Motvluchts Visioen- een nieuwe supereditie Warrior Cats

Jippie er is weer een supereditie van de Warrior Cats uit! Al maanden keek ik hier naar uit en ik heb hem zelfs bewust bewaard tot de kerstvakantie zodat ik hem in 1 ruk uit kon lezen vol aandacht. Want dat ik weer meegezogen zou worden in de avonturen van de Clankatten wist ik wel zeker. Motvluchts Visioen is te lezen bij serie 0 het ontstaan van de Clans. Over het ontstaan van de medicijnkatten!

Synopsis Motvluchts Visioen

Als dochter van WindClanleider Windrenner groeit Motvlucht op in een onzekere tijd. De jonge kat is een dromer en ze kan niet aan de verwachtingen van haar strenge moeder voldoen. Als ze Windrenner opnieuw teleurstelt, verlaat Motvlucht terneergeslagen de WindClan. Ze begint aan een lange reis die haar leven en dat van de Clans voor altijd zal veranderen… Motvluchts visioen is een supereditie een lekker dik boek met 569 pagina’s!

Windclan

Niet goed genoeg zijn

Aan het begin van Motvluchts visioen heb ik zo met Motvlucht te doen. Als dochter van de WindClan leider wordt er zoveel van haar verwacht, maar haar dromen willen haar duidelijk elders hebben. Zelf herken ik wel het wegdromen en niet aan verwachtingen van anderen kunnen voldoen voor kinderen en volwassenen met ADD en ADHD. De frustratie dat je het weer niet goed doet hebben de schrijfsters achter Erin Hunter goed verwoord.

Maar toch is er voor Motvlucht een heel bijzondere en belangrijke rol weggelegd. Ze heeft door dat ze een mot moet volgen en komt zo uit op een boerderij. Een boerderij die volgens mij in andere edities van Warrior Cats ook een belangrijke plek zal zijn. Hier ondergaat ze een spannend avontuur en wordt ze gered door een stoere kater. Hij besluit met haar mee te gaan op haar missie die ze vastbesloten is te ondernemen.

Het ontstaan van de SterrenClan

Motvluchts visioen brengt haar bij de Hoogstenen. De belangrijkste plek voor alle Clankatten want dat is immers waar in latere delen de medicijnkatten en Clanleiders met de SterrenClan communiceren. (zolang ze nog in het woud zijn in elk geval) Waar in serie 0 veel aandacht is gegeven aan het ontstaan van de Clans is daar het ontstaan van de SterrenClan maar heel summier besproken. Maar wees gerust in dit deel ga je er alles over lezen.

Motvlucht haar reis is er wel duidelijk een die niet makkelijk is. Zoals voor zoveel belangrijke kernfiguren uit de Warrior Cats boeken is haar pad ook een lastige. Maar wel een hele belangrijke. Het is haar taak namelijk om te zorgen dat alle Clans medicijnkatten krijgen en dat ze elkaar helpen trainen. Daarnaast zijn er nog een paar belangrijke kernzaken voor haar weggelegd waar je als fan van deze avontuurlijke boekenserie gaat snappen waarom bepaalde Clanregels zijn opgesteld.

Het ontstaan van de medicijnkatten – Motvluchts visioen

Zonder al teveel spoilers weg te geven wil ik wel duidelijk zeggen dat je Motvluchts visioen echt gelezen moet hebben om het ontstaan van de medicijnkatten te volgen. Een prachtig avontuur waarbij de Clans echt nauw samenwerken om elkaar van kennis te voorzien en samen na te denken hoe je de zieken goed kunt helpen.

Wat ik zo goed vind aan de boeken van de Warrior Cats is dat ze een goede weerspiegeling zijn van onze eigen maatschappij. Families en vrienden compleet met haat, ruzie en liefde. Voor elkaar zorgen, leren met vallen en opstaan. Doorzettingsvermogen, nieuwe avonturen maar ook veel verdriet.

Je zult waarderen wat je nog hebt en wat je in de toekomst zult hebben.

Dit alles verwoord vanuit de ogen van katten compleet met prachtige beschrijvingen van de natuurgebieden waarin ze wonen maken het echt een gave boekenserie!

Voor een compleet overzicht van alle boeken die ik heb gelezen en een chronologische volgorde van de Warrior Cats boeken verwijs ik je graag naar deze uitgebreide blog.

Specificaties Motvluchts visioen

Motvluchts visioen

Auteur: Erin Hunter | Uitgeverij Pelckmans | Vertaling Ans van der Graaff en Pauline Akkerhuis | 9789463377287 | 28 juli 2023 |  608 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.