Samen staan we sterker, een boekje vol hoop van Beth Kempton

Beth Kempton komt uit Engeland en studeerde Japanstudies. Ze is auteur van de bestseller Wabi sabi. Dat gaat over accepteren van de ware aard van het leven: alles is veranderlijk, imperfect en onvoltooid. ‘Samen staan we sterker; vind hoop en kansen in tijden van tegenslag’ sluit daar mooi op aan. Het is een handzaam en inspirerend kompas om je door roerige tijden heen te loodsen, volgens de achterflap.

Een boekje dat je even stilzet

‘Samen staan we sterker’ gaat over hoe de coronapandemie ons leven heeft ontwricht. Maar ook over dat de epidemie een keerzijde kan zijn. Het boek leert je om om te gaan met verandering en angst. Het boekt leert je daarnaast ook nieuwe opties te bekijken. Vreugde en schoonheid te ontdekken, te vertragen, te verstillen en verbinding te zoeken met anderen.

Samen staan we sterker. Samen komen we hier uit. En misschien, heel misschien, wordt de wereld na dit alles een betere plek.

‘Samen staan we sterker’ bestaat uit negen hoofdstukken. Alle hoofdstukken beginnen steeds met persoonlijke verhalen van de schrijfster. Daarna volgen er ervaringen van allerlei andere mensen en de hoofdstukken eindigen steeds met algemene inzichten. De hoofdstukken zijn erg fijn geschreven: beeldend, met respect voor iedereen en met rake observaties. 

De emotionele, geestelijke, lichamelijke, praktische en economische tol is aanzienlijk. Normaal gesproken zouden het één of twee mensen in een bepaalde groep zijn die iets meemaken wat erg moeilijk is, en de mensen om hen heen zouden hem dan helpen en hun steun aanbieden. Maar in dit geval wordt iedereen er door geraakt.

Samen staan we sterker zet aan tot denken

Ieder hoofdstuk eindigt met een paar vragen om over na te denken. De vragen bij hoofdstuk twee (zondvloed) zijn bijvoorbeeld:

  1. Wanneer besefte je dat dit iets was wat je serieus moest nemen?
  2. Waar bevind je je nu? Hoe ziet de situatie er uit temidden van dit alles?
  3. Hoe kun jij helpen?

‘Samen staan we sterker’ is dus niet alleen een leesboek, maar ook een doeboek. De vragen zijn ook waardevol om aan anderen te stellen. Dit kan een mooi gesprek opleveren .

Een boekje dat herkenning en erkenning geeft

‘Samen staan we sterker’ vertelt wat corona allemaal met onze levens heeft gedaan en doet. Het is fijn omdat dat zo te lezen, omdat het erkenning geeft. Voor mij persoonlijk is Corona nog steeds zo iets vreemds en ik wil dat het er niet is. Maar het is er wel! Het is er al een jaar en het is ook nog even niet weg. Dit boekje is voor mij een soort van samenvatting en overzicht over het afgelopen jaar. En een rustpunt om bij het hele gebeuren stil te staan.

Corona is een onderdeel van de geschiedenis, van het heden en van de toekomst. En dat verdient een boek. Een boek dat dieper gaat dan het dagelijkse nieuws. Een boek dat voorbij onze zorgen gaat en aanzet tot beter om kunnen gaan met tegenslag.

samen staan we sterker

‘Samen staan we sterker’ is een prachtig boekje, vol wijsheden, voor iedereen die openstaat om te leren van moeilijke tijden. Voor een ieder die van weerstand wil gaan naar weerbaarheid. En het is een mooi cadeauboekje om aan iemand te geven die wel wat steun en hoop kan gebruiken.

Specificaties Samen staan we sterkter

Schrijver: Beth Kempton | Vertaler: Elisabeth van Borselen | Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers | Jaar van uitgave: 2020 | 128 pagina’s | 9789400513396 | Meer informatie vind je hier

Footer5

Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.