Verraderlijk spel; een verdwijning in de Ardennen

Je wilt verder lezen ’s avonds in bed, maar je durft niet meer. Dat is voor mij een teken dat ik een lekkere thriller aan het lezen ben. En ja, ik ben een watje lieve leesbuiskinders! Ik heb Verraderlijk spel overdag in de zon in de tuin gelezen én ik heb genoten van deze plottwister!

Verraderlijk spel

Who dunnit?

Een jong slachtoffer wordt gevonden in het midden van een mysterieus stenenfiguur. De betekenis en toedracht van de gruwelijke moord blijven een raadsel. Jasmine Ziani, een ambitieuze stagiaire bij de recherche, bijt zich vast in deze zaak. Dan verdwijnt in de Ardennen de kleine Finn en wordt er een link gelegd met de eerste zaak. Speelt een seriemoordenaar een spelletje? En kunnen ze Finn nog redden voor het te laat is in Verraderlijk spel?

Nadine Barroso (1981) debuteerde in 2016 met de roman Ken mij niet, maar kon zichzelf niet weghouden van de fascinerende duistere kant van de mens en schreef Verraderlijk spel.

achterflap

Lekker plot

Verraderlijk spel komt wat rustig op gang, maar dat moet vanwege de opbouw van het verhaal ook wel. Maar lekker verder lezen hoor! De korte hoofdstukken en vlotte pen van Nadine Barroso zorgen dat je het boek niet meer kunt neerleggen. Je volgt in eerste instantie alleenstaande moeder Ella die op “single parent”-kampeertrip gaat met haar zoon Finn. Een paar weken voor deze vakantie is een vermoord jongetje gevonden bij een raadselachtige stenen cirkel vlakbij.

We maken ook kennis met Jasmine Ziani, een ambitieuze stagiaire bij de recherche die onderzoek doet naar deze zaak. Ik vond de wisselwerking met haar collega Stevens wat clichématig in Verraderlijk spel; dat hebben we vaker gezien. Dat had wat mij betreft meer naar de achtergrond gemogen. Net op het moment dat het verhaal pit nodig heeft, komt er een hoofdstuk in een ander lettertype voorbij vanuit het daderperspectief. Als we het dan over de lettertypes en van die dingen hebben…mag ik een shout out voor het omslagontwerp van Margot Togni! Voor mij een reden om het boek aan te schaffen.

Verraderlijk spel proloog

Een thriller van nu!

Het voelt echt als een thriller van nu. Social media speelt een grote rol en is mooi verweven in het plot. Hoewel ik snel de dader in het vizier had, vind ik het plot super spannend en realistisch. Want wie kun je in je on- en offline leven vertrouwen? Waardoor ontspoort iemand? En hebben we daar als maatschappij ook schuld aan? Niets is wat het lijkt in Verraderlijk spel. Heerlijk stoer leesvoer wat mij betreft; een aanrader dus!

Muziek in Verraderlijk spel

Het album Murder Ballads van Nick Cave & The Bad Seeds had ik in gedachten toen ik Verraderlijk spel las. Niet alleen vanwege de sfeer waarbij niets lijkt wat het is, maar ook vanwege de album art. Een desolaat huisje in de Ardennen?

Specificaties Verraderlijk spel

Auteur: Nadine Barroso | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Omslagontwerp: Margo Togni | 9789461096135 | april 2022 | 354 pagina’s | wil je meer informatie ga dan naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.