Wereld Voetbal Atlas: met voetbal de wereld over!

Wereld Voetbal Atlas: de leukste atlas voor nieuwsgierige voetballiefhebbers! Een mooi vormgegeven boek, waarin je via de voetbal de hele wereld over gaat. Je leert in dit boek de landen kennen waar de bekende sporters vandaan komen, en het staat bol met verhalen en feiten van bekende voetballers en voetbalsters. Een leuke combinatie, waar je al bladerend steeds nieuwe dingen ontdekt.

Voetbal

Voetbal in Europa

De Wereld Voetbal Atlas begint in Europa. Voordat we de landen in gaan, lees je over de Europa cups en het grote succes van de Europese clubs en landen. Tien van de 21 WK’s werden in Europa georganiseerd, en negen van die tien WK’s werden door een Europees land geworden!

Daarna start de Wereld Voetbal Atlas in Nederland. De landkaart alleen is al mooi om te bestuderen. Hoe ziet ons land eruit, waar zijn de grote clubs? Maar je ziet bijvoorbeeld ook waar de Waddeneilanden liggen, zoals in een echte atlas. Verder worden een aantal grote clubs besproken, en gaat het natuurlijk over Johan Cruijff. En zo gaan we door naar Belgie, Duitsland, Groot Brittanie enz. Over elk land is genoeg te vertellen! Als ik het zo lees, lijkt het me best lastig tijdens het maken van dit boek om de informatie te beperken tot 2 pagina’s per land.

Atlas

Onbekendere voetbal landen

Als ik zo door de Wereld Voetbal Atlas kijk, zijn er aardig wat landen op de aarde waar beroemde sporters vandaan komen. Maar van een aantal landen weet ik vrij weinig, extra leuk dus. De landen in West-Afrika bijvoorbeeld of China. Leuk feitje voor mijzelf als Zwollenaar: de eerste Chinese voetballer die in het buitenland ging voetballen, kwam bij PEC Zwolle voetballen. In 1987, dus nog niet eens zo lang geleden.

Gerard van Gemert

Wereld Voetbal Atlas

Elke keer als je een bladzijde omslaat kom je in de Wereld Voetbal Atlas uit in een ander land. Herkenbaar door de kaart van het land en de illustraties daarbij. Ik vind het een leuke combinatie om topografie te combineren met een sport. Interessante informatie en mooie illustraties en vormgeving: een leuk cadeau voor jonge voetballiefhebbers!

Specificaties Wereld Voetbal Atlas

Auteur: Gerard van Gemert | Illustraties: Job van Gelder | Uitgever: Condor | Oktober 2022 | 9789464530216 | 88 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.