Schemergeesten een eerste deel Tovenaarskind boekenserie

Schemergeesten is het eerste deel van de boekenserie tovenaarskind. Een spannende mysterieuze en vooral magische boekenreeks voor kinderen vanaf een jaar of 10. In een wereld waar magie verboden is, kan maar één meisje het koninkrijk redden.

Tovenarij verboden

Alex heeft een set Toverkaarten: ze laten haar het heden en de toekomst zien. Maar Tovenarij is verboden in de stad Luma. Wie gepakt wordt wegens magie, zal voor altijd opgesloten worden in de donkere kerkers diep onder de stad.
Op een dag wordt Alex’ geheim verraden, en moet ze de stad ontvluchten. Maar de wereld buiten Luma is nóg gevaarlijker. Want overal waren de Schemergeesten rond. En die hebben het gemunt op tovenaars, en hun kinderen! Alex moet alles op alles zetten om de strijd met deze wezens aan te gaan… en te ontdekken wie ze écht is.
Dit spannende avontuur voor Potter-fans werd geschreven door Angie Sage. Zij schreef eerder de serie Septimus Heap.

Op de vlucht

Het verhaal Schemergeesten speelt zich grotendeels af in Luma waar de koning door een voorspelling van het Orakel al jarenlang een jacht voert naar tovenaars en tovenaarskinderen. En zo kwam het dat Alex als klein meisje door haar ouders zo maar weg werd gegeven aan een wildvreemde vrouw en haar 2 dochters.
Die dochters waren niet heel lief voor haar en ik proefde een beetje de smaak van Assepoester. Alex kookte, maakte schoon, zorgde voor het jonge broertje en kreeg niet veel dankbaarheid en liefde van haar pleegmoeder. Maar toch was ze veilig in Luma door een afspraak die gemaakt was met de koning.
Maar het verhaal krijgt een spannende wending als een van haar pleegzussen aangifte doet en ze net op tijd weet te vluchten met haar pleegbroertje.
Alex is namelijk zonder dat ze het zelf beseft een tovenaar en kan meer dan ze zelf doorheeft.

Ik vind het een geweldige wending in Schemergeesten en de spanning voel je door je hele lijf gaan terwijl je dit boek in 1 adem probeert uit te lezen. De kleine illustraties die bij de hoofdstukken staan vind ik erg mooi gemaakt en geven een mysterieus tintje dat helemaal past bij het verhaal.

Schemergeesten

Terwijl Alex op de vlucht is wordt ze meermaals door Schemergeesten aangevallen en achterna gezeten. Zal ze met de hulp van nieuwe vrienden zich weten te redden? En wie is die vreemde zwerver die achter haar aanzit? En dan die ruiter van een magisch wezen? Door alle hindernissen, gevaren en belevenissen is er een vlot leestempo in dit boek en wil je ook echt verder lezen. Alex is ondertussen in je hart gekropen en je wil gewoon dat het goed komt voor haar. Op het einde zou ik wel in het boek willen kruipen om haar en Hagos een handje te helpen. Meer zeg ik maar niet anders ga ik teveel spoilen.

Het tovenaarskind is een mooie boekenserie in de wereld van magie. Tovenaars, schemergeesten, bange koning, vriendschap en doorzettingsvermogen. Goede ingrediënten voor kinderen en volwassenen. Ik heb genoten van het boek en kijk uit naar het volgende deel. Want de missie van Alex is nog niet geslaagd en met de tegenslagen en hindernissen die er nog op haar pad liggen vrees ik dat er nog meer spannende delen aankomen.

Specificaties Schemergeesten

Auteur: Angie Sage | Vertaling Merel Leene | Uitgeverij Condor | 9789493189881 | april 2022 | 368 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

schemergeesten
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.