Bemoedigingen voor moeders – een Bijbelsdagboek

Een Bijbelsdagboek voor moeders. Een belangrijk boek vind ik. Vaak wordt de man gezien als hoofd van het gezin, maar de vrouw als het nekje. Daar draait alles om. Of beter gezegd, door haar draait het gezin. Nee, ik bedoel niet dat mannen niet kunnen wat een vrouw kan (en andersom!). Maar in ons gezin zijn er dingen die van nature door mij gedaan worden. Als moeder. Toch meestal de zorg dingen. En er zijn dingen die door mijn man gedaan worden. Als vader. Meestal het lekker stoeien en rollenspellen. De rest verdelen we gewoon. Toch mis ik soms wel eens moeders om te sparren. Om mijn ei kwijt te kunnen zeg maar. Bemoedigingen voor moeders is heel fijn. Het vervangt natuurlijk niet een fijne groep mede moeders waar je mee kunt kletsen en delen. Maar het helpt wel en ik neem je graag mee.

bemoedigingen voor moeders voorkant

Bemoedigingen voor moeders

Het moederschap gaat niet altijd over rozen. Het is niet alleen maar leuk. Opvoeden is soms ook gewoon echt heel zwaar. In 2016 verscheen het eerste boek, 100 bemoedigingen voor moeders. Daarna verscheen in 2019 het boek 101 bemoedigingen voor moeders. En nu is dit boek er. Met alle bemoedigingen uit de eerder verschenen boeken gebundeld. Het doel vanaf boek 1 is het bemoedigen van moeders met teksten die de schrijfsters ook bemoedigd hebben. Dat doel is altijd hetzelfde gebleven. En dat blijkt ook uit het boek, want er staan veel bemoedigingen in. Om je door de momenten heen te helpen.

20 een ere titiel

De Bijbel als belangrijkste gids

De Bijbel is onze belangrijkste gids. Ik kijk er eigenlijk te weinig in. Maar ik heb wel eens gezeten, met de Bijbel. Dan wist ik me geen raad meer. Ik sloeg hem open, gewoon zo maar ergens. De tekst die ik las was zo toepasselijk. Of ik moest aan Job denken. Niet een keer even, maar een aantal keer in dezelfde week. Ik pakte de Bijbel erbij en ook dat was zeer passend bij dat moment. Maar naast de Bijbel geeft God ons meer. Hij geeft ons: onze eigen ouders (moeders) en vriendinnen. Ook geeft Hij ons buren, juffen en mensen in de kerk. Hij geeft ons boeken, preken door iemand geschreven. Hij geeft ons meer om te leren over Hem en Zijn woord.

In deze wereld, waarin de ‘ik’ steeds belangrijker wordt vraagt het soms wel om een verandering in je denken. Het is zo makkelijk om je van God af te keren. Om bezig te zijn met andere dingen. Wat mij helpt is juist even een moment te nemen om in de Bijbel te lezen. En wanneer dat even wat lastig is omdat ik meer uitleg zou willen is een Bijbelsdagboek heel fijn. Bemoedigingen voor moeders helpt op weg. Je krijgt een Bijbeltekst, een uitleg/ervaring en een gebed. Over verschillende onderwerpen, maar allemaal passend bij het moederschap.

69 gebroken hart

Voor elke moeder iets dat aanspreekt

Je zult het niet met alle teksten eens zijn. Geloof me, dat ben ik ook niet. Er staat bijvoorbeeld een tekst over borstvoeding in. Als flesvoeding moeder kan ik er eigenlijk weinig mee. Eigenlijk gaf het me juist, weer, een naar gevoel. Dat ligt bij mij, want hoewel ik achter de keuze van flesvoeding sta blijft het iets dat mijn lichaam niet kon. Mijn lichaam kon mijn kinderen niet voeden.

Maar er staan ook een hele boel teksten in waar ik wel iets mee kan. In het voorwoord geven de schrijfsters ook aan dat je het niet met alles eens hoeft te zijn. Gelukkig maar, want we zijn allemaal individuen. Van de 180 bemoedigingen zijn er vast ook veel die je wel aanspreken. Waar je wel iets mee kunt. Bemoediging 116 gaat over kinderloosheid. Als je geen kinderen kreeg en wanneer je te maken kreeg met secundaire kinderloosheid. Ik was geraakt door de inclusiviteit hierbij. Bemoedigingen voor moeders is voor alle moeders.

125 hou vast

Hoe lees je bemoedigingen voor moeders?

Wellicht een beetje vreemd. Meestal lees je een boek gewoon van achter naar voren. En dat is bij bemoedigingen voor moeders ook een optie. Elke dag een bemoediging. Wat je ook kunt doen is kijken wat je nodig hebt. Waar heb je zelf behoefte aan? Dan kijk je in de inhoudsopgave of je een passend stukje vind. Meer behoefte aan teksten uit een bepaald Bijbelboek? Kijk dan achterin het tekstregister. Daar staan de gebruikte teksten genoemd. Zo kun je ook een tekst kiezen die je zou willen lezen. Zo kun je het boek gebruiken zoals jij het fijn vind.

bemoedigingen voor moeders achterkant

Specificaties bemoedigingen voor moeders

Auteur: Marieke den Butter en Wilma Samyn | Uitgeverij: Groen/Jongbloed | januari 2023 |
9789088973444 | 380 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bestel hem bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.