Hoogsensitief ouderschap – Bieke Geenen, een boek om balans te vinden

Een eigenschap van hoogsensitieve mensen is dat ze zichzelf nogal eens wegcijferen. Ze vergeten zichzelf wel eens. Hun grenzen bewaken is dan erg belangrijk. Ben jij hoogsensitief en ouder? Dan is dit boek een aanrader. Tips voor hoogsensitief ouderschap.

Tips voor hoogsensitief ouderschap

Eindelijk een boek voor hoogsensitieve ouders

Regelmatig vind ik boeken over hoogsensitieve kinderen en hoe je daar zo goed mogelijk mee om kan gaan. Ook heb ik een boek voor volwassenen gevonden, maar nergens vond ik iets over hoogsensitief ouderschap. Dit boek is juist gericht op jou als vader of moeder. Jij geeft en je blijft geven. Daardoor kan je jezelf vergeten en dat is net niet de bedoeling. Dit boek geeft je nieuwe inzichten en legt je uit welke triggers er zijn.

Maak kennis met negen triggers in Hoogsensitief ouderschap

Er zijn triggers die ervoor zorgen dat je uit balans raakt. Het is belangrijk dat je weet wat jouw triggers zijn en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Hoogsensitief ouderschap laat je kennismaken met negen triggers die hoogsensitieve ouders kunnen ervaren. Een trigger kan zijn overprikkeling. Eerst krijg je een stukje uitleg over deze trigger en hoe dit ook bij je kind werkt. Vaak zien we het bij onze kinderen snel, maar negeren we het bij onszelf. We zijn namelijk geboren pleasers en dan zetten we onze kinderen en ons gezin. En vergeten daarbij onszelf. Een stukje bewustwording is dan erg belangrijk.

Handvatten om je te helpen

Naast de bewustwording is het fijn om tips te krijgen. Bieke, zelf een hoogsensitieve moeder, geeft na het stukje uitleg handvatten om je te helpen. Wat ik erg fijn vind, is dat het alles makkelijk te vinden is en overzichtelijk in Hoogsensitief ouderschap. Handvat 1 staat er duidelijk in bruinachtige letters. En daaronder staat waar het handvat overgaat met een dikke streep eronder. Duidelijker kan het niet worden. En de tips zijn niet alleen voor jou als persoon, maar ook over hoe je het beste met jouw kind om kan gaan. Fijn! Het is vooral voor jou en je kind bedoeld. Kort samengevat: Ouderschap.

zoek de buitenlucht op
Tips voor hoogsensitief ouderschap

Overzichtelijk en fijn boek

Boeken met dit soort thema’s moeten voor mij overzichtelijk zijn. Het moet ervoor zorgen dat ik snel iets kan vinden. Zeker als ik, zoals dat bij ouderschap wel vaker het geval is, ergens tegenaan loop. En dat is het geval bij Hoogsensitief ouderschap. Aan de kaft zit een flapje waar alle negen triggers op staan. Zo weet je in welke volgorde ze te vinden zijn. Daarnaast kan je dit flapje doen bij de bladzijde waar je bent gebleven. Door het kleurgebruik kan je ook dingen snel terugvinden. Ik vind het een erg prettig boek om te lezen en te gebruiken. Het ligt lekker in je hand, heeft stevige bladzijdes en is makkelijk in gebruik.

Het is zo herkenbaar Hoogsensitief ouderschap

herkenbaar boek hoogsensitief

De dingen die worden beschreven in het boek zijn voor mij als ouder zo herkenbaar. Vooral de stukjes waarbij Bieke uitlegt wat er bij haar thuis gebeurde en hoe zij met haar zoontje omging. Zo fijn! Ook de gebeurtenissen en hoe je kan reageren op triggers is erg herkenbaar. Dat leest ook erg fijn.

Een must-have voor hoogsensitieve ouder

Heb je een hoogsensitief kind en ben jijzelf ook hoogsensitief dan kan Hoogsensitief ouderschap je zoveel rust geven. Zoals ik al zei is het herkenbaar, makkelijk te lezen en kan je makkelijk vinden wat voor jou van toepassing is. Je hoeft hem niet helemaal door te lezen, maar kan hem ook gebruiken als naslag werk of wanneer je een tip nodig hebt. Ik weet zeker dat het een verademing is. Het helpt je om in balans te blijven!

Tips voor hoogsensitief ouderschap

Specificaties Hoogsensitief ouderschap

Auteur: Bieke Geenen│Uitgever: Lannoo│9789401465878│mei 2020 │272 pagina’s│meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.