Het bont vliegt in het rond, een avontuur vol geniale grappen

Onze middelste dochter deed haar boekbespreking over Grimwoud. Dus ik móest deel 2 wel lezen natuurlijk. En het liefst zo snel mogelijk zodat zij er in kan beginnen. Het bont vliegt in het rond is een boek vol humor zoals in Dogman maar dan met wat meer verhaal. Klaar voor nog meer gekkigheid en geniale grappen in Het bont vliegt in het rond?

Het bont vliegt in het rond Grimwoud 2 2 vossen die tussen boomstammen heen en weer vliegen en enkele eekhoorns op de achtergrond

Het bont vliegt in het rond

Welkom in Grimwoud. Een mysterieuze, nieuwe vos! Een moedige missie! Gigaveel glitterkanonnen!

Vosjes Ted en Nikki hebben zich gevestigd in Grimwoud, en broer en zus zijn daar helemaal gelukkig met hun nieuwe vrienden. Maar dan verschijnt er een vreemdeling die het bos volledig dreigt te vernietigen. Zal het de vriendenclub lukken om hun geliefde thuis te beschermen? Dat wordt boombonk-bonje… Ga stuk van het lachen (voor je in stukken wordt gebeten).

Schutblad met eekhoorns vliegend tussen de boomstammen en 1 vos met een helm op. Boombonkbonje

Grimwoud en Twinkeltak

Maak in Het bont vliegt in het rond eerst kennis met alle hoofdrolspelers van dit grappige avontuur. De vosjes Ted en Nikki, broer en zus, zijn in het vorige avontuur in Grimwoud komen wonen. En daar hebben ze veel nieuwe vrienden gemaakt. Nikkie en Ted hebben het helemaal naar hun zin in Grimwoud. Nikki, de stoere oudste zus, doet graag met de eekhoorns mee aan boombonk. Boombonk is namelijk een sport waarbij ze van boom naar boom stuiteren zonder de grond te raken. Letterlijk Het bont vliegt in het rond 😉 Ted is het jongere broertje van Nikki. Hij kijkt heel erg tegen zijn zus op, zeker sinds hun ouders zonder hun vertrokken zijn. Ted stuurt hun ouders nog regelmatig brieven met hun belevenissen, ondanks dat ze niet weten waar ze zijn. Hij hoopt ze ooit nog eens terug te zien.

Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het bos. Deze vreemdeling is erg geïnteresseerd in de magische toren, ofwel de elektriciteitsmast die in Grimwoud staat. Hij komt zelf uit Twinkeltak. Een mooie plek met alleen maar geweldige dieren. Het ruikt er lekker en zelfs het meer is schoon. Er is een theater en een bioscoop. Dát willen de dieren uit Grimwoud weleens met eigen ogen zien. Het is allemaal zo aantrekkelijk. Totdat de burgemeester van Twinkeltak beweert dat Grimwoud in zíjn gebied valt. En hij dus burgemeester is van alles, en dus ook Grimwoud. Echter gaan de dieren niet zomaar mee akkoord. Een avontuur vol boombonk, geheimen en glitter volgt in Het bont vliegt in het rond.

Bladspiegel 3/3 hoofdstuk 10 links een witte pagina rechts een zwarte pagina met witte tekst en een illustratie van 3 mollen die aan het graven zijn

Nadia Shireen

Het kostte mij wat moeite om in Het bont vliegt in het rond te komen. Dat ligt voor mij aan de schrijfstijl waar een kind van 8-11 jaar geen moeite mee zal hebben. De vele grappen en mini-gebeurtenissen van deze dieren, naast de grote verhaallijn, zorgden er bijvoorbeeld voor dat ik lastig mijn focus kon houden op het verhaal zelf. Ik was erg snel afgeleid. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep die Nadia Shireen wilt bereiken. Onze dochter, en de vele graphic novel fans met haar, zullen dit een geweldig boek vinden. Het bont viegt in het rond is een vervolg op Grimwoud maar gemakkelijk los te lezen.

Tijdens het voorbereiden van de boekbespreking vonden we een video van Nadia Shireen. Het is in het Engels en daarbij hoor je al snel dat Ted en Nikki oorspronkelijk Ted en Nancy heetten. Hierin legt zij ook uit, dat wat ik ervaarde als ‘afleiding’, expres in het boek is geplaatst. Nadia vindt het leuk dat het boek er al veel belezen uitziet alsof iemand er krabbels in heeft gezet. Met vlekjes, gekreukelde pagina’s en kleine briefjes die Ted bijvoorbeeld aan zijn ouders stuurt. Ook het illustreren en schrijven tegelijk aan datzelfde boek maakt dat zij soms illustreert wat ze niet opschrijft. Kortom, een leuke video om eens mee te kijken in het hoofd van de schrijfster. En natuurlijk een leuke toevoeging aan je boekbespreking van Grimwoud of Het bont vliegt in het rond!

Specificaties Grimwoud – Het bont vliegt in het rond

Auteur: Nadia Shireen | Illustraties: Nadia Shireen | Uitgeverij: Moon Amsterdam | 9789048864461 | 2023 | 243 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.