Het grote Fiep flapjesboek – een leuk ontdekboek met rijmpjes

De illustraties van Fiep Westendorp zijn al tientallen jaren populair, toonaangevend en origineel. Floddertje, Otje, Jip en Janneke, Pim en Pom. Noem maar op! Ontelbare illustraties zijn er al verschenen. Dus hoe leuk is een verzameling van haar grappige creaties? In het grote Fiep flapjesboek gaan we op onderzoek in het huis van Fiep. Van de zolder tot de tuin – wat zit er verstopt achter de flapjes? Op ontdekkingstocht met peuters en kleuters!

Het grote Fiep flapjesboek

Fiep Westendorp – succesvol en toonaangevend

Fiep Westendorp (1916 – 2004) werd in de jaren 40 en 50 bekend als illustratrice. Het grootste succes is natuurlijk de samenwerking met Annie MG Schmidt en dan vooral de verhalen van Jip en Janneke. Alhoewel je daarmee alle andere creaties tekort doet natuurlijk. Ontzettend knap hoe de tekenstijl zo kenmerkend Fiep is gebleven. Origineel, een beetje ondeugend en vooral met humor.

Haar oeuvre wordt beheerd door een stichting en er worden dus nog steeds boeken uitgebracht. In dit grote Fiep flapjesboek gaan we op onderzoek door de straat en het huis van Fiep.

Welkom in de stad van Fiep
dit is waar de reis begint.
kan jij raden wat je straks
achter ieder flapje vindt?

Op ontdekking met het grote Fiep flapjesboek

In de stad van Fiep rijdt de vuilniswagen rond, een verhuiswagen en een overvolle bakfiets. Er spelen kinderen en er lopen hondjes. Voorzichtig oversteken bij het zebrapad! Op elke bladzijde vinden we een aantal flapjes met een gezellig rijmpje. En er wordt ook een beetje kattenkwaad uitgehaald met verf en een schutting… Dat past natuurlijk wel in een boek van Fiep Westendorp! Leuk om zo allerlei herkenbare taferelen terug te zien.

In dit flapjesboek nemen we dus een kijkje in de straat en het huis van Fiep. De woonkamer, de slaapkamer en de keuken komen voorbij. Natuurlijk ook de badkamer mét de blote billen van Floddertje. Gelukkig zonder al dat schuim! We nemen ook nog een kijkje in de tuin en op zolder.

Dit Fiep flapjesboek staat boordevol leuke rijmpjes en fijne bezigheden van jonge kinderen. Klimmen in de appelboom, klussen in de schuur en een broodje smeren in de keuken! Voor kinderen vanaf 2-3 jaar een leuk ontdekboek. Van stevig karton met een foamen kaft, dus geschikt voor vele leesbeurten! 

Meer Fiep bij StoerLeesVoer:

Tip: op de site van Fiep Westendorp vinden we ook nog een leuke Fiep knutselplaat. Om zelf een straat en huis te tekenen en versieren!

Specificaties Het Grote Fiep Flapjesboek

Illustraties: Fiep Westendorp | Samenstelling: Gioia Smit | Tekst: Joren en Kasper van der Voort | Uitgeverrij: Volt | 9789021469577 | november 2022 | 20 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.