Robin de Roodborst – het prentenboek bij de Netflix film

Kerst… een heerlijke tijd. Lekker samen op de bank een filmpje kijken op Netflix óf je verdiepen in een goed boek. Met ‘Robin de Roodborst’ kun je nu beide! Dit najaar verschijnt deze kerstfilm voor de hele familie op Netflix. En er is hier ook een bijpassend prentenboek bij verschenen!

kaft robin de roodborst

Robin de Roodborst bij de muizenfamilie

Robin de Roodborst wordt als ze uit haar ei komt geadopteerd door een muizenfamilie. Samen met hen gaat ze op jacht naar kruimels in het Mjensenhuis. Maar om die kruimels te kunnen snaaien, moet je wel heel zacht kunnen sluipen. Anders wordt de Kat wakker…. Keer op keer komt Robin erachter ze helemaal niet zo handig en stil is als de muizen.

Dan besluit ze ’s avonds zelf op jacht te gaan, als de muizenfamilie slaapt. Vervolgens wordt ze bijna gegrepen door de Kat, maar gelukkig komt Ekster haar redden. Robin Roodborst komt er uiteindelijk achter dat ze misschien dan wel niet zo stil kan zijn als een muis. Haar kracht ligt er juist in dat ze anders is!

Een Netflix kerstfilm

Dit najaar brengt Netflix een bijzondere kerstfilm uit: Robin Robin (in het Nederlands Robin de Roodborst). Gemaakt door Aardman, de makers van onder andere Shaun het schaap, Wallace & Gromit en Chicken Run. Dan kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat dit een succes zal zijn! Deze film is vanaf 24 november te zien op Netflix. Je kunt hieronder al de trailer bekijken. Bij deze film is dus ook een prentenboek uitgebracht.

Een feelgood kerstverhaal voor het hele gezin

Bij mijn eerste blik op Robin de Roodborst was ik verliefd! Vanaf de kaft straalt hij tegemoet, een hartverwarmend karakter. De tekeningen die Briony May Smith voor dit prachtige prentenboek heeft gemaakt, geven en warm gevoel. Ze hebben een lieve, warme uitstraling. Echt passend bij de tijd van kerst. Ook de boodschap ik passend bij deze tijd van het jaar: een verhaal over jezelf mogen zijn met een feelgood happy end.

Na het lezen van dit prentenboek, was ik dan ook wel heel erg nieuwsgierig naar de trailer van de Netflix film. Nadat ik die gezien heb, kan ik niet anders concluderen dat ik misschien toch ook maar een abonnement op Netflix moet gaan afsluiten de komende kerstvakantie…. Ik denk echt dat het boek een perfecte aanvulling is op de film. Met het boek kunnen de kinderen het verhaal van Robin de Roodborst keer op keer herbeleven!

Specificaties Robin de Roodborst

Auteurs: Dan Ojari & Mikey Please | Illustraties: Briony May Smith | Vertaling: Johanna Rijnbergen | Oorspronkelijke titel: Robin Robin | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714002 | 32 pagina’s | oktober 2021 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.