Een stormachtige start – het eerste deel van Ruiterschool Blossom Hill

Een nieuwe paardenserie trekt mij altijd wel aan. Ik ben dol op paarden en ik kan met zulke verhalen lekker wegdromen, ik heb al verschillende soorten paardenboeken gelezen in mijn leven, van droompaarden tot Heartland en Volbloed. Maar het concept van Blossom Hill is voor mij nieuw. Ik heb namelijk nog nooit gelezen over een internaat op een ruiterschool. Hier was ik erg benieuwd naar en wilde daarom graag Een stormachtige start lezen. Lees je mee wat ik van het eerste deel van deze nieuwe serie vind?

Een stormachtige start cover

Een stormachtige start

Een stormachtige start is het eerste deel van de nieuwe paardenserie Ruiterschool Blossom Hill. In dit eerste deel leer je Rosalie en Carmen kennen, die voor het eerst naar Blossom Hill gaan, een beroemd internaat voor leerlingen met rijke ouders die het schoolgeld konden betalen. Rosalie heeft veel zin om naar Blossom Hill te gaan, Carmen absoluut niet. Carmen doet er dan ook alles aan om weggestuurd te worden, wat maar niet lukt. Rosalie moet een kamer delen met Carmen, een chagrijnige kamergenoot. Iedereen ergert zich aan Carmen.

In een stormachtige start gebeurt er een ongeluk door Carmen’s schuld. Bijna iedereen is boos op Carmen. Maar dan breekt de nacht aan en ligt Carmen niet in bed. Rosalie besluit haar te gaan zoeken. Ze vindt een verdrietige Carmen en ze praten een tijdje. Zo komt Rosalie er achter wat er met Carmen is. Kunnen ze toch nog vriendinnen worden?

Daarnaast wordt Rosalie, wanneer ze dressuurpaard Princess Valentine voor het eerst ziet, meteen verliefd. Ze wil niets liever dan erop rijden en dat zij haar verzorgpaard wordt. Maar dan moet ze wel eerst zelf een hoofdstel bij Princess Valentine om kunnen doen. Dit blijkt nog niet zo makkelijk. Gaat het Rosalie lukken om het vertrouwen van Princess Valentine te winnen?

Een stormachtige start achterkant

Mijn leeservaring van Een stormachtige start

Ik vond een stormachtige start een erg leuk eerste deel van de serie Ruiterschool Blossom Hill. De personages zijn erg leuk en hebben allemaal hun eigen karaktertrekken en eigenschappen, waardoor het een realistisch verhaal is. Babette Pribbenow heeft een vlotte en fijne schrijfstijl. Vanaf het begin wordt je in het verhaal gezogen, waardoor stoppen met lezen bijna onmogelijk is.

In Een stormachtige start voelde ik met Rosalie de meeste connectie, ik ben namelijk net als zij beter in dressuur dan in springen. Springen vind ik, net als Rosalie, best spannend. De momenten dat Rosalie moest springen en op de sprong af reed, voelde ik dezelfde spanning die zij op dat moment voelde. Daarnaast voelde Rosalie zich soms rot, vooral op momenten dat Carmen zich afzonderde. Rosalie voelde dat er iets aan de hand was, maar kon er de vinger niet op leggen wat precies. Dat heb ik ook vaak. Aan hoe iemand doet, typt, praat, uit de ogen kijkt.. Ik heb dan ook vaak het gevoel dat er iets mis is en wil dat, net als Rosalie opgelost hebben. Ik wil dan helpen en diegene zich beter laten voelen.

Een stormachtige start is makkelijk geschreven, waardoor het boek vlot leest. De woorden zijn niet te moeilijk en de zinnen zijn niet te lang. Dit maakt het voor de jeugd een makkelijk leesbaar boek.

Over Babette Pribbenow

Babette Pribbenow (1964) is geboren in Berlijn. Ze studeerde Duits en biologie om docent te worden aan de TU Berlijn. Hierna volgde ze een doctoraat in neurofysiologie, waar Pribbenow zich altijd mee heeft bezig gehouden. Ze doet onderzoek naar ons geheugen; hoe we leren en onthouden. De favoriete bezigheid van Pribbenow is schrijven. Daarnaast houdt ze ook van tuinieren, ze houdt van bijna alle planten. Natuurlijk houdt Pribbenow ook erg veel van paarden. Ze heeft zelf een volbloed genaamd Eventus, waar ze al vijfentwintig jaar avonturen mee beleeft. Geen toeval dus dat er in de Blossom Hill-serie twee volbloeden voorkomen. Een stormachtige start is mijn kennismaking met Pribbenow.

Andere paardenboeken

Het verdwenen hoefijzer
De losse teugel
Zomer op de oorsprong
Heartland paardenserie
Alles over paarden
Mijn eigen droompaard

Specificaties Een stormachtige start

Auteur: Babette Pribbenow | Uitgeverij: Kluitman | Vertaald (vanuit het Duits) door: Elsbeth de Jager | augustus 2023 | 187 pagina’s | 9789020628517 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.