Op zoek – een mooi prentenboek over reizen, avonturen en vriendschap

Iedereen is wel eens toe aan iets nieuws. Een ander huis en een andere omgeving bijvoorbeeld. In dit prentenboek lezen we over vos, die vanuit zijn vertrouwde bos op zoek gaat naar een nieuw plekje. Onderweg krijgt hij gelukkig gezelschap van andere dieren die hem helpen met zoeken. Maar dan blijkt dat je helemaal niet zo ver weg hoeft te gaan om iets moois te vinden. Een mooi prentenboek over vriendschap, op avontuur gaan en blij zijn met wat je hebt.

op zoek

Op zoek – de wijde wereld in

Tevreden zijn met wat je hebt is een heel fijn gevoel. Maar op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, dat is natuurlijk ook heel leuk! In dit prentenboek lezen we over vos. Hij woont al zijn hele leven in het bos. Maar op een dag voelt hij het diep vanbinnen kriebelen. Het is tijd voor iets anders!

Dus hij gaat op zoek. Onderweg komt hij allerlei andere dieren tegen. Zoals een klein egeltje, een grote beer en een handige das. Ze willen allemaal graag mee op reis. Iedereen draagt zijn steentje bij om er een goede reis van te maken. Maar zal het ze lukken om een mooi plekje te vinden?

de wijde wereld

Vriendschap en avontuur

Op avontuur gaan is leuk, maar met vrienden is het natuurlijk nog leuker! En eigenlijk maakt het dan niet eens uit waar je bent. Want samenzijn is het allerfijnste. En dat is een mooi thema voor een prentenboek!  

Op Zoek is geschreven door Victoria Muller en geïllustreerd door Evelien Jagtman. Een mooie samenwerking, want dit avontuurlijke verhaal wordt op een mooie wijze aangevuld door de lieve illustraties. Een leuke tip dus wat ons betreft om voor te lezen aan kinderen in de leeftijd van ongeveer twee tot vijf jaar oud!

Meer info

  • Thema’s: samenwerken, avonturen beleven en tevreden zijn met wat je hebt. 
  • Op zoek is het prentenboekendebuut van Victoria Muller. Zij groeide op in de Oostenrijkse bergen en is nu woonachtig in Nederland. Verhalen zijn haar passie en de inspiratie komt voort uit het bezoeken van vele verschillende plekken.
  • Illustrator Evelien Jagtman won in 2019 de illustratiewedstijd Picture This! Een Ster voor Iedereen* was haar prentenboekendebuut. Bekijk ook onze review van Het Kleine Heelal waarin illustraties van Evelien Jagtman te vinden zijn. Losse prints van de illustraties uit de boeken zijn te koop via de website van Evelien Jagtman!

Specificaties Op zoek

Auteur: Victoria Muller | Illustraties: Evelien Jagtman | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714774  | juli 2023 | 26 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.