Zoekboeken voertuigen, een drietal toffe boeken

Met het thema van de kinderboekenweek Reis mee, is het niet gek dat veel van de boeken over voertuigen gaan. Zo ook deze zoekboeken voertuigen. Eerder schreef Delicia al een review over het zoek en ontdekboek vliegtuigen.

zoek en ontdekboeken voertuigen

In deze blog vertel ik je graag meer over twee andere zoekboeken voertuigen.

Zoekboeken voertuigen: Varen!

zoek en ontdekboek voertuigen

Iedereen verzamelen, we varen uit! In dit zoekboeken voertuig ga je een dag aan boot bij de Louise. Dat is een motorschip. De kapitein van het schip heet Nate. De bemanning heet alle passagiers van harte welkom.

In het zoek en ontdekboek kun je op zoek naar veel verschillende dingen. Kun jij bijvoorbeeld een verstekeling vinden? Of iemand die pech onderweg heeft? Ook kun je op zoek naar allerlei soorten vaartuigen, schapen aan boord van een schip en nog veel meer!
Ook leer je hoe het binnenste van een schip eruit ziet.

Daarnaast kun je meer dan 20 personen volgen en 5 dieren. Zo merk je dat dit boek niet 1 verhaal is, maar tientallen verhalen tegelijk.
Dit boek is een zoekboeken over voertuigen die je niet snel weglegt. Zelfs als volwassene kun je hier uren zoet mee zijn.

Let op! Dit zoekboeken voertuigen is zonder tekst.

De illustraties van Peter Knorr zijn mooi getekend en deden mij denken aan een puzzel van Van Haasteren.

Waar is de blauwe auto?

zoek en ontdekboek voertuigen

In de stad is altijd wat te beleven. Als er een poes in een boom zit, dan moet de brandweer uitrukken. De gele grijper heeft op de bouwplaats een schat gevonden en bij het tankstation is het super druk. Maar er is nog veel meer te zien. Een botsing op de snelweg en politie. Overal is de blauwe auto van Finn erbij. Kun jij de blauwe auto vinden?

In dit boek vind je bijna alle voertuigen die je in en rond de stad kunt vinden. Alleen de tram, trein en vliegtuig lijken te ontbreken. Op elke pagina vind je ronde gaten die al wat laten zien van de volgende pagina.

Zie jij ook de aliens op sommige pagina’s? Probeer maar eens te ontdekken wat er met de rode bal gebeurt. Of zoek de clown.
Hoeveel poezen tel jij? En hoeveel muizen? Ook zijn er nog meer dieren te vinden!
Verder kun je op zoek naar bijzondere voertuigen, kijken wat er gevonden is op de bouwplaats. Je kunt bekijken welk dier er achter het stuur in de file zit. Of je kijkt of je het seizoen op de laatste plaat kunt ontdekken.

Een leuk zoekboeken voertuigen om interactief voor te lezen.

Specificaties Varen!

Auteur: Doro Göbel | Uitgever: Ploegsma | 9789021678290 | maart 2018 | 14 pagina’s | meer informatie vind je hier

Specificaties waar is de blauwe auto?

Auteur: Joachim Krause | Uitgeverij Holland | 9789025111854 | augustus 2012 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

Meer zoekboeken voertuigen

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Zoek en ontdekboeken voertuigen
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.