Alsof ik nooit heb bestaan – een superspannende thriller

Toen “Alsof ik nooit heb bestaan” werd aangeboden als recensieboek vanuit de uitgeverij, was ik meteen verkocht. De cover sprak mij erg aan. Wie zit er vast en waarom? Ik begon met de flaptekst lezen en ik merkte meteen dat dit boek in mijn straatje paste. Dit is echt het soort thriller waar ik van hou. Uit de flaptekst kon ik niet opmaken wat er in het verleden allemaal is gebeurd, dus ik keek er echt naar uit om in Alsof ik nooit heb bestaan te kunnen beginnen. Ook kende ik Johnny Bollé nog niet dus ik was erg benieuwd! Toen ik het boek binnenkreeg, wachtte mij nog een verrassing: Een gepersonaliseerde tekst van Johnny Bollé!

Alsof ik nooit heb bestaan voorkant

Waar gaat Alsof ik nooit heb bestaan over?

Alsof ik nooit heb bestaan gaat over Gabriël, die na een gevangenisstraf van twintig jaar vrij komt. Hij probeert opnieuw te integreren in de maatschappij.

Hij heeft het verleden alleen nooit los kunnen laten. Na zijn vrijlating heeft hij een bijzondere interesse in het leven van Olivia en haar gezin. Zij was niet alleen zijn beste vriendin. Maar zij was ook degene die ervoor zorgde dat Gabriël werd veroordeeld voor moord met voorbedachten rade. Wanneer de jongste dochter van Olivia verdwijnt, zijn Olivia en haar man radeloos. In een brief eist de mysterieuze Wolf de ontvoering op. Olivia is ervan overtuigd dat Gabriël de schuldige is. Is Gabriël werkelijk uit op wraak of is er meer aan de hand?

Alsof ik nooit heb bestaan achterkant

Mijn leeservaring Alsof ik nooit heb bestaan

Alsof ik nooit heb bestaan is een toffe thriller die heerlijk wegleest. De schrijfstijl van Johnny Bollé is erg fijn. Hij kan goed beeldend schrijven: ik had zelfs het idee dat ik in een film zat! Omdat hij ook vlot schrijft, leest het lekker door. Ik kon ook niet stoppen met lezen. Soms moest ik wel, omdat het al laat werd en dan kon ik niet wachten tot ik de volgende dag na werk het boek weer kon oppakken.

Alsof ik nooit heb bestaan bestaat uit korte hoofdstukken, wat ik erg prettig vind bij thrillers. En zeker bij thrillers als deze, waarbij de hoofdstukken ook nog eens worden afgewisseld tussen Olivia, Gabriël, Wolf en Lana. De hoofdstukken van Gabriël worden ook nog eens afgewisseld tussen heden en 20 jaar geleden. Doordat de hoofdstukken kort zijn en dus steeds afgewisseld worden, blijft het verhaal spannend en is stoppen met lezen dus erg moeilijk.

Johnny Bollé is erg goed in de lezer op het verkeerde been zetten. Alsof ik nooit heb bestaan zit steengoed in elkaar en pas aan het einde kom je erachter wie de jongste dochter van Olivia heeft ontvoerd. Dit is een heuse plotwending die je niet aan ziet komen! Ik bleef ook heel lang met de vraag zitten waarom Gabriël vast heeft gezeten. Tijdens het lezen had ik wel vermoedens, maar ook dat wist Johnny Bollé goed te verbergen. Ook deze plotwending had ik niet aan zien komen.

hoofdstuk Olivia

Over Johnny Bollé

Johnny Bollé is een Belgische auteur van thrillers en korte verhalen. Alsof ik nooit heb bestaan is het eerste boek dat ik van hem lees. Hij studeerde af als paramedicus aan de Hogeschool van Antwerpen. Op zijn dertigste maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Johnny Bollé werd personal trainer en gaf groepslessen, dit doet hij nog steeds vol enthousiasme. Sinds zijn jeugd schrijft hij al graag en was toen al een grote passie. Onderweg heeft hij altijd zijn notitieboekje mee om nieuwe ideeën te noteren. Sporten, lezen en schrijven zijn een uitlaatklep waardoor hij tot rust komt. Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteedt hij dan ook achter zijn computer: zijn moderne schrijftafel.

Andere werken van Johnny Bollé

Specificaties Alsof ik nooit heb bestaan

Auteur: Johnny Bollé | Uitgever: LetterRijn | Redactie: Theo van Rijn, Marlies de Bruin | Coverfoto: Shutterstock | Coverontwerp: Danny Dirix | Grafische vormgeving: uitgeverij LetterRijn | Drukwerk: TipoPrint BV, Lisse | april 2023 | 253 pagina’s | 9789493192683 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.