Als ik de baas van het land was – een kleurrijk prentenboek

Als ik de baas van het land was…. Iedereen heeft daar vast weleens over gefantaseerd. Want hoe tof zou het zijn als jij de baas van het land was, en zelf alle regels mocht bepalen. In dit boek zie je een opsomming van de dingen die je zou kunnen doen als je de baas van het land was.

Als ik de baas van het land was

Hoe leuk zou het zijn als ik de baas van het land was?

Als ik de BAAS VAN HET LAND was,
zou iedereen die EEN HOND WILDE, EEN HOND KRIJGEN.
Iedereen die een FIETS wilde, zou een FIETS krijgen.
En iedereen die een VRIENDJE wilde, krijgt er minstens TWEE.

in de tram

Een opsomming van wensen

De titel ‘Als ik de baas van het land was’ komt op elke pagina terug. Elke bladzijde begint met deze zin, en daarna volgen er allerlei wensen die je zou kunnen hebben als je de baas van het land was. Sommige wensen zouden wel echt ideaal zijn als je deze echt zou kunnen laten uitkomen. Want iedereen een eigen zwembad, overal koekjes op tafel, snel drogende natte sokken en schoenen en een pauze met chocola voor bouwvakkers zou toch geweldig zijn?

Wat ik wel jammer vind, is dat dit boek eigenlijk niet meer is dan een opsomming van wensen. Er komt niet echt een clou of een grappige wending op het einde. Ik had daar eigenlijk wat meer van verwacht, want dat zou dit boek veel leuker maken.

Een prentenboek met een aantrekkelijke lay-out

Wat ik wel een groot pluspunt vind, is dat ‘Als ik de baas van het land was’ er heel aantrekkelijk uitziet. Het boek is kleurig en vrolijk. De tekeningen zijn heel leuk. De lay-out is opvallend, met zinnen die kronkelend over de pagina’s gaan, woorden die met hoofdletters gedrukt zijn en zelfs een pagina die in de lengte is gedrukt. Ook denk ik dat dit boek een hele leuke start kan zijn voor een activiteit in de klas. Na het voorlezen van dit boek, kun je kinderen zelf een tekeningen laten maken (of een opstel laten schrijven) over wat zij zouden doen als ze de baas van het land zouden zijn.

als ik de baas van het land was

Specificaties ‘Als ik de baas van het land was’

Auteur: Ella Okstad | Illustraties: Trygve Skaug | Vertaling: Lammie Post-Oostenbrink | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051169317 | oktober 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.