Mijn Gouden Boekje over treinen, een leuk informatief boekje

De Gouden Boekjes serie is denk ik voor iedereen wel bekend. De glimmende rug, kenmerkende vormgeving met retro vibe. En de informatieve en verhalende teksten. Elk deel is anders. Maar tegelijk ook zo herkenbaar en gelijk. In mijn huishouden hebben we geen rijbewijs of auto. En met familie op een uur treinen, zijn we dus veel op het spoor te vinden. Tel daarbij een vader/opa op die gek is op treinen en trams.. Mijn Gouden Boekje over treinen is dus met veel plezier ontvangen toen deze op de mat viel.

hoofd

Mijn Gouden Boekje over treinen

Stap aan boord en laat je meevoeren! Met ratelende wielen komt de trein aan op het perron. Er zijn treinen om mensen te vervoeren, anderen brengen goederen naar hun bestemming. Dit non-fictie Gouden Boekje is een denderende introductie tot de wereld van treinen, het vervoersmiddel dat al 200 jaar jong en oud weet te fascineren. Van metro’s tot goederenwagons, van stoomtreinen tot hogesnelheidstreinen. Stap aan boord van Mijn Gouden Boekje over treinen en laat je meevoeren!

Instappen allemaal!

Deze grote stalen monsters hebben bijna altijd wel aantrekking op kinderen. Omdat wij onze kinderen al van baby af aan meenemen in treinen, zijn ze het gewend. Maar toch blijft het indrukwekkend en fascinerend voor ze. Er zijn ook zoveel diverse treinen! Hier in Nederland al de Sprinters, Intercity´s, dubbeldekkers en noem maar op. Personentreinen en goederenwagons. Nieuwe en oude modellen. In Mijn Gouden Boekje over treinen komen alle soorten aan bod. En ook het spoor en stations en de metro.

Op een begrijpelijke manier worden de diverse soorten treinen besproken. En ook de geschiedenis van het spoor en de treinen. Zo leren we dat vroeger reizen heel veel werkt kostte. Sinds de uitvinding van de stoommachine is reizen een stuk makkelijker geworden. Zo ontstond namelijk de eerste stoomtrein. Alhoewel.. we leren ook dat deze soms konden ontploffen door de grote opgebouwde hitte! Mijn Gouden Boekje over treinen heeft prachtige kleurrijke retro illustraties bij de teksten.

Informatief en leuk

De teksten zijn prima begrijpelijk geschreven zonder kinderachtig te zijn. Ook is het informatief zonder saai te worden. Dennis R. Shealy heeft dit goed gedaan met de teksten. Het is een compact boekje met heel veel boeiende informatie. En ook al denk je veel te weten, toch staat er vast iets in wat je niet weet. Want hoe hard rijdt de Shangai Maglev in China bijvoorbeeld? Dit is de snelste kogeltrein ter wereld. Je leest het in Mijn Gouden Boekje over treinen.

De illustraties van Paul Boston zijn perfect bij het verhaal. En passen perfect in de serie van de Gouden Boekjes. Ze zijn informatief, speels, retro en kleurrijk. Tekst en illustraties vullen elkaar precies in evenwicht aan wat mij betreft. Mijn Gouden Boekje over treinen is erg populair hier in huis en staat mooi in de kast te shinen naast de andere glimmerds uit de serie!

Andere Gouden Boekjes

Ook interessant

Mijn gouden boekje over treinen

Specificaties Mijn Gouden Boekje over treinen

Auteur: Dennis R. Shealy | Illustraties: Paul Boston | Vertaling Xanna Reddingius | Uitgever: Rubinstein | Februari 2022 | 9789047629450 | 32 pagina´s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.