Geheimen Van Het Wilde Woud – Tonke Dragt, een spannend vervolg

Geheimen van het wilde woud is het vervolg op Brief voor de koning. Nu dit verhaal weer helemaal opleeft door de Netflix serie, is ook het vervolg in herdruk bij uitgeverij Leopold gegaan. Ik vind het een prachtige uitgave. En nog mooier vind ik het contrast tussen mijn oude vierde druk uit 1976 en deze 38ste druk uit 2020. Prachtig zo naast elkaar. Mijn uitgave uit 1976 is behoorlijk stukgelezen dus fijn om een mooie backup te hebben. Want dit verhaal is 1 van mijn favoriete boeken.

Tonke dragt deel 2 letter for the king

Geheimen Van Het Wilde Woud

Het Wilde Woud werd al even benoemd in Brief voor de Koning. Een mysterieuze plek waar weinig over bekend is en waar de koning weinig vanaf weet. Na de avonturen in deel 1, is het redelijk rustig in het rijk van Unauwen en Dagonaut. Ridder Tiuri is op advies van de koning Dagonaut even aan het bekomen van zijn avontuur op kasteel Tehuri, bij zijn ouders.

Piak is bij hem maar al snel begint het te kriebelen en wil hij uitrijden, en zich als ridder bekwaam voelen. Hij gaat op de uitnodiging van ridder Ristridin in om in het voorjaar naar zijn paleis te komen. Althans dat is nu van zijn broer omdat Ristridin een zwervende ridder is. Eenmaal in het kasteel aangekomen beginnen er mysterieuze zaken te spelen. Ristridin keert maar niet terug en er gaan vreemde verhalen in het rond over de vijand. Wat zijn de geheimen van het wilde woud en wat staat onze vrienden te wachten?

Een duistere burcht, een geheimzinnige schone jonkvrouw, een schaakspel op leven en dood, mysterieuze groene mannen, oude bekenden en nieuwe mensen. De spanning bouwt zich op en Tiuri moet wederom weer belangrijke keuzes maken om vrienden te redden en een koninkrijk redden. Zal hem dit lukken en wat zijn toch die geheimen van het wilde woud.

geheimen van het wilde woud

Wat vind ik ervan?

Bij geheimen van het wilde woud begin je eerst in blijdschap omdat het verhaal van Tiuri en Piak verdergaat. Ik hou van deze jongens. Tiuri heeft een fijne band met zijn ouders en handelt puur uit een goed en heldhaftig hart. Dat is fijn en interessant. Anders dan de Netlfix serie doet overkomen, dat zijn opvoeding niet fijn is en hij voorbestemd is met zijn lot. Wat een onzin, sorry boek fan hier, Tiuri handelt omdat het hem overkomt en kiest bewust zijn keuzes uit, dat is pas heldhaftig en bewonderenswaardig.

Mysterieus

Geheimen van het wilde woud is mysterieus, je weet niet wat je kan verwachten en er komen behoorlijk wat plottwists aan. Eenmaal weer op avontuur en je zit in de wereld van Tonke Dragt, heerlijk! Het is een spannende reis waarin je niet kan stoppen en eigenlijk is dit tweede deel meer favoriet dan het eerste. Puur omdat je bij dit boek minder goed het doel van de reis weet en dat maakt het extra spannend.

Tonke Dragt heeft weer een spannend verhaal neergezet waarin ik niet teveel wil verklappen. Een ritje op Ardanwen is er niks bij. De snelheid zit in het verhaal en de wereld wordt zo beeldend beschreven dat je de gele bloemen ruikt die op Ardanwen zijn hoofdtooi worden geplaatst door… tja door wie? Wacht niet langer en maak kennis met de geheimen van het wilde woud. Deze 38ste editie is een prachtexemplaar qua vormgeving en trouw qua opmaak, illustraties en verhaal. Gelukkig maar want de illustraties van Dragt zelf blijven prachtig.

Specificaties Geheimen van het wilde woud

Auteur: Tonke Dragt | Uitgever: Leopold | April 2020 | 9789025871338 | 476 pagina’s | 10 – 12 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

geheimen van het wilde woud
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.