Vera de Muis Groot Voorleesboek, Vera is aan vakantie toe

Vera de Muis, getekend en verteld door Marjolein Bastin is aan vakantie toe. In dit grote voorleesboek staan maar liefst 36 verhalen en is dan ook ideaal om mee te nemen op vakantie in de koffer. Dus ga je binnenkort op Meivakantie dan is dit een ideaal boek om mee te nemen. 

Vera de Muis groot voorleesboek vera is aan vakantie toe

Vera de Muis

Iedereen kent Vera de Muis! Ken je haar niet dan kom je misschien niet uit Nederland want ik kan het mij niet voorstellen dat je haar niet zou kennen eerlijk gezegd. Marjolein Bastin is bekend van de prachtige tekeningen en verhalen uit de Libelle’s. Ook haar eigen agenda’s en kalenders en prachtige tekeningen van de muisjes en vogels en meer dieren en planten.

Vera de muis is aan vakantie toe

Net zoals veel mensen is Vera de Muis aan vakantie toe. Het gaat niet goed met Vera ze is opstandig en Popje maakt zich ernstige zorgen. Misschien moeten ze maar eens vakantieplannen maken? Maar waar moeten ze dan naar toe? Het lieveheersbeestje heeft een geweldig plan! Misschien kunnen ze voor een weekje een vogelnest huren? De andere muizen en dieren vinden dit een goed idee.

Op zoek naar een nest

Maar hoe goed ze hun best ook doen niemand lijkt zijn nest te willen verhuren. Ook niet bij meneer Specht die boos op ze is omdat ze hem stoorden tijdens het eieren leggen. Maar dat kan natuurlijk niet! Hij wilde vroeger dichter worden en nu heeft hij boeken vol met gedichten maar geen vriendin.

Een groot feest met Vera de muis

Kipje het winterkoninkje weet wel raad. Hij moet zingen! Maar spechten kunnen helaas niet zingen zij moeten roffelen. Net als een timmerman die zijn spijkers in het hout slaat. Na flink oefenen komt de specht terug met 2 bruiden. Maar helaas zij willen liever een man die kan zingen. Na heel wat zwart wit vogels vindt de specht dan eindelijk een vrouwtje en ze gaan trouwen. Er wordt gefeest tot diep in de nacht.

vera de muis

Vera de Muis op vakantie

Popje is alleen niet vrolijk aan het feesten. Zij is boos ze wil op vakantie. En dan komt daar opeens post van de specht. Hij heeft een vakantiehuisje voor ze gevonden. Als het dan eindelijk zover is om te gaan mogen ze allemaal wat lekkers meenemen in de koffer en Vera de Muis zorgt voor alle andere dingen die mee moeten. Het is een mooie dag als ze weggaan en lieveheersbeestje zingt en ruikt aan alle bloemen. Maar dan opeens is hij Vera de Muis en de anderen kwijt?! Ohw nee. De anderen zijn hem ook kwijt maar dan zien ze hem opeens boven zich vliegen!

Verdwaald

In het bos vinden ze gelukkig een brief van meneer Specht. Ze zitten nog op de goede weg. Als het donker is geworden worden Vera de Muis en haar vrienden bang voor het donker en de uilen die dan jagen. Muizen zijn niet veilig ook niet muizen met kleren aan en ze zoeken een grote paddenstoel om onder te schuilen en in slaap te vallen. Ze hebben vreemde dromen…. De volgende ochtend als ze wakker worden weten ze niet meer waar ze naar toe moeten. Ze zijn verdwaald! Als Popje dan op de paddenstoel klimt en op de koffer gaat staan ziet ze gelukkig nog een brief van meneer Specht!

Een wijde blik met Vera de muis

Het vakantiehuisje heet een wijde blik en blijkt een roestige harde kale blik te zijn. Om het gezellig te maken leggen ze er mos en veren in en Vera de Muis pakt de koffers uit. Ze heeft zelfs tandenborstels en speciale vakantie tandpasta meegenomen.

De volgende ochtend zijn ze allemaal roestbruin van het blik. Ze kunnen er wel om lachen en in plaats van naar huis gaan gaat Vera het blik helemaal schoonpoetsen met de tandenborstels. Nu hoeven ze nooit meer hun tanden te poetsen!

Kriebels

De vrienden genieten enorm van de vakantie, het uizicht en het niks doen. Vera de Muis heeft zelfs haar schortje uitgetrokken. Maar op een dag heeft Saar, de hond, jeuk. Enorme jeuk. Popje ontdekt dat ze op een mierenhoop zitten en allemaal vluchten ze in de bramenstruik. Behalve stoere Frits die het blik wegrolt en zelf ook een mier in zijn broek krijgt.. ohw jee die moet uit! De dagen vliegen voorbij en dan opeens is het tijd om weer naar huis te gaan. Nog 1 nachtje slapen.

Familie Specht

Ze mogen nog even gezellig op de thee bij de familie Specht. Daar staat het vol met alle foto’s van hun 10 spechtenkindjes. De volgende dag brengt meneer Specht ze allemaal naar huis op zijn rug.

Vakantie is leuk maar thuiskomen van vakantie is nog veel leuker. Vera de Muis heeft haar jurken enorm gemist en Frits de pannenkoeken van Vera. Ze eten allemaal tot ze niet meer kunnen en ploffen bij elkaar in bed. In plaats van een foto album denken ze terug over al hun belevenissen op vakantie.

Verhaal in een notendop

Dit was het verhaal in een notendop maar natuurlijk beschrijft Marjolein Bastin de verhalen uitgebreid en heel grappig voor jong en oud. De illustraties zijn prachtig en de belevenissen en speelse manier om de kinderen flora en fauna kennis bij te brengen is perfect.

Daarbij is dit het eerste grote voorleesboek waar mijn man ook enthousiast van werd en het leuk vond om voor te lezen! Elk verhaaltje is een verhaaltje op zich namelijk maar achter elkaar is het 1 groot avontuur. Dus of je nu 1 verhaaltje voor het slapen gaan of meerder wilt doen dat maakt niet uit. Maar waarschijnlijk willen je kinderen meer en meer en meer. Dus wees voorbereid.

Specificaties vera de muis is aan vakantie toe

Auteur:   Marjolein Bastin | Uitgeverij: De vier windstreken |  9789051165869 | 82 pagina’s | juli 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Vera de Muis Groot Voorleesboek
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.