Het grote boek over dinosauriërs – een boek met fantastische pop-ups!

Dino’s zijn cool! Dat is niet alleen mijn mening, heel veel jonge kinderen delen deze mening met mij. En ze zijn helemaal cool in ‘Het grote boek over dinosauriërs’. Want daar zijn er enorm veel pop-ups, flapjes en schuifjes, en kun je je urenlang vermaken met de tofste dino weetjes.

het grote boek over dinosauriërs

Een speels informatieboek: het grote boek over dinosauriërs

Wanneer zijn de dinosauriërs ontstaan? Verschillen ze sterk van andere dieren? Hadden ze veren? Waarom is de triceratops uitgestorven? Wie waren de ichtyosauriërs die de zeeën bevolkten en wat voor dieren waren de vliegende pterosauriërs?

Om al deze en vele andere vragen te kunnen beantwoorden, verkende Sandra Leboucarie met paleontoloog Yves Laurent de fascinerende wereld van de dinosauriërs. Dankzij de kleurrijke en nauwkeurige tekeningen van Benjamin Bécue komen deze tot de verbeelding sprekende wezens weer tot leven, helemaal zoals ze er volgens de meest recente wetenschappelijke ontdekkingen hebben uitgezien. Met dit pop-up boek ontdek je de wereld van de dinosauriërs, kom je te weten hoe ze zijn geëvolueerd tot de vogels die wij vandaag kennen en leer je alles over het boeiende werk van paleontologen.

pop-up

Een indrukwekkend boek

Het grote boek over dinosauriërs is een indrukwekkend boek. Het heeft een behoorlijk formaat, en het is lekker stevig. Daarnaast zijn de 50 bijzondere elementen in het boek natuurlijk fantastisch, kinderen blijven hier echt een flinke tijd mee bezig. En ik als volwassene moet er ook gewoon mee blijven spelen.
De informatie in het boek is divers, het gaat over verschillende soorten dino’s, verschillende tijdperken, het uitsterven van de dino’s, de ontwikkeling van dino’s naar andere diersoorten en onderzoek naar dinosauriërs. Overal staat een klein stukje informatie over. Daardoor is het gemakkelijk te lezen. Je gaat niet heel diep in op het onderwerp, alles wordt even kort aangestipt. Toch is dit voor kinderen precies genoeg, zo is het niet té veel of lastig.

Het boek ziet er echt ontzettend tof uit, maar dat is op foto’s soms wat lastig weer te geven. Kijk daarom zeker ook even het filmpje dat ik van het boek heb gemaakt, voor een korte indruk van de binnenkant van het boek.
In deze serie zijn al 3 delen verschenen, waarvan we al twee delen hebben mogen reviewen voor StoerLeesVoer. Kijk daarvoor zeker ook eens bij deze recensies:

Dino’s blijven een dankbaar onderwerp

Er zijn natuurlijk al ontzettend veel boeken verschenen over dino’s, maar deze grote hagedissen uit de oertijd blijven een dankbaar onderwerp voor boeken. Elke keer blijven er nieuwe boeken verschijnen over de dinosaurussen. ‘Het grote boek over dinosauriërs’ springt er dan wel echt uit. Door zijn formaat en vele leuke extra’s. De flapjes, pop-ups en bewegende elementen zijn zo enorm leuk, en gaan niet snel vervelen. Wil je nog meer lezen over dino’s? Wij hebben op StoerLeesVoer nog veel meer recensies staan van toffe dinoboeken, dus neem daar ook zeker een kijkje!

Specificities ‘Het grote boek over dinosauriërs’

Auteur: Sandra Laboucarie | Illustraties: Benjamin Bécue | Vertaling: James Vandermeersch en Joke Hoste | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002278211 | 18 juli 2023 | 22 pagina’s | meer informatie via je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.