Het wilde dierenorkest – Dan Brown, een boek mét gratis muziekapp

Dan Brown: dat is toch die schrijver van De Da Vinci Code? Precies! Maar hij heeft nu dus een prentenboek geschreven, mét daarbij zelf gecomponeerde muziek. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Toen ik het wilde dierenorkest van uitgeverij LS Amsterdam mocht reviewen was ik dan ook super enthousiast!

Het wilde dierenorkest

Het wilde dierenorkest: een muzikaal prentenboek

De centrale figuur in dit boek is Maestro Muis. Hij gaat over de hele wereld op zoek naar muzikanten voor zijn wilde dierenorkest. Zo reist hij over land en zee langs verschillende dierenvrienden: van de wonderbaarlijke walvis en het jagende jachtluipaard tot drukke kevers en de flitsende vleermuis.
De teksten zijn geschreven op rijm. Deze lezen vlot en gemakkelijk voor. De tekeningen zijn heel humoristisch, hier moest mijn dochter erg om lachen!

prentenboek dan brown

Muziek afspelen via de app

Het wilde dierenorkest is echt een uniek boek, omdat het niet alleen een prentenboek is, maar omdat Dan Brown er ook zelf muziek bij heeft gecomponeerd. Het doet een beetje denken aan het verhaal van Peter en de Wolf. Hier heeft ook elk dier zijn eigen muziekstuk, passend bij zijn karakter of beweging.

Deze muziek is tegelijkertijd met het lezen van het boek te beluisteren. Je kunt de app gratis downloaden. Als je vervolgens de pagina’s van het wilde dierenorkest scant met je telefoon, begint de muziek automatisch te spelen.
Dit vonden wij echt wel een bijzondere feature bij het boek, heel bijzonder.
De muziek is echt prachtig gecomponeerd. Wij hebben vooral erg moeten lachen om de muziek bij de olifant. Deze past helemaal bij het stukje tekst op de bladzijde: kleine olifant kan namelijk nog helemaal niet zo goed toeteren met zijn slurf als zijn moeder, maar langzaam maar zeker gaat het beter. En dat is in de muziek terug te horen….
Ben je nieuwsgierig naar de muziek, via deze site kun je een impressie krijgen.

Raadsels en puzzels

Als je dan denkt dat je er al bent met een prentenboek mét speciaal daarbij gecomponeerde muziek, dan heb je het mis!
Het wilde dierenorkest zit namelijk ook bomvol raadsels. Dat is toch iets waar Dan Brown om bekend staat, en ook in dit boek is er weer veel te puzzelen.
Want als je goed oplet, zie je elk dier van de pagina daarvoor een keer langskomen, mét een instrument in zijn hand. Op elke pagina is een verborgen bijtje te vinden. Ook zijn er losse letters verstopt, die tezamen een woord vormen.

De letters hadden wij thuis al snel gevonden, maar dan nog vonden we de puzzels wat pittig. Gelukkig kun je via de site van Dan Brown nog wat tips krijgen, en dan kun je er lekker op los puzzelen. Ook achterin staat nog een geheime code met een belangrijke boodschap van Dan Brown.
Het wilde dierenorkest heeft op deze manier zoveel lagen, dat je er echt herhaaldelijk in kunt lezen en meerdere keren iets nieuws kunt ontdekken.

Het wilde dierenorkest

Wijze lessen van het wilde dierenorkest

Maestro Muis verzamelt niet alleen dieren voor in zijn orkest, maar geeft de lezer ook een hele hoop wijze levenslessen mee. Elk dier heeft zijn eigen eigenschappen: soms goed, soms wat minder. Hieruit zijn wijze lessen te halen. Een mooie spreuk was bijvoorbeeld: ‘De dag van morgen komt snel genoeg. Doe het rustig aan en geniet vandaag!’
Die les gaan we zeker meenemen. We gaan lekker rustig aan doen, en nog volop genieten van dit mooie muzikale prentenboek!

Enthousiast geworden?

Specificaties Het wilde dierenorkest

Het wilde dierenorkest

Auteur: Dan Brown│Uitgever: LS Amsterdam│9789024590872│ september 2020│44 pagina’s│ meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.