De wereld op een moment – een boek over tijd

Thema tijd is een geweldig thema om thuis of in de klas te bespreken. Wat is een seconden, hoe lang duurt een minuut en hoe lang is nou een dag? Maar er zijn meer begrippen zoals nu, straks, later, zo meteen. Zoveel woorden die over tijd gaan. Maar hoe zit dat met tijd in de wereld. De wereld op één moment hoe ziet dat eruit? Lees gauw verder om dit boek te winnen!

Elf verschillende kinderen

In de wereld op één moment staan elf kinderen centraal. In Mexico zit Javier te ontbijten, maar precies op dat moment is het voor Esther in Ghana lunchtijd. Suzi ligt op dat moment in Australië nog lekker te slapen. Ga mee de wereld rond! Ga mee op een kleurrijke, verrassende reis in één enkele dag. Kinderen leren over verschillende delen van de wereld en wat er op precies hetzelfde moment wordt gedaan. Een educatief prentenboek over tijd!

De wereld op één moment

Dicht bij huis is het voor kinderen nog niet voor te stellen wat er op precies hetzelfde moment wordt gedaan. Als de klas verder op de gang verjaardagsliedjes zingt terwijl jij midden in een rekenles zit dan weet je wat er precies op hetzelfde moment een paar meter verderop gebeurd. Kinderen weten ook dat terwijl zij op school zitten papa en mama waarschijnlijk aan het werk zijn. Maar wat gebeurd er nou in de rest van de wereld op één moment?

Prentenboek vol mogelijkheden voor interactiviteit

Het begint al met het verschil van dag en nacht want dat is overal op de wereld op een ander moment van de dag. Maar ook het ontbijt kan anders zijn als dat wat jij bent gewend. Pak de wereldbol er maar bij en vraag kinderen wat zij ontbijten. Waarschijnlijk heb je in de klas wel kinderen die niet van Nederlandse afkomst zijn. Ontbijten zij anders? Pak er blokjes mij en maak er een leuke rekenles van. Je bent nog maar op pagina 2 en de mogelijkheden om van de wereld op één moment een educatieve les te maken zijn oneindig.

Hoe kom jij naar school? Waarschijnlijk is dat lopend, met de fiets of met de auto. Maar op andere plekken in de wereld is dat misschien wel met een paard of moeten ze bergen beklimmen of met een boot de rivier over om op school te komen.

Steeds maar weer wordt er getoond hoe het er precies op hetzelfde moment op een ander plekje in de wereld eruit ziet. Compleet met interactieve vragen om te stellen aan de kinderen om je heen.

Prachtige illustraties

De prachtige illustraties van de wereld op een moment laten goed zien wat er gebeurd. Van rekenen, tot sporten en boeken lezen. Ontbijt tot naar bed gaan. Van buitenspelen tot binnen knutselen. Elf verschillende kinderen in de wereld op één moment! Prachtige verftekeningen, gezichtsuitdrukkingen, verschillen in huidskleur en gewoontes. Weer een mooi boek over diversiteit in de wereld.

Een schitterend educatief prentenboek voor leerkrachten en ouders om het begrip tijd voor kinderen zichtbaar te maken en wat te leren over de grote wereld om hen heen.

Ellen Snuverink – leerkracht en mede-eigenaar StoerLeesVoer
De wereld op één moment

Specificaties De wereld op één moment

Auteur: Ben Lerwill | illustraties Alette Straathof | Uitgeverij de Vier Windstreken | Vertaling Maria van Donkelaar | 9789051168754 |  januari 2022 | 36 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De wereld op één moment
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

59 reacties

 1. Wat een prachtig boek! Ik doe graag mee voor mijn zusje. Ze is kleuterjuf op een basisschool en leest altijd graag met de kleuters. Dit zal ze super vinden!

 2. Wat een prachtige boek om te gebruiken in de klas! Dit boek zou ik dan ook op school graag in de bib houden.

 3. Wat een tof boek! Ik doe graag mee voor mijn twee beelddenkende jongens die moeite hebben met het aspect tijd. Maar juist van dit soort boeken enorm veel leren. Toffe foto met de playmobil poppetjes 😉

 4. Ow, wat een fantastisch boek lijkt me dit! Ik heb een super multiculturele familie , met familieleden uit Somalië, Kenia, Brazilië, Moldavië en Cuba. Dit boek is echt super tof om mijn kinderen te laten begrijpen hoe anders er op welk moment op de wereld wordt geleefd

 5. Dit boek bevat zo veel mogelijkheden voor mooi onderwijs. Graag zou ik dit boek winnen voor mijn klas.

 6. Dit lijkt me een ontzettend mooi en bruikbaar boek. Ons zoontje werkt op dit moment rondom het thema tijd in de klas en hierdoor komen allerlei vragen naar boven. Ik denk dat dit boek ons wel kan helpen! 🍀🍀🍀

 7. Interessant boek over tijd maar ook over de verschillende culturen die er zijn en waar ze leven. Ik doe graag mee voor mijn kleindochtertjes

 8. Ik zag deze eerder al passeren (op IG of FB … dat weet ik niet meer 🤔).
  Ik geef les op een multiculturele school en deze zou mooi staan in onze klasbieb 😍

 9. Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, om voor te lezen en ook de leuke tekeningen te bekijken. Ik sta er altijd weer versteld van, wat in kinderen omgaat, Mijn nichtje is bv. 3 en een half jaar. Ze had gisteren voor het eerst ski les. Ze zei tegen haar moeder, ik ben misschien eerst wel een beetje verlegen bij andere mensen. Toen de les voorbij was, zei ze ik dacht dat ik verlegen zo zijn, maar ik was het helemaal niet. Ik denk niet dat ik op 3 jarige leeftijd dit gevoel onder woorden kon brengen. Zijn kinderen van nu daadwerkelijk veel verder in ontwikkeling dan wij op die leeftijd?

 10. Dit boek zou perfect aansluiten bij ons project ‘mijn verhaal’ met als thema diversiteit. Lijkt me te gek voor in mijn groep 3!

 11. Dit boek lijkt me super voor in mijn kleutergroep. Die zijn momenteel helemaal in to tijd, datums, etc. Vooral toen ik tijdens de Olympische Winterspelen vertelde dat het in China al uren later was, vonden ze dat toch wel heel interessant. Dit boek zouden ze dan denk ik ook fantastisch vinden😍

 12. Ik doe heel graag mee voor de schatkamer op school. Lijkt me ideaal voor onze atelierwerking.🍀🍀🍀

 13. Een mooi boek, graag voor mijn zoontje Sepp. Hij is nu nog wat klein, maar geen probleem on het weg te leggen en erbij te pakken als hij wat groter is, zodat ik hem in dit thema wegwijs kan maken.

 14. Wat lijkt dat een leuk boek! In mijn 3de leerjaar gaan ze er ook nog van genieten. Past helemaal in ons project: iedereen is anders. Geheel door de kinderen gekozen.
  #vertrekkenuiteenverhaal #freinetonderwijs

 15. Ik doe mee voor de kinderen op mijn werk in de jeugdzorg, omdat dit boek kan bijdragen aan verbetering van gedrag

 16. Begrijpen hoe het een en ander in elkaar steekt buiten het hier en nu is een beste klus voor jonge kinderen! Het begrip ’tijd’ is zo ongrijpbaar en abstract… Wat een super goed idee, dit prentenboek waarmee kinderen leren over verschillende delen van de wereld en wat er op precies hetzelfde moment wordt gedaan. Heel erg leuk om samen te mogen lezen met mijn kleuter, die veel vragen stelt over zaken die gebeuren buiten het hier en nu!

 17. Ik wil meedoen voor mijn buurkinderen.
  Hoop dat het boek snel deze kant op komt.
  Voor als de tijd vliegt dus voordat de buurkinderen buurtpubers worden

 18. Wat een mooi en leerzaam boek! Ik doe graag mee voor mijn neefje. Woensdag is mijn oppasdag, na school komt hij bij mij en het lijkt met gezellig om dan samen uit dit fantastische boek te lezen.

 19. Wat een prachtig boek, ik doe erg graag mee voor mijn dochtertje Sam 😊😊.

  Groetjes van Anneliese de Waal

 20. Wat een prachtig en verhelderend boek. Ik doe heel graag mee voor mijn kleinkinderen die half- Chinees en half – Koreaans en half- Braziliaans zijn. Onze kinderen zijn geadopteerd en onze kleinkinderen willen altijd heel graag weten waar hun derde oma of opa of familie woont en hopen ze ooit nog eens te ontmoeten. Zo bijzonder om samen te kijken in dit boek.

 21. Een heel gaaf boek voor mijn oudste zoon. Hij is dol op informatie en wil de wereld graag begrijpen.

 22. Ik deo graag mee voor mezelf. Als juf kan ik dit boek zeker in de klas gebruiken. Ik ben er erg nieuwsgierig naar.

 23. Ik loot graag mee voor dit mooie boek om mijn neefje mee te verrassen. Ik volg je via Twitter (@Glambertgirl77) en Instagram (Truusje26, bericht geliked).

 24. Graag doe ik mee voor de jongen in het dorp die uit Ghana komt en nog Nederlands moet leren. Hij vindt het ook leuk om door dit boek, andere kinderen te leren kennen van andere culturen en vindt het interessant om te lezen wat hun ontbijt is en wat die kinderen doen aan activiteiten en wanneer zij leven, wanneer hij nog ligt te slapen.

 25. Wat een mooie illustraties en wat fijn dat het voor iedereen inclusive is. Ik maak graag kans voor mijn dochter. We genieten altijd enorm van mooie boeken en deze is wel héél erg leuk!

 26. Mijn zoon vind het maar gek dat niet iedereen op de wereld in dezelfde tijd leeft. Het blijft lastig uitleggen hoe dat nou werkt met de zon en de maan dus dit boek lijkt mij ideaal om het op een leuke manier uit te leggen.

 27. Een prachtig boek over de wereld… juist in deze tijd zo waardevol om samen in te kijken en bewustwording en besef te creëren bij kinderen.

 28. Oh leuk boek! Ons dochter kijkt recent een live stream waarop heel de wereld te zien is, terwijl het ochtend is bij ons, is het elders al donker en gaan de mensen slapen, vind ze super leuk omdat het toch vreemd is ook. Met dit boek zal het waarschijnlijk nog beter uitgelegd kunnen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.