Verkikkerd – een eerste deel in een humoristische feelgoodserie

De hele Verkikkerd serie staat al bijna een halfjaar in mijn kast, dus het werd hoog tijd om te beginnen aan het eerste deel! Het was immers al een hele tijd geleden dat ik een boek van Lisette Jonkman erbij heb gepakt en Verkikkerd schreeuwde gewoon om eindelijk gelezen te worden. De cover is vrolijk en kleurrijk. Ik had hoge verwachtingen van Verkikkerd, ondanks dat dit al een ouder boek is van Jonkman. Wil je weten of mijn verwachtingen zijn waargemaakt? Lees dan snel verder!

Verkikkerd cover

Waar gaat Verkikkerd over?

Verkikkerd is het eerste deel in de Verkikkerd serie.
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze op de campus terecht, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds?

Verkikkerd bladzijde hoofdstuk 1

Mijn leeservaring van Verkikkerd

Verkikkerd begint meteen heel grappig. Als Lucy namelijk op de bel van de campus ‘Het Fort’ drukt, roept er keihard iemand: ‘BEZOEK! Hé tuig, errrr issss volluk!’ Ik hoor helemaal een stemmetje in mijn hoofd die dat roept, waardoor ik elke keer als die bel gaat, moet lachen. Daarnaast lees je hoe vreselijk Lucy het eerst vind op de campus, maar hoe ze zich steeds meer thuis gaat voelen. Je leest hoe Lucy groeit en hoe ze veranderd. Hoe ze nieuwe vrienden maakt, maar ze eigenlijk nog geen vrienden durft te noemen. Want: wat is nou echte vriendschap?

Natuurlijk komt er ook verliefdheid bij kijken. Je voelt gewoon direct de aantrekkingskracht tussen Lucy en Kikker. Je vraagt je ook steeds af of en wanneer ze nou eindelijk bij elkaar gaan komen.

Jonkman heeft een hele fijne schrijfstijl en haar boeken lezen lekker vlot. Stoppen met lezen is dan ook erg moeilijk. En laat ik nou net een drukke week gehad hebben op werk en daardoor niet veel kon lezen. Ik dacht heel vaak aan Verkikkerd en wilde zo graag verder lezen. Jonkman gebruikt veel humor in haar verhalen, maar het is nooit dat je denkt dat het wel wat minder mag. De personages zijn erg leuk neergezet en het voelt soms net alsof je er zelf bij bent.

Na het dankwoord komt er nog een fragment van het begin van deel twee: Verslingerd. Dit fragment heb ik nog niet gelezen, ik wil het pas lezen als ik aan deel twee zelf ga beginnen.

Verkikkerd bladzijde hoofdstuk 2

Meerdere emoties

In Verkikkerd zijn er meerdere emoties in mij los gekomen. Ik heb met de personages meegeleefd als ze problemen hadden, ik heb sommige uitgescholden voor de stomme dingen die ze hebben gedaan, of van plan waren te gaan doen. Ik probeerde ze te behoeden voor bepaalde dingen en praatte dan ook hardop tegen ze. ‘Oh nee Lucy, waarom ga je nou toch naar dat feest?’ Ik heb gehuild om de verdrietige en moeilijke momenten, maar bovenal heb ik flink gelachen. Lisette Jonkman heeft hier flink wat humor in verwerkt en daar hou ik van!

Verkikkerd bladzijde humor

Over Lisette Jonkman

Lisette Jonkman is geboren in 1988. In groep 7 begon ze met schrijven. Het verhaal wat ze in groep 7 heeft geschreven ‘Het is groot en het is heel erg eng’, heeft ze toen aan meneer Pullens gegeven. Hij heeft dat verhaal veertien jaar lang bewaard en aan Jonkman teruggegeven op de dag van de boekpresentatie van haar debuutroman Glazuur.
Jonkman volgde na de havo eerst een jaar de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Dit bleek niets voor haar te zijn en ze koos vervolgens een opleiding die beter bij haar paste: Journalistiek. Ze studeerde daarin af in de richting Verhalen en Tijdschriften. In juni 2011 behaalde ze uiteindelijk haar diploma. Lisette Jonkman heeft al vele boeken op haar naam staan en ze heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Ik heb inmiddels bijna alle boeken van Jonkman in de kast staan. Helemaal het einde, het fysieke boek, ben ik heel lang naar op zoek geweest en ik ben dan ook dolblij dat die er nu ook tussen staat! Daarnaast heb ik van haar kortverhalen ook twee op mijn e-reader staan.

Andere boeken van Lisette Jonkman

Verkikkerd-serie

  1. Verkikkerd (2013)
  2. Verslingerd* (2014)
  3. Verknocht* (2019)

Onbreekbaar-serie

  1. Buren with benefits* (2018)
  2. Onbegrensde liefde* (2018)
  3. Op gevoel* (2018)

Overige boeken

E-books

Specificaties Verkikkerd

Auteur: Lisette Jonkman | Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | Omslagontwerp: Bij Barbara | Vierde druk 2019 (eerste druk 2013) | 480 pagina’s | 9789024583331 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.