Op reis met het Gouden Boek van Sjoerd Kuyper, verhalen vol verbeelding

Ga ook mee op reis met het gouden boek van Sjoerd Kuyper. Een boek met vijf verhalen vol reislust en avontuur. Hele diverse verhalen, met tekeningen van vijf bekende illustratoren. Waaronder Charlotte Dematons en Daan Remmerts de Vries. Een boek letterlijk en figuurlijk met een gouden randje! Droom samen weg met deze fantasievolle verhalen, geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Op reis met het gouden boek van Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Ontelbaar veel verhalen heeft Sjoerd Kuyper al geschreven, voor zowel volwassenen als kinderen. Bekend is hij bijvoorbeeld van Het Zakmes, waar ook een film van is gemaakt. Voor vele boeken ontving hij een Zilveren Griffel, waaronder voor Sjaantje doet Alsof. En van Sjaantje staat er ook een verhaal in dit Gouden boek. In deze verzamelbundel staan reisverhalen centraal. Gewoon op reis met een vliegtuig, op reis met een doel of op reis met je fantasie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar weinig mensen weten dat je ook in je hoofd op reis kunt gaan. Dat is jammer voor ze, want dat zijn de mooiste reizen.

Inleiding Sjoerd Kuyper

Inhoud

De vijf verhalen zijn afkomstig uit eerder verschenen boeken en delen dus het thema op reis gaan. Maar ook familie en vriendschap komen in de verhalen terug. De volgende verhalen staan in Op reis met het Gouden boek van Sjoerd Kuyper:

De kracht van verbeelding

Verbeelding, fantasie en herinneringen zijn mooie thema’s in dit gouden boek over op reis gaan. Het eerste verhaal van Sjaantje laat zien hoe groot de kracht van verbeelding is. Van doen-alsof-koekjes. Nog lekkerder dan echte koekjes! Van doen alsof je met opa koekjes gaat kopen. Een opa die gekke fratsen uithaalt in de winkel. Sjaantje gaat in haar gedachten op een reis vol herinneringen. Wat een mooi en kwetsbaar verhaal!

We nemen ook een kijkje op Schiphol en lezen over een klein koffertje. Dat koffertje is even kwijt en een jong meisje heeft groot verdriet. Een verhaal over een klein koffertje waar hele grote herinneringen in passen! Mede geschreven door Margje Kuyper, de vrouw van de auteur Sjoerd Kuyper. En als we goed zoeken zien we ze beiden zelfs terugkomen in de illustratie!

Reis- en leesplezier

In het gouden boek van Sjoerd Kuyper staan dus geen standaard verhalen over op reis gaan over de wereld. Maar vooral hoe je op reis kunt gaan in je gedachten, of een feestje kunt vieren als je weer thuis komt. Over wegdromen tijdens het voorlezen, want dat is ook een mooie manier om de wereld te ontdekken.

De verhalen en illustraties zijn heel divers. Dat zien we mooi terug op de cover waar al deze stijlen ineen worden samengevoegd! De herkenbare stijl van Charlotte Dematons is altijd een feestje om te bekijken. Maar ook de kleurrijke en exotische illustraties van Sanne te Loo vinden we mooi. Deze horen bij het verhaal van Amani in Suriname, die een ondeugende gekko achterna zit. Reis- en leesplezier dus gegarandeerd met dit gouden boek van Sjoerd Kuyper!

Kom uit de boom

Het boek van de sterren was zo groot, daar kon je in gaan zitten, je kon het om je heen slaan als een grote mantel. Als je dat deed, zag je de verhalen van de sterren echt gebeuren. Dus dat deden ze.

Het boek van de sterren
  • Bij StoerLeesVoer kun je ook de volledige review vinden van Het Boek van de Sterren.
  • Margje en Sjoerd Kuyper hebben samen meerdere verhalen geschreven. Daarnaast is Margje ook kunstschilder. Veel moois is op haar website te vinden!

Specificaties Op Reis met het Gouden Boek van Sjoerd Kuyper

Auteur: Sjoerd Kuyper | Illustratoren: Charlotte Dematons, Daan Remmerts de Vries, Thé Tjong-Khing, Sanne te Loo en Jan Jutte | Vormgeving: Ubald Seveke | Uitgeverij Rubinstein | 9789047633334 | december 2022 | 140 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.