Pas op voor de draken! Een Geronimo Stilton deel 2

De boeken van Geronimo zijn hier een regelrechte hit! Vooral voor onze oudste die niet echt van lezen houdt, maar deze boeken wel leest! “Pas op voor de draken! Deel 2” is weer eentje die hij graag leest. Hoe dat kan? Ik leg je samen met dit boek graag uit hoe ik mijn zoon toch aan het lezen krijg!

Pas op voor de draken hoofdfoto

“Lezen vind ik lastig en dus niet leuk!”

Voordat ik verder ga met mijn review over dit boek, is het misschien wel goed om uit te leggen waarom mijn zoon niet van lezen houdt en hoe ik hem toch aan het lezen krijg. Joshua vindt lezen lastig. Alles moet hij in één keer kunnen. Rekenen kan hij goed, maar voor lezen moet hij echt oefenen. En dat vindt hij lastig. Lezen doet hij daarom niet graag, maar sinds een tijdje weet ik hoe ik hem wel aan het lezen krijg! De boeken van Geronimo vindt hij namelijk heel erg leuk, net als boeken over dinosaurussen en lego. Dus juist deze boeken hebben ervoor gezorgd dat hij wel oefent met lezen!

Pas op voor de draken!

Draken is net als dinosaurussen onderwerpen waar Joshua graag over leest, dus toen ik alleen al de titel voorlas was zijn interesse gewekt. Samen bekeken we eerst de plaatjes. “Pas op voor de draken”, riep ik en elke keer als we een tekening van een draak zagen riepen we heel hard “Pas op!”. En laten die tekeningen nou geweldig zijn. Al alleen door de illustraties te bekijken kan je het verhaal volgen. En dat is precies wat ik doe. Alvast samen met hem kijken waar het verhaal overgaat. Dit helpt namelijk bij het lezen! En dat is zo fijn aan deze boeken. De illustraties ondersteunen de tekst en voor kinderen die niet van lezen houden is dit geweldig!

Een plant halen uit de moestuin van de draken

Pas op voor de draken gaat over Geronimor Stilson. Hij is een echt Noormuis en moet op missie naar het land van de draken. Zijn neef Kloet heeft namelijk een sapje bedacht om het dorp te redden van de draken, maar daarvoor is dus een plant nodig. En juist die plant staat in de moestuin van de draken. Helaas is Geronimor Stilson niet zo dapper. Helaas voor hem is zijn zus dat wel. Hoe dit afloopt en of hij het plantje te pakken krijgt? Dat ga ik je niet verklappen. Daarvoor moet je dit boek lezen!

Grapjes en spannende momenten in Pas op voor de draken!

Het leuke van deze serie vind ik de manier van schrijven. Geronimo weet hoe je dingen spannend, maar toch op het juiste leesniveau moet overbrengen. Gooi er tussendoor een grapje in en je hebt een boek die elk kind wil lezen. Joshua moest op sommige momenten heel erg lachen. Vooral als blijkt dat Geronimor Stilson stinkt en het water in moet springen. Natuurlijk helpen de illustraties van “Pas op voor de draken!” daar ook wel erg bij. Bij de meeste staat zelfs een tekst, net als bij een stripboek dus dat zorgt ervoor dat het nog meer gaat leven.

Veel kleurgebruik en verschillende lettertypes

Dat is waar de boeken van Geronimo voor staan. Verschillende lettertype en kleurgebruik. Kinderen houden ervan en dus ook van deze boeken. Hoewel het echt een leesboek is, krijg je het gevoel dat je een soort strip aan het lezen bent. Korte stukjes tekst met op elke bladzijde een plaatje. Zo krijgen de lezers het gevoel dat ze maar weinig hoeven te lezen en zullen ze dit dus eerder doen. Wat is voor jou aantrekkelijker, veel tekst of weinig tekst? Precies je snapt het! En dat alles is bij “Pas op voor de draken!” ook het geval!

Een geweldige aanvulling voor de serie

Jullie merken vast dat ik echt dol ben op de serie van Geronimo. Vooral nu er ook allemaal AVI boeken gemaakt worden. Ik kan dan ook niet wachten op een nieuw boek. Dit boek past echt heel goed bij de rest. Het gaat over avontuur, onderzoeken en strijden. Een lekker spannend, maar ook grappig boek. Net als de rest. Elke school zou deze boeken voor hun groepen moeten hebben. Houdt jouw kind ook niet van lezen? Dan zou ik dit zeker aanschaffen!

Spelletjes en vragen na het verhaal

Helemaal achterin zitten ook nog twee leuke spelletjes en vier vragen over het verhaal. Hoe leuk is dat? Zo kan je na het lezen ook nog iets met het verhaal doen. Wij hadden alle vier de vragen goed. Jij ook? Na de spelletjes vind je de inhoud, mocht je iets terug willen zoeken.

Specificaties Pas op voor de draken!

Auteur: Geronimo Stilton | Illustraties: Geronimo Stilton | Uitgeverij: Baeckens | 9789464291483 | September 2021 | 144 pagina’s | Meer informatie vind je bij je plaatselijke boekhandel of klik hier

Achterkant Geronimo
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.