Sjakie en de grote glazen lift, een klassieke Roald Dahl

Speciaal voor de kinderboekenweek is er een pocketeditie uitgekomen van Sjakie en de grote glazen lift. Een van mijn favoriete boeken van Roald Dahl (al zijn er zeker nog een paar favoriet) .

hoofd Sjakie en de grote glazen lift

Sjakie en de grote glazen lift

Sjakie en de grote glazen lift, begint precies waar Sjakie en de grote chocoladefabriek ophoudt. In de grote glazen lift van meneer Wonka. Een prachtige uitvinding want de lift zit niet meer in een gebouw, maar zweeft hoog in de lucht. In de lift zijn de opa’s en oma’s van Sjakie en zijn ouders ook aanwezig. Inclusief het complete bed van zijn grootouders.

Reis in de lucht

Sjakie en de grote glazen lift en zijn bezoekers is op weg naar de nieuwe chocoladefabriek waar Sjakie de eigenaar van is geworden. Maar het gaat allemaal niet volgens plan. Er was ruzie in de lift en nu had Sjakie te laat op de groene knop gedrukt. Ze gaan hoger en hoger in de lucht.

Waarom blijft meneer Wonka zo rustig? Ze vliegen uiteindelijk zelfs in de ruimte! Ze zijn vlakbij een Amerikaans ruimtehotel.

Onderweg komen ze drochten tegen en lukt het ze gelukkig om weer op een hele bijzondere manier veilig te landen in de chocoladefabriek.

Avontuur is nog niet voorbij

Maar het avontuur van Sjakie en de grote glazen lift is nog niet voorbij. Wat zijn de oempa loempa’s van plan? Wat zingen ze de hele tijd en wat gebeurt er met de opa’s en oma’s van Sjakie?

Als je 78 jaar bent, en je haalt 80 jaar van je leven af? Waar blijf je dan?

Een geweldig leuk fantasievol boek is Sjakie en de grote glazen lift die je haast niet kan wegleggen, ook niet als je al 38 jaar bent en hem 25 jaar geleden voor het laatste hebt gelezen 😉

Specificaties Sjakie en de grote glazen lift

Auteur: Roald Dahl | Uitgeverij De Fontein | 9789026149184 | juli 2019 | 176 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

sjakie en de grote glazen lift
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.