Mijn boek vol slimme weetjes, en ook leuke moppen!

Weetjes en moppen, die boeken zijn momenteel niet aan te slepen voor mijn oudste dochter. Ze vindt het heerlijk om diverse weetjes te leren. Vaak omdat het korte en bondige teksten zijn. En dat geldt ook voor moppen, die zijn meestal ook kort. Ze leert zelf lezen, kan inmiddels lezen, maar haar favoriete teksten zijn kort maar wel informatief ook. Vervolgens slaat haar fantasie zelf aan met de informatie. Mijn boek vol slimme weetjes sluit vervolgens echt perfect aan bij haar manier van lezen, leren en beleven. Want wist jij dat een blauwe vinvis een tong heeft die meer weegt dan een kleine auto? Hallo leuke informatie en hallo beelddenker :).

Mijn boek vol slimme weetjes voorkant cover kader moppen lannoo mathilda masters kass vandersande

Waar gaat Mijn boek vol slimme weetjes over?

Slimme weetjes over dieren, de ruimte, geschiedenis en nog veel meer!

Sla dit boek open en krijg antwoord op vragen als:

 • Welk dier is het allerluidst?
 • Hoe ademen planten?
 • Is het waar dat astronauten een luier dragen?
 • Waarom hadden farao’s een baard?
 • Hoeveel scheetjes laat iemand per dag?
 • Waarom is een zeepbel rond?
 • Kun je hockey spelen onder water?

Met leuke mopjes en bij elk hoofdstuk een quiz.

Voor kinderen vanaf 6 jaar die nieuwsgierig zijn en ook van lachen houden.

Leren is leuk

Ik ben het helemaal eens met mijn oudste dochter, weetjesboeken zijn leuk! Hier bij StoerLeesVoer verslinden we op hoog tempo allerlei diverse soorten weetjesboeken. We kunnen dan ook niet wachten tot we een teamuitje hebben en elkaar kunnen imponeren met toffe weetjes die we achter de hand houden. Leren is ook leuk, zeker als het behapbare informatie is die ook nog eens tot de verbeelding spreekt. Dat is precies Wat Mijn boek vol slimme weetjes doet! Elke twee pagina’s bevatten een onderwerp. Dit start met een begeleidende korte tekst. Verder staan er vriendelijke maar waarheidsgetrouwe illustraties. En daar omheen zijn de leukste korte weetjes verzameld. Dan is er nog een bijpassende mop en aan het einde van elk hoofdstuk volgt een quiz.

De hoofdstukken die zijn opgenomen in Mijn boek vol slimme weetjes zijn:

 • Op ontdekking in het dierenrijk
 • Op avontuur in de ruimte
 • Een reis door de geschiedenis
 • Een spannende tocht door jouw lichaam
 • We trekken de natuur in
 • De wondere wereld van wetenschap
 • Weetjes voor sportievelingen
 • Antwoorden op de quizen

Leuke titels zijn het hè? Ik vind deze echt goed gekozen. Ze zijn wederom in perfecte balans van informatief & uitnodigend en spreken aan tot de doelgroep.

Ga mee op reis

Hoe meer we in Mijn boek vol slimme weetjes duiken, hoe enthousiaster we worden! Wat is dit boek leuk voor kinderen… en volwassenen. Ik blijf het benadrukken, weetjesboeken zijn voor alle leeftijd boeiend. Er staat altijd wel iets in wat je dus nog niet weet. Dit boek neemt je echt mee op reis langs een toffe selectie van onderwerpen. Het is echt heel divers. We gaan bijvoorbeeld bij de farao’s langs, lachen om een goede mop van een Tyrannosaurus rex, leren in welke sport de scheidsrechter ook een dj is en weten nu hoeveel laagjes onze planeet heeft.

De combinatie van weetjes en bijpassende moppen is ook echt heel leuk. Uiteraard is niet elke mop raak, humor is misschien nog wel het lastigste om te vangen. Maar er is gekozen voor diverse vormen van moppen. Soms is het een raadsel, soms een woordgrap en soms iets anders. Mijn oudste dochter denkt soms te concreet na terwijl ze ook een actieve beelddenker is. Dus af en toe hebben we best een intens gesprek over de moppen en hoe deze grappig bedoelt zijn. En dat is alleen maar goed.

De quizen in Mijn boek vol slimme weetjes sluiten goed aan op de teksten. Ook de illustraties vind ik heel fijn. Deze zijn vriendelijk en echt heel tof getekend. Maar tegelijk ook waarheidsgetrouw. Het is kindvriendelijk maar niet kinderachtig.

Mijn boek vol slimme weetjes blauwe vinvis moppen lannoo

Voor welke leeftijd is Mijn boek vol slimme weetjes?

Wij gaan echt heel graag op reis in Mijn boek vol slimme weetjes en het ligt al klaar om mee naar school genomen te worden. Wat ons betreft een absolute aanrader voor nieuwsgierige kindjes die ook van grapjes houden. En voor de niet zelf lezers: dit boek leest ook fijn voor vind ik. Door de korte stukjes tekst en de vrolijke illustraties. Natuurlijk staan er rijke woorden in, het is een weetjesboek. Maar de zinnen en de uitleg zijn wel zo passend mogelijk gehouden voor de leeftijd.

Voor welke leeftijd is Mijn boek vol slimme weetjes dan geschikt? Op het boek zelf staat vanaf 6 jaar. Mijn jongste dochter van 4 luistert graag naar haar grote zus als ze weetjes voorleest en mopjes verteld. Ze snapt het nog niet allemaal natuurlijk maar ik zie wel dat ze alles opslaat. Het ligt dus een beetje aan het kind en de interesses van een kind. Voor oudere kinderen is het boek ook echt wel leuk. Bekijk vooral de foto’s in deze recensie om te zien of het boek passend voor jouw kind zou zijn.

Ik denk dat Mijn boek vol slimme weetjes een toffe cadeautip is voor verjaardagen en feestdagen. Maar ook zeker goed past in een schoolbieb, klas of op een bso.

Op verzoek van mijn dochters moet ik nog vermelden dat er soms ook leuke poepweetjes instaan. Zeker bij de termieten, met bijpassende poepmop, hebben ze erg gelachen.

Mijn boek vol slimme weetjes lannoo sport moppen masters vandersande lannoo

Andere weetjesboeken

Wij verslinden weetjesboeken bij het leven op StoerLeesVoer. Hieronder staan een aantal toffe andere boeken.

Specificaties Mijn boek vol slimme weetjes

Auteur: Mathilda Masters | Illustraties: Kass VanderSande | Uitgever: Lannoo | Oktober 2023 | 9789401495042 | 156 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.