Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning – een topboek!

Vol enthousiasme werd het nieuwe deel van juf Braaksel hier thuis ontvangen! Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning is namelijk al het vierde deel in deze populaire serie. Mijn dochter heeft de eerste twee delen van de serie al gelezen en is daar enorm enthousiast over!  

kaft

Een bijzonder kompas in juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd directeur van hun school. Andere volwassenen geloven dat zij de liefste juf van de provincie is, maar de kinderen op haar school weten wel beter…
Lucas komt dit schooljaar weer terug in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nog iets heeft uitgevonden. Een magisch kompas, waarmee ze juf Braaksel voorgoed kunnen laten verdwijnen! Maar net als ze dit kompas willen gaan gebruiken, wordt hij gestolen.. Ze willen het bijna opgeven, maar dan blijkt dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal afweet. Zou het ze toch lukken om van juf Braaksel af te komen?

Het vierde deel in de serie van juf Braaksel

Mijn oudste dochter heeft de eerste twee delen van de serie al gelezen. Ook heeft ze deze boeken als luisterboek op haar IPad staan. En deze heeft ze echt al héél vaak geluisterd! Deze boeken blijven leuk.
Het derde deel heeft ze helaas nog niet gelezen, dus die staat nog op haar lijstje om een keertje bij de bibliotheek te lenen.

Ik was dus vooral heel erg benieuwd of dit boek ook goed als los deel te lezen is, of dat het echt meer onderdeel is van een serie. Omdat ik de voorgaande delen al kende (met uitzondering van deel 3), waren de dingen die genoemd werden in het boek logisch. Hoewel het boek wel los te lezen is, zou ik echt aanraden om gewoon met het eerste deel van de serie te beginnen, dat maakt het boek echt een stuk leuker! Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning is een boek wat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het boek is spannend, grappig en leest heel erg vlot. Ik kon het boek niet wegleggen, was enorm benieuwd hoe het verder zou gaan. Ik weet zeker dat dit deel van juf Braaksel weer heel veel kinderen blij zal gaan maken. En van mij mogen er nog heel veel delen gaan volgen!

speelparadijs

Een topserie van Carry Slee

Ik denk dat er niemand in Nederland is die nog nooit van Carry Slee heeft gehoord. Dat blijkt zeker uit de verkoopcijfers van haar boeken: van haar boeken zijn al meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht! En van de eerste 3 delen van de juf Braaksel serie zijn ook al meer dan 100.000 boeken verkocht!

Carry Slee heeft boeken geschreven voor alle leeftijden: van kleuter tot puber. Enkele van haar boeken zijn ook verfilmd. Denk bijvoorbeeld aan ‘Spijt’, ‘Afblijven’ of ‘Timboektoe’. Ook het eerste deel van de juf Braaksel serie, ‘Juf Braaksel en de magische ring’ zal verfilmd gaan worden, en deze film komt naar verwachting volgend jaar uit! Daar zijn mijn kinderen nu al heel benieuwd naar. Zou de film net zo leuk zijn als de boeken? Helaas zullen we nog even geduld moeten hebben…  

Specificaties Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Auteur: Carry Slee | Illustraties: Iris Boter | Uitgever: Moon/ Overamstel uitgevers │ 9789048861897│september 2021│304 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.