De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest, deel 9

Het is altijd feest hier in huis als we een nieuw deel van De enorm eigenwijze eenhoorn ontvangen. En ook dit hilarische deel over een verjaardagsfeest is weer een groot succes. De kleine poepende eenhoorn die de hele dag door het liefst eet en slaapt hebben wij in ons hart gesloten. Wij zijn dan ook enorm nieuwsgierig wat voor gekkigheid we zullen lezen in De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest.

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest samenvatting

Het is tijd voor een feest op de Eenhoornschool. De Eenhoornschool bestaat namelijk al 1000 jaar en dat betekend dat er een groot feest georganiseerd word. En wat is een feest zonder spelletjes, een heleboel glitter en heel veel plezier! Mira gaat samen met de andere leerlingen uit de Rode klas op een speciale speurtocht. Ze moeten namelijk op zoek naar bijzondere cadeautjes voor de Heel Speciale Gasten. Maar als je op pad bent met De enorm eigenwijze eenhoorn Dirk kan het zomaar helemaal anders gaan dan gepland… Je leest het in De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest.

Auteur Pip Bird & illustrator David O'Connell
Auteur Pip Bird & illustrator David O’Connell

Het grote feest

Een groot feest organiseer je natuurlijk niet zomaar. Vandaar dat alle kinderen mogen helpen. Samen met hun eenhoorns krijgen ze allerlei opdrachten ter voorbereiding van het grote feest. Maar ook in dit verhaal gaan er natuurlijk dingen mis… En precies daar wordt De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest grappig. En Dirk zou Dirk niet zijn als hij ons niet zou verblijden met luide scheten, cupcake-vormige drollen en onbegrijpelijke acties. Want waarom doet hij eigenlijk zo raar?

Inhoud
Inhoud De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

Wie is Dirk?

Dirk is niet zoals andere eenhoorns. Hij is een kleine witte eenhoorn en het enige magische aan hem is het vermogen om altijd scheten laten. Dirk heeft altijd honger en loopt daarom constant zijn neus achterna. Hierdoor kan hij dus ook poepen als de beste. Nee, Dirk is niet zoals andere eenhoorns. Maar hij is wel ontzettend trouw aan zijn vrienden. En door deze hilarische combinatie zullen kinderen smullen van De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest.

Gekke slaapplekken van Dirk
Gekke slaapplekken van Dirk uit De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

Voor wie is De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest?

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. En te zien aan de reactie van mijn dochter bij het voorlezen van dit boek sluit dit boek inderdaad perfect aan bij haar leeftijd. Ze zou dit boek ook zelf kunnen lezen. Maar ze vind het nog heerlijk om voorgelezen te worden, dus dat doe ik met liefde. Omdat dit boek zo grappig is betekend het dat we even samen kunnen lachen terwijl we Dirk en Mira volgen op hun avontuur. Dit boek is daarom voor kinderen (en volwassenen samen) die houden van een heel erg grappig avontuur vol met eenhoorns, vrienden en natuurlijk poep en scheten!

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest
blz. 9 uit De enorm eigenwijze eenhoorn

Onderwerpen in dit grappige boek

Natuurlijk gaat dit vrolijke verhaal over eenhoorns en over feest. Het verhaal speelt zich af rondom de leerlingen van de eenhoornschool en hun allerbeste eenhoorn-vrienden. En de organisatie van het grootste feest ooit. Maar daarnaast is vriendschap opnieuw een zeer belangrijk onderwerp. En daarom vind ik ook De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest zo mooi om voor te lezen. Rondom de gekkigheid en alle feestelijkheden word het belang van vriendschap benadrukt. Doordat de leerlingen en de eenhoorns van de Rode klas altijd voor elkaar klaar staan lossen ze elk probleem op en hebben ze daarbij ook nog eens de grootste lol.

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest
Uit De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

De enorm eigenwijze eenhoorn boeken

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest is alweer het negende deel in deze hilarische serie. Mira beleefd samen met haar E-BFF de gekste avonturen. Benieuwd welke delen er eerder verschenen? Bekijk dan snel de onderstaande lijst:

  1. De enorm eigenwijze eenhoorn
  2. De enorm eigenwijze eenhoorn en de sportdag
  3. De enorm eigenwijze eenhoorn en de schooldisco
  4. De enorm eigenwijze eenhoorn: Vrolijk sneeuweenhoornfeest
  5. De enorm eigenwijze eenhoorn op het strand
  6. De enorm eigenwijze eenhoorn op schoolreis
  7. De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen
  8. De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken
  9. De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

Wat vinden wij van De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest?

Opnieuw een hilarisch boek over de enorm eigenwijze eenhoorn. Als ik mijn zevenjarige vraag waarom dit boek zo leuk is antwoord zij vol overtuiging ‘Omdat het grappig is’. Dan ben ik natuurlijk nieuwsgierig waarom dit dan zo grappig is. En dat komt vooral door woorden als ‘poep‘ en ‘scheetjes‘ verteld ze giechelend. En dat snap ik helemaal, want eigenlijk moest ik ook best een beetje lachen om de ‘slaapscheet’.

Maar De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest is niet alleen maar grappig. Wat ik zo mooi vind is dat het prachtig weergeeft dat vrienden altijd voor elkaar klaar staan. En dat is bij de Rode klas zeker het geval. Dus ook dit feestelijke deel hebben we met heel veel plezier gelezen. Wij kijken daarom opnieuw uit naar het volgende deel van de enorm eigenwijze eenhoorn.

De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest
Kaart van de Eenhoornschool

Leestips passend bij De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

Vindt je De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest een leuk boek? Lees dan ook eens deze reviews over toffe eenhoorn boeken:

Specificaties van De enorm eigenwijze eenhoorn en het verjaardagsfeest

Auteur: Pip Bird | Illustraties: David O’Connell | Vertaler: Sandra C. Hessels | Uitgeverij: Veltman | 1 februari 2024 | 160 pagina’s | 9789048321261 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.