Nieuwe Bijbelweetjes! Ontdek meer over de tijd van de Bijbel

Een boek voor echt nieuwsgierige kinderen die je de oren van je hoofd vragen. En dan met name over de tijd van de Bijbel. Want die tijd was wel heel anders dan we nu kennen. Hoe leefden ze eigenlijk? Wat waren de gebruiken? Al eerder maakte Hanna Holwerda en Wille Brouwer samen een boek met Bijbel weetjes. Heel erg interessant, ook voor ons als ouders. Zeker wanneer onze kinderen veel vragen stellen. Op deze manier kunnen we ze toch een goed onderbouwd antwoord geven. Weet jij wat voor werk ze vroeger allemaal deden? Of weet je misschien welke kleding ze droegen? En waar betaalden ze eigenlijk mee? Weet je het antwoord ook niet? Lees dan snel Nieuwe Bijbelweetjes!

Nieuwe Bijbelweetjes

Nieuwe Bijbelweetjes

Alle nieuwsgierige kinderen en ouders opgelet. In nieuwe Bijbelweetjes kom je veel bijzondere weetjes over de Bijbel tegen. Er is zo veel te ontdekken. Je leest van alles over het volk van God en de tijd waarin zij leefden. Zo ontdek je allemaal interessante, verrassende en grappige weetjes. Weet jij hoe ziek zijn was in de tijd van de Bijbel? Of wat de mode was toen? Weet je misschien wat voor spelletjes ze speelden of welke sporten ze deden? Hoe reisden ze in de tijd van de Bijbel? En hoe een synagoge is ontstaan?

Naast deze super interessante weetjes kun je ook over bepaalde onderwerpen 10 dingen lezen. Dit is de rubriek ’10x……’. Je kunt lezen over patiënten, feest, vreemde goden en het ontstaan van de Bijbel. En ben je nieuwsgierig naar tien weetjes die de schrijver nog niet wist? Kijk dan op pagina 124 van nieuwe Bijbelweetjes en kom erachter. Want hoewel Hannah al super veel weet zijn er ook dingen die zij niet wist. Bijvoorbeeld waarom er in sommige bijbels een eenhoorn voorkomt. Kijk, dat wist ik ook niet. Maar nu wel.

Een ver van je bed show

De Bijbel is eigenlijk een soort verhalenboek en geen geschiedenisboek. Er is zo veel te lezen en ontdekken. Maar soms is het goed om te begrijpen in welke tijd ze toen leefden. Dat kunnen we ons nu helemaal niet meer voorstellen. Ook omdat het een heel ander land met een ander klimaat is natuurlijk. Maar ook omdat we nu bijvoorbeeld allemaal wel een mobiele telefoon hebben. Nieuwe Bijbelweetjes (ja, dit is gewoon al deel 2) helpt je hierbij. Een interessant leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar. Of lees het voor en leer samen nieuwe dingen over de tijd van de Bijbel.

Wat kun je er nu nog mee doen?

Er zijn een heleboel dingen uit de tijd van de Bijbel die nu heel anders gaan. Zo gaat kleding maken op een hele andere manier, gelukkig maar. En zit er over het algemeen geen steengruis mee in je eten, lijkt me ook niet zo lekker. Wel kun je nog een aantal bijzonder gebouwen uit de tijd van de Bijbel bezoeken. Je kunt ook een reis maken door Israël naar belangrijke plaatsen uit de Bijbel. Een soort pelgrimstocht eigenlijk. Dat kan met georganiseerde reizen. En als je dan Bijbelweetjes 1 en 2 meeneemt dan kun je ook echt dingen herkennen (en stiekem vertellen aan de mensen met wie je mee bent. Hoe tof zou het zijn als jij het wel weet door dit boek).

Nieuwe Bijbelweetjes achterkant

Specificaties nieuwe Bijbelweetjes!

Auteur: Hanna Holwerda | Uitgeverij: Jongbloed Media | Illustraties: Willeke Brouwer | Eerste uitgave: 24 april 2023 | ISBN: 9789033834486 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.