Juf Roos gaat op vakantie, een theaterboek

Iedere peuter kent juf Roos. Bekend van alle liedjes en verhalen die ze zingt en vertelt op televisie. Ze beleeft, samen met Gijs, mooie verhalen, die ze aankleedt met liedjes die iedereen mee kan zingen! Zo hebben wij sinds een tijdje nu ook het boek Juf Roos gaat op vakantie. Een theaterboek.

Juf Roos gaat op vakantie

Juf Roos

De eerste keer dat ik van juf Roos hoorde als moeder van een peuter, was nadat oma had opgepast. Oma wilde liedjes luisteren die ze zelf ook kent. Sindsdien kijken wij thuis ook juf Roos. Het liefst elke dag, Dus toen de mogelijkheid kwam om een boek over juf Roos te reviewen werd die met beide handen aangegrepen! Peuter pakte het boek meteen en wilde elke dag het boek voorgelezen hebben. Daar zei deze moeder geen nee tegen.

Juf Roos gaat op vakantie

Nou ja, elke dag het hele boek lezen is wat veel, maar we konden elke dag een stuk lezen uit het boek. In het boek staan, naast het verhaal maar liefst 13 verschillende liedjes. En al die liedjes zijn helemaal uitgeschreven. Super handig, voor alle kinderen die de liedjes ergens anders leren maar net niet verstaanbaar zingen. Of als je even kwijt bent hoe het liedje ook alweer ging. Zo staat onder andere het liedje van hoofd, schouders, knie en teen in het boek. Maar zoals gebruikelijk, wordt dan in ieder couplet een woord vervangen door mmm. Alle coupletten uitgeschreven maakt heel veel mmm’s. Maar wel fijn en duidelijk dat het liedje, zowel in de theatershow als bijvoorbeeld op YouTube met heel veel coupletten wordt gezongen.

Magisch boek met de volle aandacht van een peuter

Nu heb ik zo’n peuter die toch wel gauw twee minuten stil kan zitten en dan weer iets anders wil doen. Met alles. Auto’s spelen, keukentje, kleuren. Boeken lezen is geen uitzondering. Het liefst worden de bladzijdes omgeslagen voordat de tekst op is, het boek is dicht voordat het uit is en de auto’s zijn weer gepakt. Maar dit boek deed toch wel iets magisch. Met 65 pagina’s is het niet een boek dat je met twee minuten uit hebt. En toch heeft peuter dit boek, als eerste boek in zijn leven ruim een half uur stil gezeten en geluisterd. Waarschijnlijk door het zingen en de herkenning van juf Roos en Gijs, maar ik vond het maar wat bijzonder! Peuter was blij, heeft heerlijk geluisterd, gezongen, geluisterd en nog meer gezongen. Trots om samen met mamma te zingen en echt een stukje quality time.
Juf Roos gaat op vakantie is het fijnste om in een keer te lezen voor het verhaal, al heb je daar wel wat tijd voor nodig. Gelukkig kun je ook stoppen rond een liedje, al zal je kind liever willen dat je verder leest. En dat snap ik, want het is een leuk boek, echt een aanrader!

Juf roos gaat op vakantie specificaties

Auteur: Frank Jan Horst & Rogier Visser | Uitgever: Uitgeverij De Fontein | 9789026147333 | oktober 2018 | 64 pagina’s | meer info bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Juf Roos gaat op vakantie
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.