Nice girls don’t get rich – het boek voor financiële groei

O, wat heb ik het uitgesteld om dit mooie lilakleurige boek te lezen. En laat dat nou net de clou zijn….je weet dat het ergens goed zou zijn om over financiën te lezen, maar leuk…nee dat niet. Op de cover van Nice girls don’t get rich prijkt “adviezen om financieel te groeien”. Dat vertaalt zich in mijn hoofd als “hee, zullen we even gezellig de belastingaangifte doen en daarna lekker discussiëren over de hypotheekrente”. Echt yikes hoor. Nice girls don’t get rich maakt het minder spannend en helpt je op weg.

Nice girls dont get rich

Over Nice girls don’t get rich

Als je geen waardevolle bezittingen hebt, je geld niet investeert en laat verstoffen op een spaarrekening. Of als je nooit onderhandelt over je salaris, dan is de kans groot dat je (nog) niet rijk bent. Zonder dat je je ervan bewust bent verhinderen patronen die je als nice girl hebt geleerd je nu om de sterke onafhankelijke vrouw te worden die je in je hebt.

Met hetzelfde openhartige advies dat Nice girls don’t get the corner office tot een bestseller maakte, leert Frankel via 75 financiële adviezen vrouwen te laten krijgen wat ze verdienen. Dit handboek focust zich dus vooral op je financiën en is het resultaat van meer dan vijfentwintig jaar praktijkervaring. Lees over fouten die vrouwen maken bij het beheer van hun geld, krijg suggesties om grip te krijgen op je eigen financiën en leer over het benutten van al je (financiële) talenten.

achterkant

Geen zin, toch doen

Nou toch maar eens Nice girls don’t get rich erbij gepakt. Ik wist waar ik aan begon. Met plezier heb ik Nice girls don’t get the corner office gelezen met adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk. Een boek met hapklare brokken dat je er nog eens bij pakt. Dat sprak mij aan en gaf me vertrouwen dat ik wellicht met dit boek ook uit de voeten zou kunnen. Wederom heeft Frankel gekozen voor korte hoofdstukken opgedeeld in valkuilen en een uitgebreide inhoudsopgave. Denk aan onderwerpen als geen doelen stellen, je waarde niet kennen en in je comfortzone blijven en van je financiële welzijn geen prioriteit maken.

Je zou ervoor kunnen kiezen om meteen in te zoomen op de voor jouw relevante onderwerpen. Ik raad je aan dit niet te doen en de structuur van het boek te volgen. Maak het allemaal niet zo zwaar, want dat doet Frankel ook niet. Start met het zelfassessment voorin het boek en kijk waar je staat. Lees een paar hoofdstukken per keer en laat het allemaal bezinken.

Dit boek is opgedragen aan elke vrouw die te hard werkt, te weinig verdient en financieel nooit vooruit lijkt te komen.
Ik hoop dat je op deze bladzijden de moed en wijsheid vindt die nodig zijn om de actie te ondernemen die vereist is
om een rijk leven te leiden – hoe je dat ook wilt definiëren

Lois P. Frankel in Nice girls don’t get rich
actieplan

Wat vind ik ervan?

Verwacht van Nice girls don’t get rich niet de holy grail, maar alleen handvatten om je op weg te helpen. Frankel reikt structuur aan, een peptalk hier-en-daar, een stappenplan en informatiebronnen om de diepte in te gaan. Voor mij helemaal prima, maar ik heb de Nederlandse touch wel gemist. Het is een boek in eerste instantie voor de Amerikaanse markt . Dat merk je in de tone of voice en ook bij onderwerpen die niet helemaal aansluiten op onze financiële situatie in Nederland. Voor mij echter is dit een prima boek om vertrouwder te raken met financiële onderwerpen en van de drempelvrees af te komen. Ik heb zelfs *trommelgeroffel*, aangespoord door dit boek, naar de hypotheekrente gekeken en een nieuwe rente vastgezet. En nu aan de slag met het actieplan!

Kortom; voor mij als new bee een aanrader! Weet je al best wat over financiën, dan biedt Nice girls don’t get rich wellicht te weinig diepgang.

Luistertip bij Nice girls don’t get rich

Op zoek naar een meer Nederlands geluid en verdieping over money, mind en ondernemen voor vrouwen? Luister eens naar de podcast van Adine over financieel onafhankelijk worden en een rijk leven leiden.

Specificaties Nice girls don’t get rich

Auteur: Lois P. Frankel | vertaling: Jonas de Vries | uitgeverij: Meulenhoff Boekerij | 288 pagina’s | 9789022595602 | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.