De engel van Sevilla, een zomerse thriller

Sascha heeft eindelijk haar droombaan gevonden in het prachtige stadje Sevilla in Spanje. In het resort waarin ze werkt lijkt alles zonnig te verlopen totdat er iemand op een onnatuurlijke wijze overlijd. In de Engel van Sevilla duik je terug de zomermaanden in en waan je jezelf op die heerlijke rustige plek. Althans dat dacht je, maar niets is wat het lijkt in het resort…

De engel van Sevilla

Engel van Sevilla

Voor de lezers van Suzanne Vermeer, Linda van Rijn en Kiki van Dijk. In deze spannende Vertrekthriller van bestsellerauteur Marelle Boersma lukt het Sascha om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla en gaat het avontuur aan. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven maakt hun relatie extra spannend. Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

Sascha

Sascha is een spontane meid die hart heeft voor haar werk en haar omgeving. Ze is haar dromen gaan najagen en heeft deze met veel liefde omarmd. Ze is verhuist naar een appartement in de buurt en is bezig om daar haar eigen plekje van te maken. Niets is heerlijker dan thuis komen in een opgeruimd huis, althans als het inderdaad opgeruimd zou zijn. Haar huis is nu een doolhof met dozen, doordat ze na een lange dienst niet het nut ziet van opruimen. Een wijntje op het terras in de stad heeft toch eerder haar voorkeur.

In de engel van Sevilla krijgt Sascha te maken met een geheime liefde. Haar baas en zij hebben een speciale band waar de andere medewerkers en bewoners niks van af mogen weten. In alle contracten staat namelijk dat er onderling geen fysieke contacten mogen zijn en dat maakt hun relatie extra spannend. Toch ontstaan er soms twijfels bij Sascha omdat haar baas zich eigenaardig gedraagt in bepaalde situaties. Zodra zij zelf de boekjes te buiten gaat moet ze oppassen en waakzaam blijven. Ze wilt niet verstrengeld raken in iets waarvan ze het liever niet had geweten.

Sascha

Het resort

Het resort, wat gelegen ligt in Sevilla, is een rustige plek waar je je om niks druk hoeft te maken. De ouderen genieten er van hun pensioen en worden in de watten gelegd door de medewerkers. In Nederland zien de verzorging tehuizen er stil en somber uit. In vergelijking tot het resort in Sevilla worden er mooie beloftes gemaakt. Zo kan je hier heerlijk genieten van de plaatselijke lekkernijen, heerlijke temperaturen en mooie zonsondergangen.

De Engel van Sevilla leest heerlijk weg en het lijkt alsof je zelf op de plek aanwezig bent. Dit komt mede door de schrijfstijl van Marelle Boersma. Je voelt nog net niet de Spaanse zon op je huid en de vogels fluiten in de tuin. Dit moet bij uitstek de optimale plek zijn om te genieten van het laatste stukje van je leven.

De engel van Sevilla

De ouderenbrigade

Tijdens het lezen van de Engel van Sevilla heb ik extra kunnen genieten van de ouderenbrigade. In het resort draait het voornamelijk om de ouderen die allemaal leuke of interessante karakter trekjes hebben. Een mannelijke bewoner die als knorrepot aan tafel zit en veel te weinig slaap heeft gehad. De overenthousiaste vrouw die enorm houdt van de plaatselijke lekkernijen en ze graag met iedereen deelt. Vervolgens een bewoner die er van alles uit gooit, waardoor het soms ongemakkelijk wordt. En een mannelijke bewoner die graag zijn ongezouten mening deelt zonder te vragen. Hetgeen wat ik mij nog goed kan herinneren van mijn bezoekjes aan mijn overgroot oma in het verzorgingstehuis. Het zorgt voor bijzondere situaties waar de andere weer mee om moeten gaan. Mede door de manier van schrijven beleef je deze momenten alsof je in de ruimte erbij bent.

De engel van Sevilla is geschreven als thriller. De personages van het boek zijn gedetailleerd beschreven waardoor je jezelf er volledig in kan verplaatsen. Mede hierdoor zijn de spannende stukken in het boek extra intens en kon ik niet meer stoppen met lezen. Dit was mijn eerste ervaring met een vertrekthriller van Marelle Boersma, maar absoluut niet de laatste. Het heerlijke aan deze vertrekthriller waren de verrassende wendingen, mysterieuze onderonsjes en de spannende scenes om de moorden op te lossen. Het bleef boeien tot de laatste bladzijde dus een absolute aanrader om te lezen, al zeg ik het zelf.

Lees ook van Marelle Boersma bij ons:

De engel van Sevilla

Specificaties van De engel van Sevilla

Auteur: Marelle Boersma | Uitgever: de crime compagnie | september 2022 | 300 pagina’s | 9789461096906 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.