Bijbels bidden voor je kinderen, een boek met prachtige gebeden

Voor veel Christenen is bidden niet iets vreemds. Zelf bid ik ook. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik toch niet veel verder kwam dan de standaard gebeden die ik geleerd heb. Hoe kon ik nog meer bidden? Door het boek ieder kind heeft een biddende moeder nodig kwam ik al meer te weten. In Bijbels bidden voor je kinderen gaan ze net een stapje verder. Het sluit perfect aan op het eerder genoemde boek en geeft je prachtige gebeden die je kunt gebruiken in je gebed.

Bijbels bidden voor je kinderen

Bijbels bidden voor je kinderen

Ik moet je eerlijk bekennen dat Bijbels bidden niet iets is wat ik deed. Ik had er nog nooit van gehoord zelfs en moest dus echt leren wat het was. Dus mocht je dat ook hebben, voel je niet alleen. Bijbels bidden komt er op neer dat je teksten uit de Bijbel gebruikt om te bidden. Zo herinneren we God aan Zijn eigen beloften aan ons. We mogen Zijn Woord gebruiken om krachtig te bidden. Voor onze kinderen. Voor je man, je ouders, voor de school van je kinderen en eigenlijk voor iedereen. De beloften van God zijn namelijk voor iedereen. Door onze gebeden mogen we Hem daar aan herinneren.

Maak de gebeden je eigen

Bijbels bidden voor je kinderen begint met het kopje ‘maak het je eigen’. Dat is in mijn beleving heel belangrijk. Niemand is hetzelfde, iedereen is uniek en prachtig gemaakt door Hem. Laten we dan ook onze gebeden daar op afstemmen. Het boek geeft je voorbeelden, maar maak het persoonlijk. Bid in de naam van Jezus, het staat er niet altijd maar is wel de manier om tot God de Vader te komen. Noem de namen van je kinderen en de anderen voor wie je bid in je gebed. Maak het zo specifiek mogelijk. Een klein aantal tips die je toch ook graag mee wil geven. Zo kun je, hopelijk, dit boek optimaal gebruiken en krachtig bidden voor je gezin.

prins van vrede

Wanneer ga je bidden?

Veel ouders bidden wanneer er iets is, zonder dat hun kind erbij is. Dat is niet nodig. Kinderen leren door ons te zien doen. Hoe kunnen onze kinderen leren te (Bijbels)bidden zonder dat ze ons zien en horen bidden? Het voelt misschien eerst wat ongemakkelijk, maar het wordt gemakkelijker. En onthoudt dat het er niet om gaat hoe het eruitziet of klinkt. Het gaat om je intentie en de woorden. Ga de gebeden in het boek Bijbels bidden voor je kinderen van voor tot achter langs of pak eruit wat op dat moment past bij jou en je gezin. Soms past een gebed helemaal niet, sla hem dan over of pas hem aan zodat hij wel past.

Is er een vorm om te bidden?

Naar mijn beleving is er geen goed of fout in bidden. Op de fiets een kort gebed opzenden, in je bed voordat je gaat slapen danken voor de dag, in de rij bij de kassa je zorgen bij Hem neerleggen. Het kan allemaal. Vraag de Heilige Geest je te helpen. Wil je toch een vorm aanhouden dan kun je onderstaande gebruiken.

  1. Start met lofprijzen
  2. Beleid je zonden
  3. Dank God voor de dingen die gebeurd zijn
  4. Voorbeden voor de mensen, gebeurtenissen en plekken om je heen

Wanneer je klaar bent met je gebed kun je hem afsluiten met ‘Zo bid ik in Jezus naam, Amen.’. Want door Jezus komen wij tot de Vader. Wat we in Zijn naam vragen zal Hij dat doen (Johannes 14:14). Nee dat betekend uiteraard niet dat wanneer we bidden om 1 miljoen euro dat we dat op de stoep vinden. Want Hij verhoord gebeden op Zijn tijd en op Zijn manier (1 Johannes 5:14).

Tip: schrijf je gebeden, met datum, op in een schrift of bijbeldagboek. Zo kun je zien waar je wanneer voor hebt gebeden en wat het antwoord was dat je kreeg. Zo kun je leren Gods stem steeds beter te verstaan.

gebroken harten

Het Bijbels bidden meenemen

In bovenstaande manier van bidden kun je het Bijbels bidden meenemen. Gebruik teksten uit de Bijbel om te bidden. Plaats de namen van degene voor wie je bid in de teksten. Gebruik de gebeden uit Bijbels bidden voor je kinderen. Zo raak je zelf vertrouwt met Bijbels bidden. De gebruikte Bijbelteksten staan ook erbij vermeld. Zoek ze eens op in een andere vertaling. Ook kun je dit samen met je man gebruiken of in een gebedsgroep. In Nederland hebben we daar een organisatie voor: moeders in gebed. Onthoudt dat er kracht gaat uit gebed. Veel kracht. En de kracht neemt toe wanneer we met meer dan een bidden. Blijf onophoudelijk bidden. Want God zal op Zijn tijd en Zijn Manier antwoorden. God belooft ons overvloed, hij heeft een hoopvolle toekomst voor ons (Filipenzen 4:19 en Jeremia 29:11).

Hoe gebruik ik de gebeden uit Bijbels bidden voor je kinderen

Ik moet eerlijk zeggen dat het boek toch een beetje ouderwets op mij overkomt. Hoe dat komt? Door het gebruikte lettertype en de woorden die gebruikt worden. Ik zal een aantal woorden noemen. Verordeningen, doe hen treden op het pad van uw geboden, wend de smaad van hen af, waarvoor zij beducht zijn (van bladzijde 76). Het volbrachte werk, met hen een maaltijd te gebruiken, met ontferming bewogen zijn voor de velen (bladzijde 144). Het is niet verkeerd, begrijp me goed. Maar het is niet de taal die ik zelf zou gebruiken.

Voor mij persoonlijk dus even wennen. Het voelt een beetje als de HSV vertaling. Daar moest ik ook echt aan wennen, hoewel het een prachtige vertaling is. Maar hoe gebruik ik het dan? Als ik niet kan wennen aan de woorden/zinnen vervang ik ze voor woorden/zinnen die ik wel gebruik. Zodat het bij mij past, zoals in het begin van het boek ook wordt aangegeven. Ik maak de gebeden mij eigen.

liefhebbende Vader

Tip: Schrijf je eigen gemaakte gebeden bij de gebeden in het boek. Een prachtig naslagwerk voor je eigen kinderen later. Een mooi familie erfstuk die zij weer kunnen gebruiken en aanvullen als zij dat willen.

Bijbels bidden voor je kinderen achterkant

Specificaties Bijbels bidden voor je kinderen

Auteur: Marieke den Butter | Uitgeverij: Groen / Royal Jongbloed | uitgave: oktober 2022 |
9789088973406 | 250 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.