Nadir en Zenith in de wereld van Escher, een kunst avontuur

Nadir en Zenith in de wereld van Escher. Zij zijn op een plek die zo vreemd is dat ze niet weten of die echt is of niet. Ze komen steeds verder in de wonderlijke wereld van meneer Escher, waar alles anders is dan het lijkt. Ga jij binnenkort naar het museum?

Nadir en Zenith in de wereld van Escher

Wereld van Escher

Ze klimmen op blokken, lopen door straten en klimmen op huizen in de wereld van Escher. Ze zijn op zoek naar iets, maar weten niet meer wat. Er zijn trappen die niet lijken te werken en ontdekken geheime doorgangen. Zo komen ze in de werkplaats van meneer Escher. Hij heeft geen tijd voor de twee kinderen. Hij is druk met een houtsnede en moet ook nog een nieuwe prent maken.

Via eindeloze wenteltrappen en een vallen ze door de lucht en zweven door de lucht. Ze zien driehoeken in driehoeken in driehoeken het wordt steeds vreemder. Ze komen in een:

Binnenstebuiten gekeerde achterkant van de ondersteboven gedraaide binnenkant van een in de war geraakte rol gekgeworden vogelbehang. ( dit zinnetje moest ik wel 4 keer voorlezen voor ik het zonder verkeerd zeggen goed las)

Oneindige lussen

In het echt zijn Nadir en Zenith terecht gekomen in oneindige lussen. Zelfs met de tekst is wat vreemds aan de hand. ( tip vergrootglas nodig of toch niet?… )

Nadir en Zenith gaan weer verder met ontdekken van dingen in de wereld van Escher. Dingen die niet bestaan in het prentenboek over museum Escher in het paleis.

Nadir en Zenith in de wereld van Escher is een bijzonder boek zonder begin en zonder einde!

Nadir en Zenith in de wereld van Escher

Moeilijke woorden

In het prentenboek Nadir en Zenith in de wereld van Escher, komen wel wat moeilijke woorden voor zoals dit stukje:

In de complexe analyse heb je bijvoorbeeld het riemann-oppervlak. Als je daar een recursieve afbeelding op maakt kun je langs een logaritmische spiraal in een imaginaire dimensie terechtkomen.

De prenten in het boek zijn prachtig en zijn precies zoals de Escher schilderijen in Escher in het paleis. Je blijft dingen ontdekken en raakt niet uitgekeken hoe alles perfect in elkaar zit. De illustraties van de wereld van Escher zijn gemaakt door Wouter van Reek die met behulp van een computer deze prenten in elkaar zette.

Hij had zijn eigen voorstelling in de zomer van 2019 en daar wij naar toe geweest.

Escher in het paleis

In het museum Escher in het Paleis kun je altijd de prachtige tentoonstelling zien van M.C. Escher. In het oude winterpaleis van Koningin Emma, waarin als enige openbaar gebouw de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Er zijn ruim 150 prenten, inclusief de 7 meter lange metarmorfose III. Let trouwens ook op de prachtige lampen die er hangen in het paleis in Den Haag.

Kunst van Nadir en Zenith in de wereld van Escher

Bij StoerLeesVoer zijn we gek op kunst! Naast Nadir en Zenith in de wereld van Escher hebben we inmiddels vele mooie andere boeken mogen reviewen in dit thema. Kunst is voor alle leeftijden. Bespreek jij dit onderwerp met kinderen? Of hou je zelf van kunst?

Specificaties Nadir en Zenith in de wereld van Escher

Uitgever: Leopold | Auteur: Wouter van Reek | 9789025876913 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Nadir en Zenith in de wereld van Escher
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.