Joep! – een heerlijk prentenboek over stotteren

Joep stottert, vooral als hij zich druk maakt, en dat is best lastig als je iets heel belangrijks wilt vertellen. En weet je wat helemaal vervelend is? Als je vrienden ongeduldig zijn en steeds je zinnen proberen af te maken. Gelukkig is Dirk net in de wei naast hem komen wonen, en hij wil best wel naar Joep! luisteren.

Prentenboek over Stotteren

Er zijn niet veel prentenboeken over stotteren en dat was precies de reden waarom ik dit prentenboek aanvroeg als recensie exemplaar. Op school zijn er altijd wel kinderen die stotteren en kinderen die dat heel vervelend vinden en geen geduld hebben. Terwijl het juist zo belangrijk is voor die kinderen dat ze zelf hun zin mogen afmaken. Ondanks dat je al lang denkt te weten wat die gene wil gaan vertellen. Ja denken… want hoe makkelijk is het om voor een ander in te vullen? De wereld van nu lijkt allemaal voor een ander te denken, maar wanneer gaan we nou eens echt luisteren naar elkaar? In Joep! krijgen we een paar mooie wijze levenslessen!

boekomslag

Joep! een heerlijk prentenboek

Wat een heerlijke cover heeft Joep! Een uitbundig lachend lammetje met een blauwe lucht, witte wolkjes en fris groen gras met een paar paardenbloemen. Als je zo kijkt gaat het verhaal zeker over de lente. Het seizoen dat lammetjes worden geboren en verliefde dieren samen nestjes maken.
Op de omslag worden de hoofdpersonen van het boek voorgesteld. Naast de lammetjes zien we ook een muis, eekhoorn, hond en twee egels. Joep! kan niet slapen, zelfs schapen tellen helpt niet. Hij had het warm en toen weer koud, hij snapt er niks van! Soms is hij heel vrolijk en dan opeens moet hij huilen en zijn buik doet zo raar. Maar dan opeens weet hij het!

Joep! gaat gelijk op pad want iedereen moet het weten. Maar Tijn denkt dat hij op wereldreis gaat, Mies denkt dat hij ziek is, papa denkt dat hij zijn verjaardag is vergeten. En daar is dan Dirk, zijn buurtschaap. Zal hij wel naar hem willen luisteren? Maar misschien nog wel veel belangrijker, durft Joep het te zeggen?

Verliefdheid

Joep! is een heerlijk prentenboek over stotteren, maar ook over verliefdheid tussen twee mannelijke lammetjes. Een prachtig boek dat genoeg reden geeft om een gesprek te voeren met kleuters over de diversiteit in de wereld en dat je vooral je zelf mag zijn.

Mark Haayema vertelt het liefst verhalen die aanzetten tot verder-denken. Zijn prentenboek Johannes de Parkiet, een boek over wennen aan vreemde vogels, was kerntitel voor de Kinderboekenweek 2018 en werd in 2019 bekroond met een Vlag en Wimpel. Naast nog veel meer prentenboeken maakte hij samen met Rutger van den Broek ’t Verrukkelijke kinderbakboek (2019) en met Hugo Kennis ’t Waanzinnige kinderkookboek (2020). In 2021 verscheen Word maar beter*, een verzameling gedichtjes die hij schreef naar aanleiding van zijn eigen ervaringen met ziek zijn en beter worden. Daarnaast kennen wij hem op StoerLeesVoer van de prentenboekjes van Muk.

Specificaties Joep!

Auteur: Mark Haayema | Co-auteur: Wouter Tulp | Uitgeverij Rubinstein | 9789047630005 |  17 maart 2023 |  32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol.com*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Joep! prentenboek over stotteren
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.