The Complete Vanlife Book – een boek over culturen, voertuigen, mensen en plekken

Wie kent de hashtag vanlife op Instagram niet? The Complete Vanlife Book heeft alles wat je daarover op social media kan vinden gebundeld en meer. Het is een boek om thuis bij weg te dromen en gaat dieper in op onze menselijke behoefte naar avontuur. Maar helpt je ook om plannen te maken voor het duurzaam ombouwen van je eigen huis op wielen en is werkelijk een bron van inspiratie.

The Complete Vanlife Book

The Complete Vanlife Book van Calum & Lauren

Calum en Lauren zijn een stel uit Engeland die met een klein budget in 2010 hun eerste camper kochten, een Volkswagen T4. Over een periode van 6 jaar hebben zij meer dan 100.000 kilometer met deze bus afgelegd en hebben inmiddels alle uithoeken van Europa gezien. Tijdens hun reizen ontstond de website The Rolling Home en gelijknamig Instagram account, vernoemd naar hun camper. Met hun liefde voor design, journalistiek en reizen willen zij met The Complete Vanlife Book nu anderen inspireren en meenemen op hun avonturen. Een groot deel van het boek is niet geschreven door Calum of Lauren, maar door andere vanlifers die graag hun avonturen wilde delen met ons als publiek. Tevens bestaat een groot deel van het boek uit prachtige foto’s gemaakt door tientallen andere busreizigers.

The Complete Vanlife Book

De Vanlife cultuur

Er is een steeds grotere groeiende interesse in het reizen met de camper. Iets wat voorheen vooral onder gepensioneerden populair was. Is inmiddels ook een trend onder jong volwassenen. The Complete Vanlife Book verwijst dan ook naar de menselijke behoefte naar avontuur die in ons allemaal schuilt. En refereert regelmatig naar andere avonturiers die hun leven al eerder deelden en filosofen als bijvoorbeeld T.S. Eliot.

The more high-tech we become, the more nature we need

Richard Louv
boek

Plekken om te bezoeken

Mooi aan ‘The Complete Vanlife Book’ is dat het dus een bundel van ervaringen is, afgewisseld met prachtige foto’s. Zo vertelt Calum zelf over zijn reizen en zijn favoriete plekken van over de hele wereld. Ook het zogenaamde Vanhalla heeft een plekje in het boek. Valhalla is volgens Noorse mythologie de plek waar strijders heen gaan na een strijd. Uit deze mythe ontstond Vanhalla. Sommigen zeggen dat het een fictieve plek is waar vanlifers heen ga als ze niet meer reizen. Een plek waar alle vier seizoenen en mogelijke landschappen in een klein dorp samen komen. Klinkt ideaal, maar tot we die plek hebben gevonden zijn plekken als Cornwall, Engeland, Hampi in India en Marokko Calum’s favoriet.

vanhalla

Persoonlijke verhalen in The Complete Vanlife Book

Van de ruim 250 pagina’s zijn zeker de helft gevuld met foto’s van 21 verschillende fotografen en de helft daar weer van door de 18 verschillende schrijvers. Ze vertellen allemaal op hun eigen manier over hun behoefte dichterbij de natuur te zijn en het leven van een enigszins alternatieve levensstijl. Een rode draad in al hun verhalen is minimalisme. Het sparen van ervaringen, liever dan spullen.

James & Molly

Zo vertelt James in The Complete Vanlife Book, die met zijn hele familie in een oude schoolbus genaamd Molly woont. Dat zijn dochter leert van buiten zijn en alle kansen die zich voordoen een dag. Hij vind het belangrijk dat zij leert van ervaring, in plaats van het kopen van nieuwe spullen. De wereld is haar leraar, hoort het niet altijd zo te zijn? James geeft thuisscholing aan zijn 2 kinderen vanuit hun bus Molly en reist hiermee de hele wereld rond.

kaft

The Complete Vanlife Book

The Complete Vanlife Book kenmerkt zich door de prachtige foto’s en is een bron van inspiratie voor thuis op de bank. Een echt leesboek is het niet, omdat iedere bijdrager een ander verhaal heeft te vertellen. Wel kan je je al uren vermaken met het kijken naar foto’s en bijzondere illustraties, zoals van Vanhalla. Of is het leuk om iedere keer een ander verhaal te lezen. Als je geïnteresseerd bent in een alternatieve wijze van reizen of leven is dit wel degelijk een boek voor op je plank. Perfect om bij weg te dromen nu we toch allemaal thuis zitten. Het boek is Engelstalig.

Specificaties The Complete Vanlife Book

Auteurs: Calum Creasey en Lauren Smith | Uitgever: Lannoo | Maart 2021 | 9789401475198 | 256 pagina’s | #vanlife | Engels | Meer informatie bij je lokale boekhandek of klik hier

Renée van Meet Me At The Beach

Meet vanlifer en digital nomad Renée. Ze omschrijft zichzelf als blogger en professioneel avonturier. Wie beter dan deze vrije wereldreiziger in haar oranje camper, zou deze boekreview kunnen doen? We zijn dan ook erg blij met haar stukje verrijking op onze website, bedankt!

Ik wil je laten zien hoe het leven ook kan zijn, locatie onafhankelijk vanuit mijn camper. Ik schrijf voornamelijk over ondernemen en reizen. Maar ook over koken, geld en mijn droom om een boshutje te kopen

Renée digital nomad en vanlifer

Neem eens een kijkje op de mooie website van Meet Me At The Beach

Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.