Disney Mijn eerste woordjes kijk- en zoekboek

‘Disney Mijn eerste woordjes kijk- en zoekboek’, een boek zoals er al zoveel zijn, dacht ik. Al snel na het openslaan kwam ik erachter dat dát toch niet helemaal klopte. Oké, het boek bestaat uit thema’s met daaraan gekoppelde woorden, maar de thema’s in ‘Disney mijn eerste woordjes’ zijn de verhalen van Disney. Dan heb je bij mij sowieso al een streepje voor.

Thema’s

Het viel mij meteen al op dat de thema’s niet zomaar thema’s zijn zoals ‘de boerderij’ of ‘in de stad’, maar verhalen van Disney. De thema’s die terug te vinden zijn in ‘Disney mijn eerste woordjes’ zijn Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Mickey Mouse en zijn vriendjes, Dombo, de kleine zeemeermin, Jungleboek en Rapunzel. Elk thema heeft een grote plaat met links en rechts kleine afbeelding en die terugkomen in de grote afbeelding in het midden. 

Tim kent tot nu toe enkel de Disneyfiguren rondom Mickey Mouse, maar ook voor hem zijn de overige platen interessant genoeg.

Disney Mijn eerste woordjes

Meteen geïnteresseerd

Ik had het boek nog niet goed en wel uit de verpakking gehaald en Tim (16 maanden) kwam aangerend. Het boek trok meteen zijn aandacht! De platen uit het boek werden een voor een grondig bestudeerd en al brabbelend werden er hele verhalen verteld. 

Dit trok weer de aandacht van Stef (6jaar) die op zijn beurt de kleine afbeeldingen in de grote plaat begon te zoeken. 

Illustraties van Disney mijn eerste woordjes

Hoewel Tim en Stef lang niet alle verhalen kennen die in het boek aan bod komen, worden de platen aandachtig bekeken. In de illustraties herken je direct dat het van Disney is, al hebben de figuren een flinke verjongingskuur gehad. Ik denk dat ‘Disney mijn eerste woordjes’ daarom ook zo aanspreekt. Voor Stef zijn de figuren die hij al kende goed herkenbaar en bij Tim prikkelen ze voldoende zijn nieuwsgierigheid.

Disney Mijn eerste woordjes

Stevigheid en handzaamheid

‘Disney Mijn eerste woordjes’ is een boek van stevig karton, de kaft is nog een tikje steviger dan de bladzijdes. Het formaat van het boek is prettig voor Tim. Hij kan zonder problemen het boek op schoot leggen om de platen te bekijken, maar ‘mijn eerste woordjes’ vasthouden of een bladzijde omslaan gaat ook goed. 

De moeite waard

Ik vind dit boek zeker de moeite waard om aan te schaffen. In de eerste plaats is het al een mooie en leuke manier om de verhalen van Disney te introduceren. Daarnaast kan het boek aardig wat jaartjes mee. Een kindje begint met nieuwsgierig de platen te bekijken en eindigt met het zoeken van alle afbeeldingen in de grote plaat. 

‘Disney Mijn eerste woordjes’ is een stevig boek en ziet eruit alsof het echt wel tegen een stootje kan. 

Voor mij dus zeker een boek wat ik aanraad! 

Specificaties Disney Mijn eerste woordjes

Uitgeverij: Witte Leeuw |  9789492901330 | augustus 2019 | 16 pagina’s | meer informatie over Disney mijn eerste woordjes vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Disney Mijn eerste woordjes
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.