Voor onze zonden, een ijskoude thriller vol symboliek en geheimen

Voor onze zonden is een sterk eerste deel. IJzingwekkend plot en bijzondere symboliek, geïnspireerd op een Deens schandaal. Deze thriller heeft een duidelijke eigen sfeer waarin hij je meeneemt en die tegelijkertijd ook geschiedenis aan het licht brengt.

Voor onze zonden

Op een koude ochtend in januari wordt de controversiële secretaris-generaal van het Rode Kruis gekruisigd aangetroffen voor het kantoor van de organisatie in het centrum van Kopenhagen. Voor rechercheurs Mikael Dirk en Frederik Dahlin is dit het begin van een ingewikkeld onderzoek, waarbij ze constant onder druk staan van de media, politiek en hogere regionen van de politie. Elders in Kopenhagen is historica Maria Just bezig met de voorbereiding van een nieuwe tentoonstelling in het Politiemuseum wanneer ze een mogelijk verband ontdekt tussen de moord op de secretaris-generaal en een onopgeloste dubbele moord uit 1968. Langzaam maar zeker ontdekt het trio dat de zaak duidelijke banden heeft met enkele van de machtigste mensen van het land, en met een zeer beschamend, duister hoofdstuk in de Deense geschiedenis.

De zee geeft, de zee neemt, en nu, dacht ze, komt de zee me halen.

De Diepte

‘Voor onze zonden’ is een échte Deense thriller vol mysterie, politiek, gerechtigheid, symboliek, boetedoening en geheimen. Soms poëtisch in sfeer. De setting en het verhaal waren even wennen, hier wordt de tijd voor gegeven. Hierdoor voelde het een tijdje alsof er niets gebeurde. Verschillende karakters, details en geheimen komen voorbij en nu zit ik dan echt in het verhaal. Een enorm onderzoek word gestart en de zaak wordt alsmaar uitgebreider.

Goed en kwaad, gerechtigheid, komen sterk naar voren in dit boek en zijn goed verwerkt. Hier genoot ik enorm van en dit zet tevens aan tot nadenken. Dit verhaal bevatte meer diepgang dan eerst gedacht. Tegen de helft van het verhaal was de motivatie al duidelijk, maar kwam er nog een web vol details achteraan.

 brief
Een brief, mooi stukje sfeer uit het boek

Omwille van het kind!

Hoe hard je dit ook roept, het maakt nog niet dat het persé waar is. ‘Voor onze zonden’ vertelt ons dat met de beste intenties, mensen soms de vreselijkste dingen doen. Het verhaal is gebaseerd op een enorm Deens schandaal, waarvan het belangrijk is dat mensen zich er bewust van zijn. In het boek leren de mensen niet van de fouten in het verleden. Laten wij dat in de realiteit wel doen, zodat dit nooit meer voorkomt.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat las het vlot, wist het mijn aandacht te grijpen en vast te houden. Het onderzoek vanuit agenten Mikael en Frederik wordt gevolgd in weken. In deze tijdsperiodes is het boek ook opgedeeld, dit geeft een heel andere kijk, weken is namelijk vrij lang bij zo’n grote zaak. Soms zitten er leerzame details in over het onderzoek, dit is erg professioneel beschreven en vond ik een pluspunt.

Weet je, mijn moeder zong over dat schepsel in zee, toen ik klein was. Over de ziel van de Zee, die de mensen het leven schenkt en de mensen straft voor hun zonden. En welke zonde is er nu groter dan een kind kwaad doen?

Misdaadserie

Al met al een sterk eerste deel! Line Holm en Stine Bolther zetten met ‘Voor onze zonden’ een mooie start neer voor hun misdaadserie. Deze zal gaan over de agenten Mikel en Frederik en Maria, Politiehistorica, die de agenten te hulp schoot. De drie hebben een bijzondere klik en vullen elkaar goed aan. Deel twee is inmiddels ook vertaalt en verschijnt binnenkort. Ik ben benieuwd waar dit trio dan in terecht komt.

Specificaties Voor onze zonden

Auteur: Line Holm & Stine Bolther | Uitgeverij Volt | Omslag studio Jan de Boer | Vertaling Janke Klok en Nannie de Graaff | februari 2022 | 9789021436562  | 478 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jasmijn
Delen is enorm lief

Hallo! Ik ben Jasmijn, leesgek en blogger. Mijn blog heet Boektuin. Dit ontstond toen ik mij realiseerde dat ik al een groot deel van mijn leven lees en hier meer mee wilde doen. Mijn ouders lezen beide veel en mijn vader werkte bij een uitgeverij. Zelf werkte ik tijdelijk bij een drukker en grafisch vormgever, door de jaren leerde ik dat ik gek ben op boeken. De papiersoorten en cover designs maar ook de verschillende verhalen en werelden om je in te begeven. Het meeste lees ik thrillers, non-fictie en literatuur. Toch ben ik ook gek op fantasy, young adult en feelgood. De afwisseling vind ik heerlijk. Nu ik deze passie deel met anderen leer ik steeds weer nieuwe schrijvers en boekenliefhebbers kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.