Zoekboek Rik en zijn mama

Een leuk moederdagcadeau voor kinderen met een lieve mama. Zo’n mama die leuke spelletjes speelt, een pleister op een zere knie plakt en fijn ‘Zoekboek Rik en zijn mama’ leest voor het slapengaan.

Alles is verstopt in Zoekboek Rik en zijn mama

Zoekboek Rik en zijn mama

Ga mee op stap in dit vrolijke prentenboek. De poes Sam is natuurlijk ook van de partij. Maar waar heeft ze zich dan verstopt? En waar is de handtas van mama? Mama’s autosleutels, hartjes en sterretjes, de groene laarzen en nog veel meer zoeken we dus in dit vrolijk geïllustreerde prentenboek.

Even voorstellen

Op de eerste bladzijde in Zoekboek Rik en zijn mama stelt Rik zichzelf voor. En hij nodigt het lezertje uit om mee te kijken met een fijne dag met zijn mama. Een dag waarin hij mama helpt, gezellig een spelletje speelt en een stukje gaat fietsen. Hij vertelt ook dat zijn poes Sam en de gele handtas van mama op elke pagina verstopt zijn. Best grappig, omdat in het echte leven poezen zich ook nog wel eens willen verstoppen. En moeders hun handtassen nog wel eens kwijt zijn… Ja, en die (auto)sleutels…

Wat zoeken we nog meer in Zoekboek Rik en zijn mama?

Op elke bladzijde staan er ook nog andere leuke zoekopdrachten voor je kind. Zoals sokken die bij elkaar horen of iemand die een portefeuille met geld is verloren. Maar ook speelgoedjes met rode wieltjes zijn kwijt. En drie potloodjes, waarvan de kleur aan het lezertje wordt gevraagd. Mijn zoontje van drie jaar vindt het de laatste maanden vooral leuk om dingen te tellen. Lezen vond hij altijd al leuk. Dus een boek met veel dingen om te tellen, zoals deze, is echt wat voor hem.

Zoekboek Rik en zijn mama

Wat heb ik gevonden?

Naast een grappig verhaal over de dagelijkse dingen, vond ik in Zoekboek Rik en zijn mama het cadeau wat mijn zoontje mij voor moederdag gaat geven 😉 Alleen nog even inpakken dus. Zorg jij ook altijd voor je eigen cadeautje op moederdag, of word jij al écht verrast?

Specificaties ‘Zoekboek Rik en zijn mama’:

Auteur: Liesbeth Slegers | Uitgever: Standaard Uitgeverij |9789002262661 | maart 2017 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij StoerLeesVoer en MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.