Confessions of a teenage serial killer 1: De beschermengel, een jeugdthriller

Ik heb wel eens eerder omschreven dat ik een grote waaromhonger ken. Ik wil graag veel weten, maar niet alles! Nee, betreffende ‘alles’ heb ik inmiddels wel geleerd dat dat niet iets is wat je wilt nastreven. Maar ik wil wel van veel diverse dingen het waarom weten. Zo ook van de menselijke psyche, het gedrag van mensen. Confessions of a teenage serial killer 1: De beschermengel is wat dat betreft natuurlijk een pareltje! Een verse boekenserie waarin jonge seriemoordenaars aan het woord komen. De auteur Bjorn van den Eynde is geen onbekende dus ik ben benieuwd.

Confessions of a teenage serial killer

Confessions of a teenage serial killer 1: de beschermengel

In Rocher de Bohanan wordt golden boy Yanis Fournier (18) vermoord. Drie messteken en de handgeschreven tekst ‘Ne la touche pas’ op zijn borst zijn de handtekening van de dader. Raak haar niet aan… Een week eerder had de onopvallende en onpopulaire Alix Vexin-Blanc (16) een erg onaangename aanvaring met Yanis. Door de gebeurtenissen komt ze plots ongewild in de spotlights te staan. Probeert iemand haar te beschermen? En is die persoon bereid om daarvoor te doden? Niemand kan raden of het bij één slachtoffer zal blijven. Kan Alix er wel zeker van zijn dat ze zelf ook veilig is voor haar mysterieuze ‘beschermengel’?

Bjorn Van den Eynde is jeugdauteur, tv-scenarist en regisseur. Van zijn boeken werden al meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Confessions of a teenage serial killer: De beschermengel is het eerste deel in een nieuwe reeks straffe thrillers, waarin jonge seriemoordenaars aan het woord komen.

‘Ik ben niet trots op wat ik gedaan heb.
Misschien heb ik zelfs spijt.
Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet opnieuw zal doen.’

Triggerwarning

Confessions of a teenage serial killer begint meteen met een triggerwarning en die neem ik over. Zo weet je wat je kan verwachten als je in dit boek wilt duiken. Het is namelijk een fictief verhaal die serieuze onderwerpen behandelt die pijnlijk kunnen zijn. Onderwerpen als: transfobisch genderisme, depressie, fysiek en seksueel geweld, pestgedrag, relaties tussen meer- en minderjarigen, machtsmisbruik en drugsgebruik. Erbij staat netjes waar je in Nederland (Kindertelefoon) en in België (Awel) terecht kan als je over deze onderwerpen wilt praten.

De triggerwarning is wat mij betreft terecht. Bjorn van den Eynde bezit de kracht om filmische spannende boeken te schrijven die een diversiteit van onderwerpen aan weet te snijden. Bovenal ervaar ik zijn boeken als snel en spannend mét heftige gebeurtenissen en onderwerpen. Zo ook in Confessions of a teenage serial killer. Nog meer dan in de door mij geliefde boekenserie Team Mortis wat ook van Bjorn van den Eynde is. In het dorpje van het boek zijn donkere geheimen en die geheimen komen niet zonder gevolgen.

Muziek uit het boek: t.A.T.u. – All The Things She Said

Stoomtrein

Confessions of a teenage serial killer is voor mij een beetje een stoomtrein. Ik zit middenin de boekenserie van Team Mortis van dezelfde auteur dus in het begin ga ik automatisch vergelijken. En er zitten zeker overeenkomsten. Zoals gezegd schrijft van den Eynde heel filmisch, snel, spannend en toegankelijk. Hij heeft diverse karakters, elk met zo hun verhaal. Toch is dit boek wel weer anders. Het is in mijn ogen wat serieuzer en valt meer onder een whodunnit. En tevens waarom heeft hij/zij/hen het gedunnit.

In het begin had ik wat moeite om lekker een duik te nemen in Confessions of a teenage serial killer. Er worden flink wat karakters op het speelbord geplaatst, wat altijd gebeurd in een whodunnit. Daarbij is het niet een heel dik boek dus echt veel tijd en ruimte voor background is er niet. Toch weet van den Eynde met minimale karakteropbouw mij warm te krijgen voor het verhaal én de karakters. Alix is het hoofdpersonage en ondanks dat ik het idee heb dat ik haar niet helemaal kan grijpen, leef ik wel met haar mee. De spanning tussen haar en haar vader is echt heel naar en geeft me een vieze smaak en pijn in de buik. En dan DE scène met Jo, heartbreaking. Ik ben veel van deze auteur gewend maar dat zag ik niet aankomen.

Confessions of a teenage serial killer
Muziek uit het boek: Michel Delpech – Pour Un Flirt

Smaakt naar meer

Confessions of a teenage serial killer 1: De beschermengel kwam na een wat stroef begin lekker opgang en ik kan het daarna niet wegleggen. De vormgeving is top gedaan, ook met de mysterieuze berichten van de moordenaar. Daarbij zijn de hoofdstukken zijn lekker kort. Bjorn van den Eynde heeft mijn emoties weten te bereiken. Ook bleef ik gissen over het hoe, wat, waarom en wie. En merde, hij heeft deze doorgewinterde boekenverslinder op het verkeerde been weten te zetten! Wat een ontknoping.

Confessions of a teenage serial killer is een eerste boek in een nieuwe serie waarin jonge seriemoordenaars aan het woord komen. Dit eerste deel leg ik met veel voldoening weg. Tevens ook met een wat wrange smaak in mijn mond en wat buikpijn door de heftige elementen. Maar nergens is van den Eynde respectloos of gebruikt hij het zomaar nodeloos. Nee het past allemaal in het verhaal en ook zulke onderwerpen moeten onder de aandacht blijven bij de doelgroep.

Confessions of a teenage serial killer 1: De beschermengel smaakt naar meer en ik ben benieuwd hoe deze serie zich gaat ontwikkelen.

Specifciaties Confessions of a teenage serial killer

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Pelckmans | Omslagontwerp: Studio Rubio | Vormgeving: Julie Vangeel | Oktober 2022 | 9789464018905 | 216 pagina’s | Deel 1 serie Confessions of a teenage serial killer | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.