Als een boom tussen aarde en hemel – Marjan Bosch

Kijk en luister naar het verhaal van de appelboom in als een boom tussen aarde en hemel. De boom begint als pitje in de appel, valt op de grond en groeit langzaam uit tot een boom die heerlijke vruchten draagt. De appels vallen van de boom en uit de appelpitjes kunnen weer nieuwe bomen groeien. Kinderen leren luisteren naar hun lichaam. De bewegingsmeditatie is goed voor concentratie en plezier. Dit kan spanningen verminderen. De kinderen ervaren in Als een boom de combinatie van creativiteit, muziek en verbondenheid met de natuur.

Een boek over een appelboom

Als een boom tussen aarde en hemel. Je zou het andersom denken, maar de titel is juist gekozen. De boom begint zijn leven als een pitje op de grond. Langzaam groeit er een boom uit het pitje die weer zijn appels laat vallen. Een cirkel van het leven van een appel. En niet zomaar een voorleesboek zoals we die kennen uit het prentenboek Het begint met een zaadje. Nee in dit boek worden kinderen en voorlezer uitgedaagd om te bewegen , te mediteren en te zingen.

Thuis of op school oefenen met je adem en je aandacht. Geschikt voor alle leeftijden door gewoon het niveau aan te passen. Goed voor het lichaamsbesef, de concentratie en natuurlijk de verbondenheid met de natuur.

als een boom tussen aarde en hemel

Voorlezen en yoga met als een boom tussen aarde en hemel

Ik vind het altijd mooi om interactief voor te lezen. Zo betrek je de kinderen heel goed in een verhaal. Elke pagina kun je voorlezen, mediterend voorlezen en een yoga of meditatie houding aannemen. Je kunt het voordoen, of de fantasie van de kinderen prikkelen. Hoe zou jij eruit zien als je een pitje op de grond was? Je ademt, je groeit en er komt een wortel uit je.
De illustraties van Vera de Backker helpen je om een houding te vinden.

Van een pitje tot een stevige boom in de wind. Stilstaan en bewegen, liggen en staan als een boom tussen aarde en hemel.

Als ik weer voor mijn kleuterklas sta ga ik dit boek zeker gebruiken. Hij past in diverse thema’s en kosmisch onderwijs. Als voorleesboek lees ik de gewone tekst, als meditatietekst dat iedereen zijn ogen dicht doet lees ik de schuine tekst. In de speelzaal doen we de yoga houdingen.

De activiteiten achterin, als een boom tussen aarde en hemel, maken het een compleet boek waar je als kindercoach, ouder of leerkracht een compleet thema mee kan aanbieden. Het verhaal van een appelpitje is mooi en biedt veel ruimte om tot rust te komen en eigen lichaamsbesef

Ellen Snuverink – leerkracht en blogger StoerLeesVoer

Over de schrijver en illustrator

Marjan Bosch is praktisch theoloog en heeft een praktijk voor stem- en stiltecoaching. Ze woont in een woon/werkgemeenschap in Huijbergen. Hier zorgt ze samen andere mensen voor de tuin, de schooltuin en het tiny forest. Ze plant het liefst zoveel mogelijk bomen en planten. De natuur is heel belangrijk voor haar. Als een boom tussen aarde en hemel heeft ze prachtig verwoord.

Vera de Backker is geboren in Heemstede. Als kind maakte ze heel makkelijk contact met de natuur, de elfjes, hoorde ze de fluisteringen van de wind en zag ze, als ze haar ogen sloot, prachtige kleuren. Die passie hebben er voor gezorgd dat ze al meer dan 50 boeken heeft geïllustreerd.

als een boom tussen aarde en hemel

Leestips

Lees ook als een lotus en als een vlinder

Specificaties Als een boom tussen aarde en hemel

Marjan Bosch | Illustraties Vera de Backker | Levendig uitgeverij | 9789083140797 | september 2021 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

als een boom tussen aarde en hemel
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.