Geeltands geheim – een supereditie Warrior Cats

Met Geeltands geheim krijgen we een uniek kijkje in het leven van de SchaduwClan. Na al vele boeken van de Warrior Cats te hebben gelezen is dat toch wel mijn minst favoriete clan. We lezen mee vanaf dat Geelkit nog in de kraamkamer ligt tot het moment dat ze meegenomen wordt door DonderClan katten. Benieuwd of ik de SchaduwClan ook kan omarmen?

Geeltands Geheim

Geelkit kan niet wachten om voor haar Clan te vechten. Maar wanneer ze haar krijgsnaam Geeltand krijgt, beseft ze dat het haar ware bestemming is om heler te worden. Als goede medicijnkat heeft ze de SchaduwClan altijd trouw gediend, maar haar dromen worden verstoord door een duistere profetie, die de Clans voor altijd kan vernietigen.

Medicijnkat een vloek of een toewijding

In Geeltands geheim volgen we stap voor stap hoe haar leven als medicijnkat vorm krijgt. Geeltand heeft als kitten al de aanleg om pijn van andere katten te voelen. Al lijkt dit vooral een vloek, totdat ze leert om dit buiten te sluiten. De enige kat die deze vaardigheid kent is de oudere medicijnkat van de SchaduwClan, Salieveder. Ik vind dit een mooie magische wending in het verhaal. Dat gebruikt Erin Hunter wel vaker en vind ik echt een mooie toevoeging aan haar boeken.

Eigenlijk wil Geeltand helemaal geen medicijnkat worden. Rafelpels heeft grootste plannen waarbij hij de leider wordt van de clan en Geeltand zijn commandant. Ook zijn ze in het geheim partners. Iets wat ik een welkome afwisseling vind in Geeltands geheim, een beetje romantiek kan nooit kwaad. Maar op de dag dat Geeltand haar leerling periode afrond, sluit ze ook haar hoofdstuk met Rafelpels.

Pijn en verdriet

Geeltand heeft het zwaar en dat komt niet door het feit dat ze zo gevoelig en empathisch is. Geeltands geheim, is een geheim dat alleen Salieveder en Rafelpels weten. Een geheim waar ze door de SterrenClan voor gewaarschuwd wordt, maar waar ze niks mee kan.

En voor ze het weet is haar geheim een groot probleem voor alle clans in het woud.
Een bloederig verhaal waar ik af en toe kippenvel van kreeg en mezelf afsloot om niet in beeld te denken. Ik ben dankbaar dat Erin Hunter geen illustraties gebruikt in haar boeken, want die zouden in deze super editie van de Warrior Cats niet heel mooi zijn.

Geeltands geheim

Ondanks dat ik Geeltands geheim behoorlijk heftig vond om te lezen, is het woudleven ook weer een mooie weerspiegeling van de maatschappij. Waarbij sommige mensen worden verstoten, vermoord, gepest, voor elkaar opkomen en liefhebben in het diepste geheim.

Andere superedities

Specificaties Geeltands geheim

Auteur: Erin Hunter | Uitgeverij Baeckens Books en Pelckmans | 9789059246430 |  juli 2019 | 586 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Geeltands geheim
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.