Kantoorleven – een boek vol scènes tussen 9 en 5

In de Volkskrant schreef Jacq. Veldman een column over het kantoorleven. Deze columns zijn gebundeld in dit hilarische boekje. Ontzettend herkenbaar en dan werk ik nog niet eens op een kantoor. Haar doelgroep beperkt zich dus niet tot deze groep. Haar verhalen zijn gewoon erg vermakelijk voor iedereen. Want klagende collega’s, koffiemachinepraat, niezende mensen en werkgeruchten heb je overal toch? Zoals de auteur zelf ook zegt “Een boek voor iedereen met collega’s”

Kantoorleven

Kantoorleven

‘Ik had slecht geslapen – en toen begon mijn baas op de vroege ochtend ook nog eens over het Creëren Van Verbinding. Ik had direct zin om mijn brooddoos tegen hem aan te gooien. Maar ik heb een laf karakter dus die vlieger ging niet op’

In Kantoorleven beschrijft Jacq. Veldman op tragikomische wijze hoe mensen zich tot elkaar verhouden in het kantoorbestaan. Door middel van herkenbare scènes uit de sociale arena die kantoor heet, lezen we hoe iedereen er tussen negen en vijf het beste van probeert te maken – met vaak rampzalige gevolgen. Veldman beschrijft het kantoorleven mild, humoristisch, maar vernietigend.

Tussendoor lezen

Ken je die weken dat je eigenlijk geen tijd hebt om te lezen, maar dat wel heel graag zou willen? Dat is de beste tijd om aan Kantoorleven te beginnen. De columns bestrijken anderhalve bladzijde, in mijn leestempo in een paar minuten uit te lezen. Het zijn afgeronde verhalen, dus je hoeft niet midden in het plot te stoppen. Vanzelfsprekend zegt dit ook iets over de diepgang in dit boek, want dat is er niet. De onderwerpen zijn wel erg herkenbaar en grappig, dus elke keer verschijnt er een glimlach op mijn gezicht tijdens mijn korte Kantoorleven-momentje.

Het zijn rare tijden. De geruchten vliegen je om de oren als pannenkoeken die door beginnende koekenbakkers de lucht in worden gegooid. Sommige vallen op de grond, andere blijven aan het plafond plakken, en krijg ze er dan maar weer eens af. Je blijft het sowieso zien.
Het laatste gerucht is dat we met zijn allen in één werkkamer zouden moeten. Hier hebben we eerst even hard om geschaterd. In één werkkamer? Haha, schitterend! En onmogelijk want zulke grote werkkamers bestaan helemaal niet.

Kantoorleven, bladzijde 69

Je voelt hem vast al aankomen. De hele bups wordt in een kantoortuin gegooid. Nog meer voer voor geweldige columns verderop in Kantoorleven. Het lijkt mij persoonlijk echt een verschrikking en dat wordt bevestigd door de grappige beschrijvingen van Jacq. Veldman.

Kantoorleven is een feest van herkenning

Van de eerste tot de laatste bladzijde is Kantoorleven voor mij een feest van herkenning. En zoals gezegd, ik werk niet eens op een kantoor. De groepsdynamiek in een team heb je overal waar collega’s zijn. Het moment na de vakantie, waarop vakantieverhalen worden uitgewisseld, vond ik een van de hoogtepunten van het boekje. Jacq. Veldman beschrijft het alsof je er zelf bij bent.

Specificaties Kantoorleven

Auteur: Jacq. Veldman | Uitgever: Rainbow | september 2022 | 176 pagina’s | 9789041714633 | meer informatie bij je lokale boekhandel of bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.