De magische wereld van Charlie – een betoverend verhaal

Zodra je de eerste pagina’s leest van De magische wereld van Charlie, zul je direct denken aan Harry Potter. Een jongen die niet weet dat hij een tovenaar is, of zoals in dit boek toveraar. Een magische wereld, complotten, slechterikken, hulp uit onverwachte hoek. Kortom genieten! En dat deed ik, want ik las het boek bijna in 1 ruk uit.

achterkant

De magische wereld van Charlie en Harry Potter

De magische wereld van Charlie en die van Harry Potter hebben verdacht veel overeenkomsten. Het is dan ook niet gek dat deze serie wat mij betreft nog 20 delen mag krijgen. Ja laten we eerlijk zijn, we hadden allemaal nog veel meer willen lezen over Harry Potter en zijn vrienden. Ik hoop dan ook dat Audrey Alwett nog veel meer delen uit gaat brengen.
Om maar even een paar voorbeelden te noemen waarbij ik links steeds de wereld van Charlie noem en rechts van het streepje de wereld van Harry. Zelfs hun namen rijmen, zou dat toeval zijn?

witte kat – witte uil ; beiden uit de magische wereld

vaderloos – wees ; al is de moeder van Charlie zodanig betoverd dat ze nauwelijks aanwezig te noemen is.

Brompoen – koets zonder paarden ; een soort uitgeholde pompoenwagen waarin toveraars zich verplaatsen

Brompoenenrace – zwerkbal ; beiden een magische spoort in de wereld van magie

bezem – bezem ; de bezem in de magische wereld van Charlie moet je echter steeds bijplukken van groen. Veel cooler bedacht!

tovenaar – toveraar ; betekent hetzelfde

Ruiter – Voldemort ; beiden willen de hoofdpersoon van de boeken dood hebben

Perlums – hersenpan ; om magische herinneringen in te bewaren en om magische herinneringen in te zien

Ach en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kobolds, mensen die niet kunnen toveren en ga zo maar door.

De magische wereld van Charlie – het verhaal

De magische wereld van Charlie is echt een supergoed magisch verhaal. Charlie Vernier is een doodgewone tiener. Zijn school staat in een oude luciferfabriek en op het schoolplein staat een draak waarvan Charlie zeker weet dat hij het hart heeft horen kloppen. De moeder van Charlie is de directeur en verzint elke week aparte raadsels. Hij heeft een vriendin die altijd zin heeft in kattekwaad en een kat die Sherwood heet en altijd lijkt te weten wat Charlie tegen hem zegt.

Maar zo normaal is zijn leven opeens niet meer als zijn oma na 5 jaar mysterieuze afwezigheid opeens tevoorschijn komt. Zonder geheugen! Charlie ontdekt dat zijn oma een briljantje toveraarster was en dat hij zelf ook een toveraar is. Al heeft hij wel moeite met toveren volgens de regels.

De Ruiter lijkt de magische toveraarswereld op zijn kop te zetten en zit achter Charlie aan. Maar waarom? Lukt het Charlie om het geheugen van zijn oma te herstellen? Hulp komt in elk geval vanuit onverwachtse hoek, maar of het op tijd is..

Spannend verhaal zonder illustraties

De magische wereld van Charlie is een spannend verhaal zonder illustraties. Tenminste bij elk hoofdstuk staat dezelfde illustratie als kantversiering waardoor je een beeld krijgt van hoe Sherwood, de kat van Charlie, eruitziet.

Ik moet zeggen dat ik zo af en toe een illustratie wel leuk had gevonden, maar tegelijkertijd ook weer niet. Het voordeel van geen illustraties is natuurlijk dat je je eigen fantasie op hol kan laten slaan. Je kan in je hoofd een hele wereld verzinnen die past bij het verhaal zoals jij het leest. Zo beelde ik mij de chocoladefabriek voor als buitenkant van de luciferfabriek. De brompoenen waren voor mij de koets van Assepoester en de tribune van de brompoenenrace de tribune van zwerkbal.

Charlie liet ik lijken op Harry Potter, maar dan een stukje groter en gespierder. Of dat ook is hoe Audrey Alwett hem in gedachten heeft dat weet ik niet. Feit is wel dat het mij hielp om in de magische wereld te blijven en de wereld om mij heen te vergeten.

Al zittend in mijn hangei in de tuin leek ik door een magische kracht gedreven om dit boek in 1 keer uit te lezen. Het leest enorm prettig weg. De tijd leek stil te staan, er was geen stress, geen moeten alleen maar willen. Willen weten hoe dit spannende verhaal zou aflopen. En toen het einde daar was, was ik boos en verdrietig en teleurgesteld. Niet om het boek hoor dat echt een mooi plekje krijgt in onze boekenkast. Nee boos omdat deel 2 er nog niet is en ik geduld moet hebben. En dat is nu juist op dit moment niet mijn sterkste kant..

Audrey Helwett

Audrey Helwett schreef dit eerste deel van de nieuwe serie, de magische wereld van Charlie. Zij heeft een master in de Franse literatuur en is hoofdredacteur bij een uitgeverij. De liefde van boeken heeft ze dus. Eerder schreef ze een graphic novel-serie Princesse Sarah en het fantasyboek Les Poisons de Katharz.

Geschikt voor lezers van 10 jaar en ouder en voor liefhebbers van de serie Nevermoor en Harry Potter.

Specificaties de magische wereld van Charlie

Auteur: Audrey Alwett | Uitgeverij LS Amsterdam | Vertaling Lidewij van de Berg en Sandra Verhulst | 9789024593866 | juni 2021 | 352 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De magische wereld van Charlie
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.