters kijkt: prachtig! Ook de vormgeving is heel tof. Er zit een grote uitklappagina in én achterin zit een pagina van een vriendenboekje en een spel. Het eerste deel van de NEEhoorn is echt een bestseller, daar zijn meer dan 75.000 exemplaren van verkocht. En ook de nieuwe avonturen van de De NEEhoorn en de Slangzaam zijn zeker weer de moeite waard. Ik ben heel benieuwd of hij nog meer gaat beleven, en of er dus nog een deel gaat komen….

Specificaties ‘De NEEhoorn en de Slangzaam’

Auteur: Marc-Uwe Kling | Illustraties: Astrid Henn | Vertaling: Jaap Robben | Uitgeverij: Volt | 9789021463636 | 30 juni 2022 | 54 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

37 reacties

 1. Onze zoon zou dit boek geweldig vinden. De juf had de neehoorn voorgelezen en hij was hier heel enthousiast over

 2. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Sepp. Wij zijn dol op boekjes lezen en met name boekjes met mooie prenten. Tevens zijn we zeer benieuwd naar dit tweede deel! We doen dan ook graag mee.

 3. Ik vond het eerste deel GE-WEL-DIG. Ik moest vaak zelf luidop lachen tot ergernis van de dochter. Die had liever dat ik gewoon las en het lachen aan haar liet. Heel benieuwd dus naar dit tweede deel!

 4. Ik doe graag mee voor mijn dochter Nova (de neehoorn😉). Ze is helemaal fan van de Neehoorn en dit is inmiddels ook haar bijnaam, want ze kan heel erg goed Nee zeggen. Ik ben erg benieuwd naar haar reactie op het nieuwe Neehoorn boek.

 5. Heel leuk om voor te lezen aan mijn eigen jongens en de kinderen uit mijn kleuterklas. Zo hebben heel veel kinderen plezier van dit mooie boek.

 6. Dit klinkt als een fantastisch boek! Ik denk dat mijn kinderen hier smakelijk om kunnen lachen en ook de kinderen op school zal ik ervan mee laten genieten.

 7. De nee-Hoorn was al een schot in de roos bij de kids. Zo benieuwd naar deel 2. Ze zullen weer met hun neus in de boeken zitten

 8. Onze dochter zou dit boek geweldig vinden. Deel 1 mag ik steeds voorlezen, dus ik denk dat een nieuw deel goed in de smaak zal vallen.. Dus voor deze mama ook heel fijn dat er een nieuw verhaal is. Kunnen we ze afwisselen. 😊

 9. Oh, de neehoorn is een hit hier thuis (en niet alleen bij de dreumes, maar ook de 12-jarige leest ‘m graag voor 😅)! Deze opvolger klinkt ook weer briljant 😍

 10. Mijn oudste komt nu eindelijk op school tot leren, en dus ook tot lezen! Hij heeft zo genoten van de Nee-hoorn, ookal ging het lezen moeizaam. Ik gun hem dolgraag nòg zo’n succeservaring met dit nieuwe deel! 📘

  • Ik hoor zulke goede verhalen over het eerste deel. Dat maakt me heel nieuwsgierig naar de NEEhoorn. Ik begrijp dat ik niet persé deel 1 hoef te lezen om van deel 2 te genieten. Ik doe dus graag mee om samen met mijn jongste dochter en neefje en nichtjes van dit boek te genieten.

 11. Hier heeft de Neehoorn een verpletterende indruk achtergelaten en ik kan wel zeggen dat dit boek de top 3 heeft gehaald bij mijn dochter. Smakelijk hebben we er samen om moeten lachen, telkens weer!🤣 Dus we kunnen niet wachten om deel 2 in ons handen te krijgen, Fingers crossed 🍀

 12. Onze dochter is gek op dieren, lachen en mooie boekjes. Ze is net 5 maar staat er mee op en gaat er mee naar bed. Ze kijkt zo graag boekjes door en luistert er zo graag naar als we voorlezen. Het zou een mooi cadeau zijn om samen dit boekje te gaan lezen, lekker bij de kachel.

 13. Deel 1 vond onze kleinzoon al fantastisch. Deel 2 zal hij vast en zeker ook leuk vinden. Ik doe graag mee!

 14. zou ideaal zijn zijn voor mijn lieve kleindochter die soms tegendraads kan zijn ,ze reageert eerst en denk dan na

 15. Wij hebben de neehoorn thuis, en het is altijd lachen gieren brullen als ik m voorlees. Weet zeker dat dit nieuwe deel veel lach traantjes gaat opwekken!

 16. Dit zijn zulke leuke boeken! Mijn oudste vertelt nooit iets spontaan over school, maar over het eerste deel dat de juf voorlas, raakte hij niet uitgepraat!

 17. Mijn neefje en nichtje houden heel erg van voorleesboeken met humor, nou ik denk dat dit boek precies in hun smaak valt.

 18. Ik doe heel graag mee voor mijn kinderen, omdat mij dit een super leuk en grappig boek lijkt! Ik ben heel erg benieuwd! ❤️

 19. Mijn dochters zijn gek op eenhoorns en zelf ook wel eens wat ondeugend en recalcitrant. Een herkenbaar personage dus 😉 Het lijkt ons leuk om dit nieuwe boek te winnen. Ik ben je begonnen te volgen op facebook.

 20. Na een succesvol deel 1 (en inmiddels al -tig keer gelezen te hebben), willen wij deel 2 natuurlijk niet missen!

 21. Na jouw leuke en enthousiaste recensie gelezen te hebben ben ik heel benieuwd naar het boek en zou ik deze graag thuis gaan voorlezen!

 22. ik ben voor het eerst op deze site, maar wat een leuke boeken en gave winacties! ik doe graag ook mee aan deze!

 23. Dit zijn echt geweldige boeken. We leenden de NEEhoorn al eens bij de bib en mijn 3 kinderen vonden het echt heel leuk om te lezen. Ik doe dan ook graag mee zodat we het hopelijk vaker kunnen (voor)lezen.

 24. Leuk !! De NEEhoorn en de Slangzaam kennen mijn dochtertjes nog niet. En ik zou daar graag verandering in maken ! Volg op instagram 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.