Ruzie maken en Nee zeggen met Anna en Kaatje

Anna en Kaatje de hoofdpersonen uit onze lievelingsprentenboeken van uitgeverij Clavis zijn niet altijd maar lieve meisjes. Nee sterker nog ze kunnen ook best stout en eigenwijs zijn! Ruzie maken en Nee zeggen zijn twee dingen die Anna en Kaatje ook kunnen! Al zijn het ook gewoon echt lieve meiden hoor in hun andere prentenboeken.

hoofd Ruzie maken en Nee zeggen met Anna en Kaatje

Ruzie maken en Nee zeggen

Dat komt toch niet voor in prentenboeken Ruzie maken en Nee zeggen?? Dat zijn toch altijd leuke en lieve verhaaltjes? Nou nee hoor! Er bestaan genoeg prentenboeken waar het er niet altijd maar lief aan toe gaat.

Zo kan Anna kan heel goed ruzie maken met haar broertje en Kaatje zegt Nee! tegen mama. Kathleen Amant en en Liesbet Slegers spelen met deze opvoedkundige prentenboeken goed in op de belevingswereld van peuters en kleuters. Want ruzie maken en Nee zeggen kunnen peuters en kleuters als de beste!

Anna maakt ruzie

ruzie maken en nee zeggen

Anna en Lars spelen samen vadertje en moedertje. Lars kookt in de keuken en Anna trekt de pop andere kleren aan. Als Lars klaar is met koken wil hij de pop eten geven, maar dat mag niet van Anna. De pop ligt net in bed.

Ruzie maken en nee zeggen volgt waarbij beiden heel hard aan de pop gaan trekken en Anna geeft Lars zelfs een schop. Ze moeten er beiden van huilen. Mama komt snel tussenbeide en zet ze allebei apart om af te koelen. De pop gaat boven op de kast.

afpakken mag niet met ruzie maken en nee zeggen

Mama gaat naar Anna en Lars toe en legt uit dat je niet mag afpakken en ook niet elkaar pijn mag doen. Ze zeggen Sorry tegen elkaar en geven elkaar een handje. Ze gaan nu puzzelen en kleien, maar na een tijdje willen ze toch eigenlijk weer samen met de pop spelen. Dit keer gaat het gelukkig wel goed en geven ze samen de pop te eten en leggen ze haar samen op bed.

Als ik dit boek voorlees aan de kinderen geef ik ze allemaal een handje en zeg Sorry. De kinderen vinden dit geweldig en zeggen vrolijk Sorry terug en geven ook een handje. Soms zelfs elkaar. Wat ik hier mee wil bereiken is dat ze het normaal gaan vinden om Sorry te zeggen en niet eng vinden. En om te laten zien dat ze best Sorry kunnen zeggen!

Zodra twee kinderen met elkaar samen spelen ontkom je er niet aan dat er wel eens ruzie komt. Zeker in de peuterpuberteit hoort dit er volop bij. Dus is er een moment dat je de hele tijd ruzie maken en nee zeggen hoort.. pak dit prentenboek erbij!

Specificaties Anna maakt ruzie

Auteur:  Kathleen Amant | Uitgeverij:    Clavis |  9789044829839 | 26 pagina’s | maart 2017 | meer informatie vind je hier

Kaatje zegt Nee!

ruzie maken en nee zeggen

Ik ben Kaatje ik ben 2, als mama iets vraagt zeg ik nee! Een van de zwaarste fases van het ouder zijn van een peuter. ARRGHH ruzie maken en nee zeggen het is maar een fase…

Kaatje wil vandaag buitenspelen, de zon schijnt. Kaatje wil zo graag naar buiten dat ze niet naar haar moeder luistert als die zegt dat ze haar laarzen aan moet doen. Nee ze wil op haar sokken naar buiten. Kaatje kijkt door het raam en ziet haar broertje met laarzen aan lekker spelen buiten.

Zonder laarzen is natte sokken

Snel gaat Kaatje zonder laarzen aan naar buiten samen met haar knuffel konijn. Maar oh jee haar sokken worden nat in de plas en konijn valt er ook nog in. Helemaal vies en nat. Mama help!

Kaatje gaat gauw naar binnen met mama om droge sokken aan te doen. Maar nee dit wil ze ook niet. Ze is boos! Mama legt uit dat ze zo niet meer buiten kan spelen, maar dat wil Kaatje wel! Uiteindelijk doet ze dan toch haar droge sokken en laarzen aan en gaat heerlijk buiten spelen in de tuin. Ze wil geen natte voeten meer. Konijn hangt lekker te drogen in de zon!

Kaatje zegt nee

De keren dat ik dochterlief iets heb gezegd en dan als antwoord NEE krijg zijn niet meer op 1 hand te tellen. Echt waar ruzie maken en nee zeggen is de grootse kracht van peuters. Om moe van te worden soms!

Met dit boek kun je heel goed uitleggen aan de kinderen dat het best handig is om naar je mama en papa te luisteren omdat die je willen behoeden van natte voeten, of een vieze knuffel of au als je op de bank gaat staan en naar beneden valt en ga zo maar door.

Vaak als ik een ochtend heb dat de kinderen slecht luisteren en de hele dag door ruzie maken en nee zeggen pak ik dit boek erbij om voor te lezen en nog eens alles duidelijk uit te leggen. Ideaal!

Specificaties Kaatje zegt nee

Auteur:  Liesbet Slegers | Uitgeverij: Clavis |  9789044828146 | 28 pagina’s | augustus 2016 | meer informatie vind je hier

Meer boeken met ruzie maken en nee zeggen als thema

Het is een hot item ruzie maken en nee zeggen bij peuters en kleuters. Deze boeken kunnen je wellicht ook helpen.

https://www.stoerleesvoer.nl/kbw18-het-geweldige-grote-vriendjesboek/

https://www.stoerleesvoer.nl/prentenboeken-over-pesten/

Ken jij nog leuke prentenboeken met ruzie maken en nee zeggen als onderwerp?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.